Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Poļu bokseris Vahs: "Ja Briedis ar elkoni tā iesistu man, tad nonāktu slimnīcā"

Rolands Eliņš

Poļu bokseris Vahs: "Ja Briedis ar elkoni tā iesistu man, tad nonāktu slimnīcā"
Mariušs Vahs cīņā pret Hjū Fjūriju. Foto: AFP/Scanpix

Kā mūsu portāls vēstīja iepriekš, Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis starp saviem iespējamajiem pretiniekiem smagsvaru divīzijā, uz kuru viņš grasās pacelties, izskata arī poļu smagsvaru Mariušu Vahu. Vahs intervijā Polijas medijam "Ringpolska" iespējamo cīņas noorganizēšanu nenoliedza, taču uzsvēra, ka nekas konkrēts vēl sarunāts nav un viņš šo cīņu uztvertu kā izaicinājumu. Vahs gan arī nevairījās pasmieties par Brieža veikto sitienu ar elkoni 2019. gada cīņā pret Glovacki, kā norādīja, ka pret viņu Briedim tā nevarēs darīt.

Poļu medija "Ringpolska" intervijā Mariušs Vahs tika aicināts salīdzināt dažādu bokseru sitiena spēkus, ieskaitot Vladimiru Kļičko, pret kuru viņš izturēja 12 raundus 2012. gadā. Pēc vairāku smagsvaru piesaukšanas intervētājs pēkšņi ievaicājās par Latvijas bokseri: "Un cik stipri sit Mairis Briedis?" Vahs smejoties atbildēja: "Ar elkoni viņš sit stipri."

Vaham tika vaicāts par Sportacentrs.com publicēto informāciju, ka Brieža pārstāvji viņam izteikuši piedāvājumu par cīņas aizvadīšanu, uz ko Vahs neko konkrētu neatbildēja, bet arī nenoliedza. "Tas, vai man būs cīņa pret Briedi vai nē, mani īpaši nesatrauc, nav tā, ka tagad naktīs neguļu tāpēc," sacīja Vahs. "Kad par šo cīņu būs konkrēts kaut kas, tad arī visi apsēdīsimies un apspriedīsim. Pagaidām tās ir tikai mediju spekulācijas.... taču, teiksim tā, ne bez zināma pamata, tās nav no pirksta izzīstas."

"Ja no Brieža puses būs interese par cīņas sarīkošanu, tad domāju, ka jā, domāju, ka redzēsiet mani ringā pret viņu," turpināja Vahs. "Bet nu nebūtu tā, ka es uz cīņu ierastos baltā zirgā un ar domu tagad atriebties par Glovacki, kā te daži runā. Es vienkārši darīšu savu darbu. Dzirdu tēzes, ka "Briedis ir pārāk spēcīgs" un "Briedis nokautēs Vahu" – tā man būtu iespēja pārbaudīt sevi un savu treniņos paveikto darbu. Es cīnos adrenalīna dēļ, un šādā cīņā adrenalīna man netrūktu."

Vaham tika vaicāts par finansiālo pusi šādā cīņā, un viņš atbildēja noliedzoši: "Nē, nekad neko nedaru tikai naudas dēļ. Ir lietas, kuras dari augstāku iemeslu dēļ nekā vienkārši naudas dēļ. Piemēram, revanšu pret Špilku (skandalozu poļu bokseri) aizvadītu vispār par velti. Cīņa pret Briedi man arī būtu tāds kā izaicinājums... bet nu te nav pagaidām nekā konkrēta, ko runāt. Būs sarunāta cīņa, tad arī varēsim pētīt viņa stiprās un vājās puses. Skaidrs, ka viņš nav nekāds ērtais pretinieks."

Poļu smagsvaram smejoties arī tika pavaicāts, ko viņš darītu, ja Briedis cīņā viņam iesistu ar elkoni, vēlreiz atsaucoties uz Brieža-Glovacka cīņu Supersērijas pusfinālā. "Ir viņam tādi paradumi, jā," pasmējās Vahs. "Nu, ja viņš ar elkoni tā iesistu man, tad nonāktu slimnīcā. Bet nu ko te daudz runāt – tagad tad cilvēki padomās, ka Vahs ies dauzīt kādu, kamēr vēl nekā konkrēta nemaz nav."

41 gadu vecais Vahs (36-7) savu iepriekšējo cīņu aizvadīja pirms diviem mēnešiem pret Taisona Fjūrija brāli Hjū, pārliecinoši zaudējot pēc punktiem "Wembley Arena", kad piedalījās Džošua-Puleva cīņu vakarā. Vahs savā karjerā cīnījies arī pret Dilianu Vaitu, Džarelu Milleru, Aleksandru Povetkinu, bet viņa lielākā cīņa bija par trim pasaules čempiona jostām pret Vladimiru Kļičko.

Brieža menedžeris iepriekš sarunas ar Vaha pusi publiski neapstiprināja, norādot, ka vēl ir pārāk daudz neskaidru citu apstākļu, lai piesauktu konkrētus pretiniekus.

Izmantotie resursi:
Wach: jak Briedis uderzy mnie łokciem, czeka go...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-16 23:37, pirms 3 gadiem
ha ha. Vahs respektīvi saka to pašu, ko izdarīja Briedis!

Briedis atrubīja ar alkeoni to jefu tikai tādēļ, ka atbildēja uz viņa sitieniem pa pakausi! neatļautiem! tātad Briedis atbildēja uz neatļautām darbībām!

Vahs saka, ka arī atbildētu uz neatļautu darbību, tātad saka, ka Briedis pareizi darīja

  +1 [+] [-]

, 2021-02-16 23:44, pirms 3 gadiem
Vahs dabūtu smagi bietē, un pie tam diezgan ātri, jo Briedis ar tempu viņu atsistu

     [+] [-]

, 2021-02-17 06:20, pirms 3 gadiem
Būtu ļoti interesanti redzēt Briedi pret tādu gabarītu pretinieku. Sanāktu labs tests