Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Maira Leja izcīna Garkalnes novada kausu jāšanas sportā

Maira Leja izcīna Garkalnes novada kausu jāšanas sportā
Publicitātes foto

Sestdien, 22. augustā notika tradicionālās Garkalnes novada un Pierīgas pašvaldību kausa izcīņas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kuras organizēja jātnieku sporta klubs "Kriķi".

Sacensību augstākajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu notika cīņa par Garkalnes novada kausu. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica septiņi sportiskie pāri, kuri par godalgām sacentās pārlekšanā. Uzvaru izcīnīja Maira Leja ar zirgu Parnel Argus (Jauno jātnieku skola) – 0 soda punkti/35,48 s. Otrajā vietā Sergejs Klokovs ar Arbat (Rīgas Jātnieku klubs) – 0,36,07, trešajā vietā Krista Kliesmete ar Čipendeilu (Jauno jātnieku skola) – 0/41,41.

Savukārt sacensība par Pierīgas pašvaldību kausu risinājās maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem – akumulācijas sacensībās ar džokeri. Vienpadsmit sportisti izcīnīja vienādu pozitīvo punktu skaitu – 65, un godalgu sadalījumu izšķīra distancē pavadītais laiks. Uzvarēja Sergejs Klokovs ar Lekriju (Rīgas jātnieku klubs) – 47,57 s, otrajā vietā Tija Alise Jurjāne ar Gracio ("Baltic Equestrian Team") – 48,03, trešajā vietā Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK "Mežstrazdiņi") – 49,62.

Garkalnes novada kausa ieguvēja Maira Leja: "Viss ļoti labi izdevās – gan pašas starti, gan jaukā atmosfēra un mājīgums. Patika arī maršruti, kurus bija sastādījis Sergejs Šakurovs, – pat ja nebija liels šķēršļu augstums un sarežģītas līnijas, katrā no maršrutiem par uzvaru vajadzēja pacīnīties. Augstākajā maršrutā uzvarēju ar Argusu, un jutu, ka beidzot viņam pašam bija vēlme cīnīties un uzvarēt, un viņš zina šo sajūtu. Ar Beiliju ieguvu sesto vietu, taču šis zirgs tāda augstuma maršrutu leca pirmo reizi, tāpēc uzskatu, ka tas bija labs starts, un pārlekšanā šķērslis tika nogāzts pieredzes trūkuma dēļ, bet zirgs ļoti cīnījās un centās. Arī manas audzēknes izcīnīja godalgas, tāpēc mājās braucām apmierinātas."

JSK "Kriķi" valdes locekle Paula Glāzere: "Sacensības ir tradicionālas un plaši apmeklētas, šodien kopā notika 142 sportisko pāru starti. Turnīrs notiek jau vairāk nekā divdesmit gadu, un es tajās piedalos 14 gadus, šogad – kā organizētāja. Mūs visus iepriecināja lieliskie laika apstākļi, kas papildināja jauko atmosfēru. Patīkami, ka šīs sacensības piesaista jauniešus un rada interesi novada iedzīvotājos, tajā skaitā mudinot nodarboties ar jāšanas sportu. Tāpēc esam gandarīti, ka šogad ar Eiropas Savienības projekta atbalstu izdevies iegādāties divus jaunus saliekamos alumīnija aplokus, kurus ikdienā varēs izmantot bērnu un jaunzirgu treniņiem."

Sacensības notika JSK "Kriķi" mājvietā, zemnieku saimniecībā ar tādu pašu nosaukumu, kuras īpašnieks ir Edgars Treibergs – Latvijas Jātnieku federācijas viceprezidents, Latvijas Zirgaudzētāju biedrības prezidents un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs. Sacensību programmā, atzīmējot viņa 60 gadu jubileju, tika iekļauta Senioru kausa izcīņa, kurā varēja piedalīties jātnieki, zirgu īpašnieki un jāšanas sporta draugi, kuri oficiālās sacensībās nav startējuši vismaz septiņus gadus. Tā maršrutā ar 80 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Jānis Jurašs ar Flamenko (SIA "Burtnieku Zirgaudzētava"). Ārpus konkurences startēja arī pats jubilārs Edgars Treibergs, ar savu zirgu Chardonnay demonstrējot iejādes disciplīnu un līdzjutējiem par prieku veicot arī kādu šķērsli. Piebildīsim, ka šis zirgs ar sportistu Rihardu Snikus piedalījās Londonas paralimpiskajās spēlēs. Uzvarētājus sveica Latvijas Republikas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un ZM valsts sekretāre Dace Lucaua.

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums 80 cm, ātruma maršruts. Tija Alise Jurjāne ar Leru ("Baltic Equestrian Team"). Nr. 2 a, 100 cm, 2 fāzēs, jaunzirgiem līdz 5 g. v. Anna Šellere ar Wind’s Lirona (JSK "Telfas"). Nr. 2 b, 100 cm, 2 fāzēs, bērniem līdz 16 g. v. Sabīne Siliņa ar Oniks (JSK "Mežstrazdiņi"). Nr. 3, 110 cm, ātruma maršruts. Keitija Racina ar Quidam’s Flipper ("Baltic Equestrian Team").

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests


Roberts Lagzdiņš. Foto no sportista privātā arhīva.

Kanoe airētājs Lagzdiņš pie olimpiskās ceļazīmes netiek

LETA. Roberts Lagzdiņš ceturtdien Ungārijā Eiropas zonas olimpiskajās atlases sacensībās smaiļošanā un kanoe airēšanā kanoe airēšanas sacensību finālā finišēja astotais un olimpisko ceļazīmi neieguva.
Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.
Foto: Latvijas Alpīnistu savienība.

Eiropas kausa posmā jauniešiem kāpšanas sportā augstākā vieta no Latvijas Novickai

Austrijā notikušajā Eiropas kausa posmā jauniešiem kāpšanas sportā no Latvijas pārstāvjiem augstķao vietu ieguvusi Annija Novicka, kura iekļuva trīsdesmitniekā.