Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Grigorjevai olimpiskajās spēlēs palīdzēs ārzemju treneris

Grigorjevai olimpiskajās spēlēs palīdzēs ārzemju treneris
Anastasija Grigorjeva
Foto: Vladislavs Proškins / F64

Četrkārtējā Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņas treneru korpusā būs daugavpiliete Ļubova Kopilova un palīdzēs arī Somijas izlases treneris Ahto Raska (Igaunija).

Situācija treneru jautājumā bija sarežģīta. Pēc šķiršanās no ilggadējā audzinātāja Sergeja Kursīša pērn pirms Eiropas spēlēm Anastasija Grigorjeva palika bez trenera. 2015. gada pasaules čempionātā viņa bez trenera izcīnīja 5. vietu un kvalificējās Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Tika lēsts, ka Rio olimpiskajās spēlēs treneris Ahto Raska nevarēs Grigorjevu pat sekundēt, jo viņam jākoncentrējas savam pamatdarbam, taču tagad ir dota zaļā gaisma. Olimpiskajās spēlēs Petra Olli startēs 17. augustā, savukārt Grigorjeva un Epa Mae - 18. datumā. "Ahto aprunājās ar olimpisko komiteju, un tā atļāva sekundēt. Domāju, ka viņš paspēs sekundēt mūs abas ar Epu," saka Latvijas cīkstone. "Ahto būtu nepieciešams arī Latvijas ekipējums. Cerams, ka ar to nebūs problēmu."

Kopš pagājušā gada oktobra Grigorjeva apvienojusies komandā ar citu valstu cīkstonēm, lai labāk sagatavotos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Mūsu sportistes komandas biedrenes ir 2015. gada pasaules čempionāta medaļnieces Petra Olli (Somija) un Epa Mae (Igaunija). Minēto komandu vada Somijas izlases treneris Ahto Raska no Igaunijas. Rio spēlēs Grigorjevu trenēs arī Ļubova Kopilova, kura ir viņas pirmā trenere.

Grigorjeva svētdien aizvadīja pēdējās sacensības pirms Rio spēlēm. Madrides "Grand Prix" turnīru caurvija piesardzības pasākumi - daudzas cīkstones kādā brīdī neizgāja uz paklāja, jo neilgi pirms olimpiādes nedrīkst notraumēties. 63 kilogramu bronzas fināls izpalika, jo bulgāriete Taibe Juseina atteicās no cīņas, līdz ar to mūsu sportiste varēja kāpt uz pjedestāla. Pirms olimpiādes Grigorjevai ir piecu pjedestālu sērija UWW turnīros.

Epa Mae, treneris Ahto Raska, Anastasija Grigorjeva
Foto: Igaunijas Cīņas federācija


, 2016-07-11 12:59, pirms 8 gadiem
Sevišķi būs jātur īkšķis par izlozi... Kaut nu izdotos!
, 2016-07-11 13:05, pirms 8 gadiem
Raskam labas audzēknes, tātad labs treneris
, 2016-07-11 13:10, pirms 8 gadiem
lai nu šoreiz izdodas!
, 2016-07-11 15:15, pirms 8 gadiem
ritenis rakstīja: Sevišķi būs jātur īkšķis par izlozi... Kaut nu izdotos!
PČ finālistes būs atsevišķos zaros, bet tas daudz nemaina- tāpat gandrīz visas favorītes var salozēties vienā zarā.
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.