Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Garbare: "Jāizmanto iespējas un nevajag baidīties"

Garbare: "Jāizmanto iespējas un nevajag baidīties"
Evelīna Garbare
Foto: Floorball.lv

Viena no Latvijas sieviešu florbola izlases līderēm Evelīna Garbare pirms spēles ar Čehijas izlasi atzina, ka pret spānietēm komanda pati neievēroja spēles plānu, kas noveda pie negaidīti saspringtas cīņas. Pret Čehijas izlasi daudz labāk jāizmanto savas vārtu gūšanas iespējas.

"Spēlē bija daudz un dažādi faktori, kādēļ Spānijai iemetām vien trīs vārtus. Manuprāt, pirmais no tiem ir momentu realizācija, jo mums bija daudz bīstamu metienu pa vārtiem, taču savas iespējas pārāk daudz izšķērdējām. Jau pirms spēles zinājām, ka Spānijas izlase centīsies skrieties un mums to vajadzēja izmantot, lai mierīgi ar piespēlēm apspēlētu sāncenses. Taču tā vietā mēs skrējāmies līdzi, izdarot daudzas sasteigtas un neprecīzas darbības."

Evelīna Garbare šajā spēlē izcēlās ar vārtu guvumu, izdarot precīzu metienu no vārtu priekšas, kā arī asistējot Gunitai Kārkliņai trešo vārtu guvumā. Šodien Latvijas izlasei priekšā trešā spēle grupu turnīrā, kurā būs jāsacenšas ar Čehijas valstsvienību – izlasi, kura, līdzīgi kā Latvijas valstsvienība, uzvarējusi pirmajās divās spēlēs. Evelīnai ir zināms pretinieču spēles stils:

"Pret Čehiju noteikti nebūs viegla spēle. Viņām patīk spēlēt ar augumu un mums tam ir jābūt gatavām. Tāpat viņām ir tehniskas un ātras spēlētājas. Čehietes mēģinās bumbiņu ātri laist apkārt pa perimetru mūsu laukuma pusē. Mums, pirmkārt, disciplinēti jāspēlē aizsardzībā, bet uzbrukumā jādarbojas ar vēsu prātu un no pretiniecēm nav jābaidās. Galvenais – daudz labāk izmantot savas vārtu gūšanas iespējas, nekā cīņā pret spānietēm."


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).