Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mirušam sportistam netiks atņemta olimpiskā medaļa, dopinga lieta izbeigta

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mirušam sportistam netiks atņemta olimpiskā medaļa, dopinga lieta izbeigta
B.Kuduhovs (centrā) ar Londonas sudrabu
Foto: Vladimirs Baranovs, rsport.ru

Starptautiskā olimpiskā komiteja izbeigusi dopinga lietu, kur figurēja Londonas olimpiādes vicečempions, 2013. gadā mirušais Krievijas brīvās cīņas cīkstonis Besiks Kuduhovs. Miris sportists nevar tikt atzīts par vainīgu dopinga lietošanā, līdz ar to izcīnītais olimpiskais sudrabs netiks atņemts.

Londonas olimpiskajās spēlēs ņemtā dopinga prove bija negatīva, taču atkārtotajā pārbaudē tika konstatēta aizliegta viela turinabols. 2016. gada maijā par šo faktu tika informēta attiecīgā nacionālā olimpiskā komiteja, kas aizbildinājās ar sportista nāvi 2013. gadā. Starptautiskā olimpiskā komiteja pirms tam nebija zinājusi par minētā sportista nāvi.

Ņemot vērā šo situāciju, pret mirušu personu procedūra nevar tikt turpināta. Disciplinārā komisija gan norāda, ka šāda situācija ir neapmierinoša, jo olimpiskie rezultāti, kas, iespējams, būtu jāpārskata, paliks nekoriģēti.

Kā jau ziņots, vasarā parādījās neoficiāla informācija, ka atkārtotajās pārbaudēs dopings konstatēts mirušajam Londonas olimpiskajam vicečempionam brīvajā cīņā Besikam Kuduhovam (Krievija). Avots pasaules cīņas jumta organizācijā informēja, ka Besikam Kuduhovam (60 kg) dopinga dēļ tiks atņemta Londonas spēļu medaļa, līdz ar to zemāk ierindojušies sportisti pakāpsies par vienu pozīciju augstāk.

Krievijas cīņas slavenība Besiks Kuduhovs ir četrkārtējais pasaules čempions (2007, 2009, 2010, 2011) un divkārtējais olimpiskais medaļnieks (2008, 2012), pirms trijiem gadiem viņš gāja bojā auto avārijā.

Izmantotie resursi:
indianexpress.com
olympic.org
rsport.ru

  +8 [+] [-]

, 2016-10-27 15:28, pirms 7 gadiem
Ja policija atrod mirušu laupītāju ar briljanta gredzenu kabatā, tad arī to nedrīkst atdot likumīgajam īpašniekam, jo laupītājs, lūk, miris un nevar tikt atzīts par laupītāju pēc nāves?

  +4 [+] [-]

, 2016-10-27 16:48, pirms 7 gadiem
M
precīzs salīdzinājums

  +3 [+] [-]

, 2016-10-27 17:24, pirms 7 gadiem
Tāds mudinājums vākt nost sasmērējušos sportistus. Vai reāli, vai tikai "uz papīra" - nav sportista, nav problēmu. Un medaļa paliek
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja