Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstonis Samušonoks netiek junioru EČ ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstonis Samušonoks netiek junioru EČ ceturtdaļfinālā
Ivars Samušonoks (Latvija) un Johaness Demls (Vācija). Foto: United World Wrestling

Spānijas ziemeļrietumu pilsētā Pontevedrā tuvojas noslēgumam junioru Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas brīvās cīņas pārstāvis Ivars Samušonoks (86kg) šodien pirmajā mačā zaudēja vācietim un noslēdza sacensības.

Sestdien uz paklāja devās mūsu brīvās cīņas vienīgais pārstāvis Ivars Samušonoks (86kg) - pirmajā mačā sacentās ar vācieti Johanesu Demlu, kurš pērn izcīnīja piekto vietu U23 kontinentālajā čempionātā un 2016. gadā ieguva kadetu Eiropas bronzu. Samušonokam šis ir pēdējais gads U20 līmenī, nozīmīgajos starptautiskajos turnīros līdz šim nav nokļuvis uz pjedestāla. Lai saglabātu reālu cerību uz piecinieku, nomināli mazliet spēcīgākais vācietis tagad bija jāuzvar.

Mača otrās minūtes sākumā mūsējais nonāca iedzinējos (0:2), Pēc vadības iegūšanas pretinieks vairs tik ļoti neuzbruka, bet Latvijas atlēts satvēra kāju un panāca izlīdzinājumu (2:2). Vācietis vēl nebija paspējis atgūties no punktu zaudējuma, bet Samušonoks jau noformēja nākamos (4:2). Mūsu sportista kondīcija tomēr nebija optimāla - speciāls ceļgala sargs un notīti labās rokas pirksti, pārtraukumā starp periodiem 12 sekundes pavadīja tupus, mača laikā nereti sakārtoja apavu un zeķi. Otrā perioda sākumā vācietis izlīdzināja (4:4). Priekšpēdējā minūtē mūsējais metās uz priekšu un mēģināja satvert pretinieka kājas, taču vācietis uzbrucēju pārmeta sev pāri - 4:6. Pēdējās minūtes sākumā Samušonoks centās veikt paņēmienu, taču tiesnesis norādīja uz nokļūšanu ārpus laukuma (4:7). Pēc dažām sekundēm vācietis guva vēl divus punktus - 4:9.

Nākamajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā minētais vācietis zaudēja favorītam no Krievijas, līdz ar to Samušonokam sacensības noslēgušās.

Kā jau ziņots, mūsu Ramina Mamedova vakar izcīnīja bronzas medaļu - pēc deviņu gadu pārtraukuma Latvijai junioru EČ pjedestāls!

Eiropas junioru Latvijas medaļu arhīvs 21. gadsimtā

GadsCīkstonis (-e)Svara kategorijaMedaļa
2004Imants Lagodskislīdz 84kgbronza
2005Aleksandrs Truškinslīdz 50kgbronza
2005Laura Skujiņalīdz 67kgzelts
2006Laura Skujiņalīdz 63kgsudrabs
2007Armands Zvirbulislīdz 84kgzelts
2008Anastasija Grigorjevalīdz 55kgzelts
2009Anastasija Grigorjevalīdz 55kgsudrabs
2010Anastasija Grigorjevalīdz 55kgbronza
2019Ramina Mamedovalīdz 62kgbronza

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org