Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Labdarības mačs Cēsīs, principiālas spēles arī Valmierā un Bauskā

Labdarības mačs Cēsīs, principiālas spēles arī Valmierā un Bauskā
"Lekrings" galvenais treneris Artis Malkavs un jaunais līderis Pēteris Trekše
Foto: lekrings.lv

Elvi florbola līgā 2016.gadā atlicis aizvadīt trīs spēles. Vienā no tām gaidāma spraiga spēkošanās starp Cēsu "Lekrings" un Rīgas "Rockets", tātap ļoti neprognozējama spēle gaidāma Valmierā, bet "Bauskai" savā laukumā gaidāma grūta cīņa pret "Triobet/Ulbroka".

"FBK Valmiera" – "Pārgauja"
Pulksten 19:00 Valmierā
Principiāla spēle, kurā tiksies ne vien ģeogrāfiskā ziņā divas kaimiņienes, bet arī turnīra tabulā abas komandas atrodas teju blakus, jo valmieriešiem 12 spēlēs iekrājuši 19 punktus, atrodoties ceturtajā vietā, kamēr Stalbes komanda tikpat spēlēs iekrājusi par vienu punktu mazāk, esot sestajā vietā. Abu komandu šīs sezonas pirmā savstarpējā spēle notika pavisam nesen – pirms mēneša Stalbes komanda nenosargāja iekrāto pārsvaru, taču pēcspēles metienu sērijā izcīnīja uzvaru ar 5:4 (2:2, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0). Bullīšos lielisks bija Renārs Arājs, kurš neitralizēja visus sāncenšu metienus. Arī spēlē viņš bija pārliecinošs, tiekot galā ar 39 no 43 metieniem. Uzbrukumā gan neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu. Valmieriešiem divus vārtus guva Krišs Lužinskis, bet par labāko atzina Edvardu Kažmeru, kurš palika bez punktu guvumiem.

Valmieras komandas šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 23 (13+10) punktiem ir Mārtiņš Broks, kuram seko Gatis Liepiņš (8+12) un Ričards Eglītis (10+9), bet pēdējā cīņā pret "Ķekavu" (14:8) trīs vārtus guva un vienu piespēli izdarīja bijušais "Pārgaujas" aizsargs Ivo Balodis (9+3), pie četriem punktiem tiekot arī Arvim Kārkliņam, kuram sezonā 10 (5+5) punkti.

Ja "FBK Valmiera" pēdējā mačā izcīnīja uzvaru, tad "Pārgauja" piedzīvoja sāpīgu 4:5 neveiksmi pret "Lielvārde/FatPipe". Ļoti ātri nonākuši iedzinējos ar 0:3, Stalbes spēlētāji atspēlējās, bet izšķirošos vārtus ielaida piecas minūtes pirms mača beigām. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Gvido Lauga (24+11), kuram pret čempioniem vārti un piespēle. Tuvākie sekotāji ir Oskars Balodis (9+14) un Mārtiņš Rajeckis (4+12), bet pret Lielvārdi divus vārtus iemeta Emīls Eglītis (7+1), kuram kopumā diezgan samocīta čempionāta pirmā puse.

Abām komandām vājas sekmes ir spēlējot skaitliski nevienādos sastāvos. Mazākumā abiem klubiem identiska 66.67% neitralizācija, kas ir dalīta devītā vieta līgā. Vairākumā "Pārgauja" ar 18.52% realizāciju ir desmitie līgā, kamēr "FBK Valmiera" vairākums ir pavisam traģisks – 13.33%, kas ir sliktākais rādītājs visā līgā.

"FBK Valmiera" ir komanda, kurai šosezon viskrasāk krities skatītāju skaits mājas mačos. Ja pērn šī kluba cīņas regulārajā sezonā vidēji klātienē vēroja 225 līdzjutēji, tad šosezon šis rādītājs nokritis līdz 107 līdzjutējiem, kas ir otrs vājākais apmeklējums līgā. Abām komandām šajā sezonā labākie rezultāti sasniegti trešajos periodos, sevišķi interesanti tas ir valmieriešu gadījumā, kuri pērn tieši šajā spēles nogrieznī zaudēja ļoti daudz punktu.

"Lekrings" – "Rockets"
Pulksten 19:30 Cēsīs un Sportacentrs.com
Potenciāli ļoti interesanta un neprognozējama spēle. Abas komandas visilgāk šajā sezonā noturējās bez zaudējumiem, bet tad abas iekļuva nelielā krīzē, atdodot vadošās pozīcijas turnīra tabulā. Cēsu komanda jau paspējusi aizvadīt vienu maču pēc pasaules čempionāta, iesākot ļoti miegaini, tomēr spēles beigās nodrošinot neizšķirtu un vēlāk triumfējot pēcspēles metienu sērijā pret "Rubeni" (7:6). "Lekrings" florbolistiem šī bija trešā uzvara pēc kārtas, kas izcīnītas pēc divām neveiksmīgajām cīņām Ulbrokā un Lielvārdē. Pret "Rubeni" ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Pēteris Trekše, bet trīs punktus (1+2) nopelnīja Andris Rajeckis. Savukārt labākā spēlētāja balvu nopelnīja Aleksandrs Abramovs, kurš guva vienus vārtus cīņā, kā arī iemeta uzvaru nesošo pēcspēles bullīti. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Rajeckis (10+13), kuram seko Trekše (13+6) un Andris Malkavs (7+12).

Tikmēr "Rockets" savu pēdējo spēli aizvadījuši vien 20. novembrī, viesos ar 7:9 piekāpjoties "Triobet/Ulbroka" un komandai šī bija jau ceturtā neveiksme pēc kārtas, turklāt triju punktu uzvaras nav bijušas jau piecos mačos pēc kārtas. Spēlējot Ulbrokā, mača vidū "raķetes" bija panākušas solīdu 6:2 vadību, taču tad pretinieku vārtos stājās bijušais "Rockets" vārtu vīrs Andis Blinds, lielā mērā sekmējot savas komandas snieguma uzlabošanu, kas mājiniekiem nodrošināja uzvaru cīņā. "Rockets" komandā par labāko atzina Mārtiņu Brigmani, kurš ar diviem vārtiem un vienu piespēli arī bija rezultatīvākais savā komandā. Sezonā kopumā rezultatīvākais joprojām ir spēlējošais treneris Jānis Jansons (6+13), kuram seko Edijs Hammers (9+9) un Mārtiņš Lapsiņš (8+6).

Izmantojot divas no trim vairākuma iespējām pēdējā mačā, "Lekrings" ar 44.44% realizāciju un labākā komanda skaitliskajā vairākumā. Tikmēr galvaspilsētas komanda izmanto vien katru ceturto iespēju, ar 25% realizāciju esot devītajā vietā līgā. Mazākumā abu komandu rādītāji ir diezgan līdzīgi, "Rockets" ar 72.73% neitralizāciju ieņemot piekto vietu, kamēr cēsnieki ar 70.97% ir sestie. Jāpiezīmē, ka "Rockets" 44 reizes šosezon ir spēlējuši mazākumā un tas ir pārliecinoši lielākais rādītājs starp visām līgas komandām.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle sezonā, kas maču liek gaidīt ar vēl lielāku nepacietību. Turklāt Cēsu klubs paziņojis, ka šī būs labdarības spēle, kurā par ziedojumiem būs iespējams iegādāties iepriekšējo sezonu komandas spēlētāju kreklus, lai savāktos līdzekļus novirzītu Cēsu bērnu un jauniešu dienas centram "Saules taka", kas nodarbojas ar saturīga un pilnvērtīga brīvā laika organizēšanu un pavadīšanu, psihosociālā atbalsta sniegšanu, sociālo prasmju attīstīšanu un pilnveidošanu.

"Bauska" – "Triobet/Ulbroka"
Pulksten 20:00 Bauskā
Gada pēdējā cīņa norisināsies Bauskā, kur vietējais FK "Bauska" noteikti centīsies neapdāvināt viesus no Ulbrokas ar trim punktiem. Tomēr skaidrs, ka pirms cīņas par izteiktiem spēles favorītiem uzskatāmi "Triobet/Ulbroka" spēlētāji. Ar izcīnītajiem astoņiem punktiem 11 spēles baušķenieki pašlaik noslēdz turnīra tabulu, jau vairāk kā par uzvaras tiesu atpaliekot no labāko komandu astotnieka. Baušķenieki zaudējuši pēdējās četrās spēlēs, tostarp pagājušajā nedēļas nogalē bija bezspēcīgi pret Liepājas "Kuršiem", ātri nonākot pamatīgos mīnusos, no kuriem atgūties tā arī neizdevās. Toreiz neveiksmi daļēji varēja skaidrot ar faktu, ka Liepājā komanda ieradusies neilgi pirms cīņas sākuma, kas šoreiz nevarētu būt problēma. Līdzīgi kā sezonā kopumā, arī Liepājā komandas līderis bija Toms Niedre (16_9), kuram rezultatīvāko spēlētāju rādītājos seko Pēteris Zeltiņš (11+11) un Jānis Akmentiņš (9+4). Kopš komandas galvenā trenera funkcijas pilda Agris Grandovskis, Bauskas komanda vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru.

Ja baušķenieki sen nav izbaudījuši uzvaras priekus, tad "Triobet/Ulbroka" uzvarējuši visus mačus kopš 23.oktobra jeb pēdējās septiņas spēles. Pagājušajā nedēļas nogavē ar 9:2 tika sagrauta FK "Rīga", turklāt komandas rindās atgriezušies tādi spēlētāji kā Kaspars Šķēls (2+0) un Edžus Ceriņš (0+3), kuri izārstējuši savainojumus un uzreiz pierādījuši sevi kā vienus no līderiem. Sezonas griezumā rezultatīvākie pašlaik joprojām ir Kristers Eglītis (18+11), Juris Gribusts (9+13) un izlases florbolists Artūrs Jurševskis (10+9). Ulbrokas florbolistiem der atcerēties oktobra sākumā notikušo abu komandu pirmo cīņu, kad viņi pretiniekus pieveica vien ar 5:4, cīņas gaitā gandrīz izsējot triju vārtu pārsvaru un spēles beigās nācās izmisīgi aizstāvēties pret sešatā spēlējošajiem baušķeniekiem.

Spēlējot skaitliskajā vairākumā, abas komandas demonstrējušas līdzīgas sekmes, šīs spēles laukuma saimniekiem ar 34.29% esot septītajā vietā līgā, kamēr pretiniekiem 33.33% realizācija un astotā vieta. Tikmēr mazākumā ievērojami labāki bijuši "Triobet/Ulbroka", kuriem 74.29% un trešā vieta, kamēr "Bauska" savus vārtus neskartus nosargājusi vien 60% gadījumu, kas ir otrs sliktākais rādītājs līgā.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.