Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjevu un citus mūsējos piesaka EČ, nokavējot termiņu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjevu un citus mūsējos piesaka EČ, nokavējot termiņu
Anastasija Grigorjeva gatavojas atgriezties sacensībās. Foto: Daugavpils Vingrošanas olimpiskais centrs

8. aprīlī Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē sāksies Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas sportistiem sākotnēji tika atteikts, jo pieteikums nebija iesniegts laicīgi. Galu galā izdevās jautājumu atrisināt. Sarunā ar Sportacentrs.com portālu nacionālās federācijas prezidents un sportistes treneris Armands Zvirbulis skaidro, ka Anastasijas Grigorjevas pieteikšana neierasti smagā svarā (68kg) saistīta ar pēcgrūtniecības periodu un jaunu svēršanās kārtību.

Jaunievēlētā Latvijas Cīņas federācijas (LCF) valde un tās prezidents Armands Zvirbulis 2. aprīlī saņēma Pasaules cīņas savienības (UWW) apsveikuma vēstuli ar novēlējumiem Latvijas cīņas sporta attīstībā, kā arī izteica cerību, ka jaunievēlētā LCF vadība spēs stiprināt federācijas pārvaldību un uzlabos nacionālās federācijas ikdienas darbu un saziņu ar Starptautisko federāciju. UWW izteica apņēmību palīdzēt LCF cīņas sporta attīstībai, jo iepriekšējās LCF valdes atbildīgo personu darbības laikā Latvijas cīņas sporta dzīves organizācija nebija pietiekami augstā līmenī.

Iepriekšējās LCF valdes atbildīgo personu un bijušā prezidenta Dzintara Urbančika pēdējo mēnešu bezdarbība nopietni apdraudēja Latvijas cīkstoņu dalību 2019. gada Eiropas čempionātā. Kā mūsu valsts pārstāvji tika pieteikti minētais Dzintars Urbančiks, federācijas ģenerālsekretāre Kristīne Čekstere un sportistu fizioterapeits Agris Potašs. Savukārt sportisti un treneri netika pieteikti laicīgi, tam par iemeslu bija paralizētais federācijas darbs pēc neuzticības balsojuma prezidentam Dzintaram Urbančikam 2019. gada 25. janvārī.

Uzzinot par radušos situāciju, sportistu pieteikumu dalībai Eiropas čempionātam 28. martā nosūtīja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK). Ņemot vērā, ka pieteikums tika iesniegts pēc pieteikšanās termiņa, sākotnēji tika saņemts UWW atteikums. Pateicoties neatlaidīgai LOK un LCF sarakstei ar UWW, skaidrojot radušos situāciju, tika saņemta pozitīva UWW prezidenta Nenada Laloviča atbilde un izdevās panākt Latvijas cīkstoņu dalības akreditāciju startam Eiropas čempionātā.

Sportistu, treneru un tiesneša licences maksu dalībai Eiropas čempionātā sedza LOK, jo LCF bankas konti ir bloķēti saistībā ar parādu piedziņu.

Latvijas sportistiem šis Eiropas čempionāts ir ļoti svarīgs, jo šīs sacensības ir pirmais solis cīkstoņu atlasē uz Tokijas olimpiskajās spēlēm.

Ja sportists netiek pieteikts Eiropas meistarsacīkstēm, tad nevar piedalīties rudenī gaidāmajā pasaules čempionātā, kur tiks dalītas pirmās ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases komanda dalībai 2019. gada Eiropas čempionātā

Vīriešu brīvā cīņa: Ivars Samušonoks (86kg), Dmitrijs Mihailovs (125kg). Treneris - Ivars Drupa.

Sieviešu brīvā cīņa: Karalina Tjapko (50kg), Anastasija Grigorjeva (68kg). Treneris - Armands Zvirbulis.

Grieķu-romiešu cīņa: Aleksandrs Jurkjans (67kg), Ņikita Masjuks (72kg), Jevgeņijs Koļcovs (77kg). Treneris - Vitālijs Vērdiņš.

Tiesnesis - Jānis Rončs.

Latvijas cīņas flagmane un četrkārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva pieteikta 68 kilogramos, kaut gan iepriekš startējusi līdz 63kg un vēl vieglākās kategorijās. Sarunā ar Sportacentrs.com portālu LCF prezidents un sportistes treneris Armands Zvirbulis skaidro, ka tas ir saistīts ar pēcgrūtniecības periodu. Bez tam ieviesta svēršanās sacensību dienā, tāpēc svara nodzīšanai vairs nav tik lielas jēgas, jo vairs nevar pietiekami atjaunoties. Iespējams, nākotnē Grigorjeva cīnīsies vieglākā kategorijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Cīņas federācija

  +2 [+] [-]

, 2019-04-03 23:28, pirms 5 gadiem
Baigi noveicās, ka tomēr piereģistrēja pēc nokavētā termiņa.
Tas ir kat kas nedzirdēts!
Apsveicu ar uzvaru.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-03 23:29, pirms 5 gadiem
LOK, acīmredzot, ir ietekmīga organizācija arī starptautiskajā arēnā!
Jānoņem cepure.
Paldies!

  +4 [+] [-]

, 2019-04-03 23:44, pirms 5 gadiem
Nebūtu komandā Grigorjeva varbūt būtu atstāti mājās. Jebkurš čempionāts dēļ tāda iemesla neatstātu favorīti bez dalības. No tā zaudētu visi

  +1 [+] [-]

, 2019-04-04 00:12, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Nebūtu komandā Grigorjeva varbūt būtu atstāti mājās. Jebkurš čempionāts dēļ tāda iemesla neatstātu favorīti bez dalības. No tā zaudētu visi
varētu būt. ja viņiem pasaka uzvārdu "Grigorjeva", kungi atmaigst un pieņem visu komandu.