Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Šķiras Ketunena un Čehijas izlases ceļi

Šķiras Ketunena un Čehijas izlases ceļi
Petri Ketunens

Pēc tam, kad pasaules florbola čempionātā savās mājās Čehijas valstsvienība palika bez medaļām, ierindojoties ceturtajā vietā, nolemts neturpināt sadarbību ar somu speciālistu Petri Ketunenu.

Petri Ketunens 2016. gada ziemā līdz pasaules čempionāta zelta godalgām aizveda savas dzimtenes Somijas vīriešu valstsvienību. Drīz pēc triumfa tika ziņots, ka darbu ar somiem speciālists neturpinās, jo pieņēmis izaicinājumu kļūt par nākamā čempionāta organizatoru Čehijas valstsvienības treneri. Neskatoties uz lielajām ambīcijām, Čehijas izlase turnīru aizvadīja nepārliecinoši, grupu turnīrā ar milzu grūtībām izcīnot otro vietu, neveiksmes piedzīvojot gan pusfinālā, gan spēlē par bronzas medaļām, esot spiesti samierināties ar gana ierasto ceturto vietu čempionāta noslēgumā.

Kļuvis zināms, ka sadarbība ar Ketunenu netiks turpināta un Čehijas florbola federācija jau meklē speciālistu, kurš kļūs par jauno izlases vadītāju. Viens no kandidātiem esot pašreizējais Čehijas U-19 izlases treneris Ludeks Benešs.


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).