Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Grigorjeva kotējas kā pretendente uz EČ medaļu "Arēnā Rīga"

Grigorjeva kotējas kā pretendente uz EČ medaļu "Arēnā Rīga"
Anastasija Grigorjeva
Foto: Ilmārs Znotiņš / Latvijas Cīņas federācija

8.-13. martā "Arēnā Rīga" notiks Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Gaidāms, ka Latvijas sportisti piedalīsies kuplā skaitā, un ļoti reāla pretendente uz pjedestālu ir trīskārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva (63 kg).

63 kilogramu sieviešu brīvās cīņas sacensībās par galveno favorīti tiek uzskatīta 2014. gada pasaules čempione Jūlija Tkača (Ukraina), kuras nopietnākās konkurentes varētu būt pērnā gada pasaules bronzas medaļniece Taibe Juseina (Bugārija) un mūsu cerība Anastasija Grigorjeva (Latvija). Minētajai trijotnei olimpiskās ceļazīmes jau kabatā, un tagad ir salīdzinoši laba iespēja pacīnīties par kontinentālā čempionāta dārgmetāliem. Dalībnieču saraksts vēl nav publicēts, taču jau zināms, ka viņas gatavojas startēt. Liela nozīme būs izlozei, labākās cīkstones var nonākt vienā zarā.

69 kilogramu sieviešu brīvās cīņas kategorijā spožākā zvaigzne ir krieviete Natālija Vorobjeva, tomēr veselības apsvērumu dēļ viņa nepiedalīsies. Tādējādi vairākām sportistēm būs reāla iespēja nokļūt uz augstākā pakāpiena Latvijas galvaspilsētā. 2014. gada pasaules čempionāta bronzas medaļniece Laura Skujiņa veselības apsvērumu dēļ jau gadu nav piedalījusies sacensībās, līdz ar to grūti prognozēt, kā viņai veiksies "Arēnā Rīga". Tiek plānots, ka latvietei tās būs pirmās sacensības pēc ļoti ilgas pauzes.

Vīriešu brīvās cīņas sacensībās mūsu lielākās cerības saistāmas ar 86 un 97 kilogramu kategorijām, kur startēs attiecīgi Armands Zvirbulis un Imants Lagodskis. Tāpat kā mūsu Skujiņai, viņiem galvenā prioritāte ir olimpiskās kvalifikācijas turnīri, kas risināsies no 15. aprīļa līdz 8. maijam. Latvijas trijotnei Riodežaneiro spēles varbūt ir pēdējā iespēja piedalīties olimpiādē. Lai tur nokļūtu, būs nepieciešama teicama sportiskā forma, līdz ar to Eiropas čempionāts Rīgā ir viens no etapiem ceļā uz sportiskās formas virsotni. Diemžēl šī gada Eiropas čempionāts notiek laikā, kad olimpisko ceļazīmju tīkotāji nevar atļauties visus spēkus koncentrēt tieši Rīgas mačiem.

Grieķu-romiešu cīņā piedalīsies vairāki mūsējie, tostarp 2007. gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļnieks Aleksandrs Višņakovs.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org
ecriga2016.com


, 2016-02-29 16:16, pirms 8 gadiem
Grigorjeva gan jau nepievils, bet pārējie...
, 2016-02-29 16:17, pirms 8 gadiem
Turēšu īkšķi arī par Lauru, lai saglabā formu priekš olimpiskās kvalifikācijas...
, 2016-02-29 16:35, pirms 8 gadiem
ikri rakstīja: Grigorjeva gan jau nepievils, bet pārējie...
Daugavpils lokomotīve vnk norullēs
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.