Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tarvidas piektās pasaules reitinga turnīrā Eindhovenā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tarvidas piektās pasaules reitinga turnīrā Eindhovenā
Inese Tarvida un Jolanta Tarvida
Foto: tcc-friedrichshafen.de

Nīderlandes piektajā lielākajā pilsētā Eindhovenā svētdien noslēdzas taekvondo pasaules reitinga turnīrs "Dutch Open". Latvijas labākās taekvondistes Inese Tarvida (19) un Jolanta Tarvida (18) izcīnīja piektās vietas. Jaunākai šogad tikai piektās vietas, jau četras reizes pēc kārtas!

Bauskas māsas šoreiz startēja 57 kilogramu kategorijā. Tagad bija ceturtā reize, kad radās iespēja cīnīties par iespēju tikties lielajā finālā. 11. un 18. novembra pasaules reitinga turnīros Zemgales sportistes bija tuvu māsu zelta finālam, tomēr abos gadījumus mazliet pietrūka - jaunākā ieguva zeltu un sudrabu, bet vecākā tika pie divām bronzām. Pēc tam Eiropas čempionātā Inese ieguva sudrabu, bet Jolanta zaudēja pusfinālā un saņēma bronzu.

57 kg kategorijā Eindhovenā piedalījās 36 sportistes. Jolanta tika izlikta ar trešo numuru, bet Inese kotējās kā ceturtā.

Jolanta Tarvida pirmajā mačā spēkojās ar Nigēras pārstāvi Tekiatu Ben Jusufu. Cīņa izvērtās ļoti grūta. Piecas sekundes pirms pamatlaika beigām tablo rādīja 13:11, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās tika nolemts par 12:12. Pēdējā brīdī afrikāniete iespēra par baušķenieces ķiveri, tomēr tas notika mirkli par vēlu. Papildlaikā rezultatīvs uzbrukums padevās mūsu sportistei. Astotdaļfinālā tika sagrauta vāciete Izabela Bekštena (13:0), bet ceturtdaļfinālā nācās atzīt Krievijas sportistes Anisijas Čelokšajevas pārākumu - 3:10. Ceturtajā turnīrā pēc kārtas sanāca piektā vieta!

Inese Tarvida vispirms tika galā ar horvātieti Luciju Šaravanju (22:2), astotdaļfinālā pievarēja spānieti Tamāru Mikelu (19:1), bet ceturtdaļfinālā zaudēja spānietei Andreai Bošai-Plazai - 4:8. Inese šogad jau trīs reizes bijusi uz pjedestāla un sapelnījusi maksimālo punktu skaitu šāda līmeņa turnīros, līdz ar to tagad jādomā, ka piektā vieta lielu rūgtumu nerada.

Izmantotie resursi:
ma-regonline.com