Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Irāna tomēr izsniegs vīzas ASV sportistiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Irāna tomēr izsniegs vīzas ASV sportistiem
Džordans Barozs
Tony Rotundo / wrestlersarewarriors.com.

Irānas ārlietu ministrs Džavads Zarifs svētdien paziņoja, ka ASV brīvās cīņas cīkstoņiem tomēr tiks izsniegas vīzas, līdz ar to amerikāņi varēs piedalīties 16.-17. februāra Pasaules kausa izcīņā.

Irāna savu lēmumu mainīja pēc tam, kad ASV tiesnesis bloķēja prezidenta Donalda Trampa rīkojumu par musulmaņu valstu pārstāvju neielaišanu. "Sekojot tiesas lēmumam, kā arī atsaucoties uz Irānas Cīņas federācijas un Pasaules cīņas savienības (UWW) lūgumiem, ASV cīkstoņiem tiks izsniegtas vīzas," informē Irānas ārlietu ministrs Džavads Zarifs.

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Irānas Ārlietu ministrijas runasvīrs Bahrams Gasemi informēja, ka speciāla komisija izvērtēja ASV cīņas izlases iespējamo klātbūtni Irānā un noraidīja to. Irāna nolēma veikt atbildes pasākumus, jo 27. janvārī ASV jaunais prezidents Donalds Tramps parakstīja diskriminējošu rīkojumu un aizliedza ieceļot cilvēkiem no septiņām valstīm ar musulmaņu vairākumu.

16.-17. februāra Pasaules kausa sacensībās Irānā piedalīsies astoņas spēcīgākās vīriešu brīvās cīņas izlases. Šodienas izlozē A grupā nokļuva Krievija, ASV, Azerbaidžāna un Gruzija, savukārt B grupā spēkosies Irāna, Turcija, Indija un Mongolija.

Atgādinām, ka ASV brīvās cīņas lielākā zvaigzne Džordans Barozs savulaik sūdzējās, ka Amerikā par viņa uzvaru sēriju neviens nezina, savukārt viesošanās Irānā sagādājusi neaizmirstamas emocijas. "Tur saņēmu lielāku uzmanību nekā savās mājās. Tas bija tā, it kā es būtu Džastins Bībers - tādu uzmanību saņēmu."

Kā zināms, Irāna ir brīvās cīņas lielvalsts. Šis sporta veids tur ir ārkārtīgi populārs, bet sievietēm liegts nodarboties un apmeklēt sacensības.

Izmantotie resursi:
3wiresports.com
irna.ir

     [+] [-]

, 2017-02-06 17:35, pirms 7 gadiem
Nu re - Tramps var iet ieskrieties! Citi nav tādi kā viņš un Putins un rīkojas ar godaprātu

  -1 [+] [-]

, 2017-02-06 19:04, pirms 7 gadiem
Aizvakar salduu bija JFX fights pasakums!
Varetu rakstu ar rezultatiem???
Hespeht brashinjo