Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zvirbulis: "Cīņas federācija ir parādā 35 tūkstošus eiro UWW"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zvirbulis: "Cīņas federācija ir parādā 35 tūkstošus eiro UWW"
Armands Zvirbulis mājas Eiropas čempionāta prezentācijas pasākumā (2016). Foto: Romāns Kokšarovs, F64

WrestDag.ru publicēta intervija ar Armandu Zvirbuli - virsraksts: "Dagestānas cīkstoņu draugs kļuvis par Latvijas Cīņas federācijas vadītāju". Latviešu funkcionārs atklāj, ka mūsu federācija ir parādā 35 tūkstošus eiro Pasaules cīņas savienībai (UWW), pagaidām nav skaidrs, kā to nokārtot. Nacionālās federācijas budžets jāizlieto tikai noteiktajām ikdienas vajadzībai, nevis šādu parādu dzēšanai.

WrestDag.ru: "Jaunizceptais prezidents atsaucas arī uz vārdu "Abdula" un uzvārdu "Zvirbulajevs". Tā viņu sauc Dagestānā, uz kurieni viņš bieži brauca trenēties un piedalījās sacensībās [piemērs]. Viņš turpina cīnīties un vienlaicīgi trenē."

Armands Zvirbulis: "Mums ir maza federācija, jaunais amats man netraucēs nodarboties ar to, ko darīju iepriekš. Nebiju plānojis kļūt par federācijas vadītāju. Arī prezidenta vēlēšanām nevajadzēja būt, bet tās tomēr nācās rīkot, jo federācija bija parādos, kas izraisīja Latvijas sportistu atstādināšanu no starptautiskajām sacensībām."

Valsts nevar dzēst parādu?
- Likumi to neparedz. Federācijas gada budžets veidojas no trim avotiem, kopā ir 100 tūkstoši eiro. Visi līdzekļi jāizmanto noteiktajām ikdienas vajadzībām - braucieni uz treniņnometnēm un sacensībām, valsts čempionātu organizēšana, federācijas ofisa īre un trīs darbinieku algas. Papildu finansējuma avotu mums nav. Latvijā cīņa nav tas sporta veids, kur uzņēmēji vēlētos ieguldīt naudu. Turklāt tagad mums ir tādi likumi, ka sponsorēšana uzņēmējiem nedod nekādu materiālu labumu.

Un kā tagad būt?
- Federācija ir parādā 35 tūkstošus eiro Pasaules cīņas savienībai (UWW). Mums tā ir liela summa. Man kaut kā izdevās atrisināt jautājumu par mūsu cīkstoņu pielaišanu Eiropas čempionātam, kas nākamnedēļ notiks Bukarestē. Tagad domāju, kā būs tālāk. Bukarestē ceru tikties ar UWW prezidentu Nenadu Laloviču. Varbūt viņš dos kādu padomu, kaut kā palīdzēs. Vispār pagaidām tā ir mana galvenā galvas sāpe.

Pagājušajā sezonā cīnījāties Vācijas Bundeslīgā. Un tālāk?
- Esmu jau noslēdzis kontraktu uz nākamo sezonu. Turpinu arī trenēt. Īpaša uzmanība tagad jāveltī mūsu galvenajai cerībai - četrkārtējai Eiropas čempionei un divkārtējai pasaules čempionāta medaļniecei Anastasijai Grigorjevai. Viņa apprecējās ar manu draugu, 2006. gada junioru pasaules čempionu Imantu Lagodski. Novembrī viņiem piedzima dēls, nosauca par Alanu. Nastja atsākusi trenēties, gatavosim Tokijas olimpiskajām spēlēm.

---

Kā jau ziņots, Grigorjevu un citus mūsējos pieteica 2019. gada Eiropas čempionātam, nokavējot termiņu. Sākotnēji tika atteikts, bet pēcāk tomēr izdevās pierunāt.

2016. gada EČ tika rīkots Rīgā, toreiz mājas turnīra tāme bija iespaidīga, nepārdomātas rīcības dēļ nacionālajai federācijai izveidojās parādi.

---
Izmantotie resursi:
wrestdag.ru

  +2 [+] [-]

, 2019-04-05 21:50, pirms 5 gadiem
atnāks un izsitīs parādu

  +1 [+] [-]

, 2019-04-05 22:41, pirms 5 gadiem
Varbūt samaksās kāds labs cilvēks vai uzņēmums.
Pēc tam to labdari izslavēs pa visu Latviju un visiem būs labi!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-05 22:44, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: atnāks un izsitīs parādu
Ja nav ko izsist, nav jēgas to mēģināt.