Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Novājinātā "Triobet/Ulbroka" dodas uz Valmieru

Novājinātā "Triobet/Ulbroka" dodas uz Valmieru
"FBK Valmiera" priecājas par pirmo uzvaru sezonā
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola līgas kārtējā nedēļas nogale iesāksies ar spēli Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kur savā starpā tiksies tabulas otrā spēcīgākā komanda "Triobet/Ulbroka" un vietējie "FBK Valmiera", kas vien pēdējā mačā tikuši pie pirmā panākuma.

"FBK Valmiera" – "Triobet/Ulbroka"
Pulksten 20:15, Vidzemes OC un Sportacentrs.com

Pēc trim piedzīvotajiem zaudējumiem "FBK Valmiera" pēdējā spēļu kārtā dramatiskā cīņā izcīnīja uzvaru mača pēdējās sekundēs pret Liepājas "Kuršiem", kuriem sezonas starts arī padevies smagnējs. Izcīnītā uzvara ļāvusi atstāt pēdējo vietu un pakāpties uz desmito vietu, taču trīs punkti nebūt nenozīmē, ka valmieriešu sniegums ir krasi uzlabojies. Komandai ir vieni no sliktākajiem rādītājiem aizsardzībā, turklāt vidēji vairāk kā desmit soda minūtes padara valmieriešus par nedisciplinētāko komandu turnīrā. Pēdējā spēlē Liepājā gaidīto rezultativitāti nodemonstrēja ierastais līderis Mārtiņš Broks, kuram tādējādi ar 7 (4+3) punktiem izdevies kļūt par komandas labāko punktu guvēju. Tāda pati statistika arī Aigaram Belasovam, bet tikai par vienu piespēli mazāk Intam Vilkam. Neveiksmīgais turnīra sākums un turpmākais spēļu kalendārs liek domāt, ka valmieriešiem sezonas pirmā puse būs īsts pārbaudījums. Tagad mājas mačs ar "Triobet/Ulbroka", pēc tam vēl viena mājas spēle pret valsts čempioniem "Lielvārdi/FatPipe" nudien nesola vieglus punktus turnīra tabulā. Tas savukārt "FBK Valmiera" var atkal atvirzīt uz pašu turnīra tabulas lejasgalu.

Tikmēr "Triobet/Ulbroka" pēc zaudējuma papildlaikā Kocēnos, pēdējā mačā savā laukumā ar 9:6 uzveica "Ķekavu". Šajā spēlē trešo "hat-trick" pēc kārtas nopelnīja Kristers Eglītis, kuram tādējādi piecās spēlēs 16 (12+4) rezultativitātes punkti, kas viņu padara par turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Juris Gribusts savācis 9 (2+7) punktus, bet Artūram Jurševskim 8 (4+4) punkti. Valmierā komandai nevarēs palīdzēt ne vien iepriekš jau no sastāva izkritušie savainotie spēlētāji, bet arī Kārlis Bulāns, kuram Latvijas Florbola savienības Sacensību komiteja piemērojusi vienas spēles diskvalifikāciju par rupjību spēles izskaņā Ķekavā. Turnīra tabulā "Triobet/Ulbroka" ar 10 punktiem piecās spēlēs pašlaik atrodas otrajā vietā, taču jāņem vērā, ka trim tuvākajām konkurentēm ("Rockets", "Rubene" un "Lielvārde/FatPipe") aizvadījušas mazāk spēļu, kā rezultātā varētu ulbrokiešus atvirzīt zemāk turnīra tabulā. Pastāv iespēja, ka šajā spēlē "Triobet/Ulbroka" komandas vārtos varētu debitēt Latvijas izlases kandidāts Andis Blinds, kurš atkopjas no savainojuma. Interesanti, ka Latvijas florbola virslīgas čempionātā "Triobet/Ulbroka" komanda guvusi 997 vārtus (regulārajā sezonā) un pastāv liela varbūtība Valmierā nosvinēt apaļu jubileju.

Joprojām "FBK Valmiera" komanda gaužām vāji spēlē skaitliski nevienādos sastāvos. Skaitlisko vairākumu izdevies izmantot vien 18.18% gadījumos, kas ir otrais sliktākais rādītājs līgā. Arī mazākumā komanda spēlē ļoti vāji, ar 53.85% esot sliktākie līgā. "Triobet/Ulbroka" komandai arī sekmes varētu būt labākas, taču aina ir krietni labāka nekā gaidāmajiem pretiniekiem – vairākumā 40% realizācija un piektā vieta līgā, kamēr mazākumu izdevies izturēt 63.16% gadījumu, kas ir devītais rādītājs līgā.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.