Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis piedāvājis cīņu poļu smagsvaru veterānam Vikingam

Rolands Eliņš

Briedis piedāvājis cīņu poļu smagsvaru veterānam Vikingam
Mariušs Vahs. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Latvijas boksa lielākās zvaigznes Maira Brieža pārstāvji risina sarunas ar poļu bokseri Mariušu Vahu par cīņas aizvadīšanu pavasara pirmajā pusē, noskaidroja portāls Sportacentrs.com. Brieža menedžeris Raimonds Zeps šo informāciju nekomentēja.

Mairis Briedis par savu iespēju izmēģināt spēkus prestižākajā smagsvaru divīzijā publiski izteicās jau rudens sākumā, un nākamajos mēnešos informācija no viņa nometnes šo vēlmi tikai apstiprināja. Briedis pats publiski pauda, ka tēmē uz dalību smagsvaros, un jaunākajā "Sporta Avīzes" numurā arī viņa treneris Dmitrijs Šiholajs norādīja, ka šāds lēmums ir pieņemts un treniņdarbs tiek piemērots šim mērķim. Taču potenciālie pretinieki 2021. gada sākuma cīņai līdz šim publiski nebija izskanējuši, un Brieža pārstāvji vairījās piesaukt konkrētus vārdus.

Portālam Sportacentrs.com no ārzemju boksa avotiem, kas vēlējās palikt anonīmi, izdevās iegūt drošas ziņas, ka piedāvājums par cīņu pavasara sākumā izteikts poļu pieredzējušajam bokserim Mariušam Vaham, kurš sava vizuālā tēla un masīvā auguma dēļ ieguvis iesauku "Vikings". Poļu medijos jau janvārī tika ziņots, ka pats Vahs būtu ieinteresēts aizvadīt cīņu ar Briedi, tiesa, tobrīd tas vēl tika minēts tikai intereses jautājums. Taču izdevies noskaidrot, ka starp abām pusēm ir bijušas pārrunas un Vaham šobrīd ir izteikts piedāvājums par cīņas pret Briedi aizvadīšanu.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps mūsu portālam šo informāciju nekomentēja, taču jāuzsver, ka arī neizmantoja iespēju to noliegt. "Šobrīd vēl ir pārāk daudz neskaidro apstākļu saistībā, kad vispār varētu aizvadīt boksa cīņas, tāpēc ir pāragri publiski runāt par kādiem konkrētiem vārdiem," sacīja Zeps.

Briedim iepriekš bija plānots aizvadīt cīņu marta beigās vai aprīļa sākumā, bet šie plāni saskārušies ar organizatoriskiem šķēršļiem. Sportacentrs.com informācija liecina, ka piedāvājumā Vaham minēts cīņas datums aprīlī vai maijā. Abām iesaistītajām pusēm vēl ir vairākas detaļas, par kurām jāvienojas pirms varētu sākt runāt par cīņas oficiālu apstiprināšanu, ieskaitot gan cīņas norises vietu, gan laiku, jo Vahs nesen guva savainojumu, un publiski nav skaidrības, cik drīz viņš varētu būt gatavs atgriezties ringā. Tāpat nav pamata uzskatīt, ka Vahs būtu vienīgais, ar kuru Brieža pārstāvji risinājuši sarunas par cīņas aizvadīšanas iespēju, taču piedāvājums Vaham sniedz ieskatu tajā, uz cik augsta līmeņa pretinieku Briedis tēmē pavasara pirmajā pusē.

Vahs ir 41 gadu vecs Polijas bokseris, kurš savā karjerā uzvarējis 36 no 43 profesionālā boksa cīņām. 2012. gadā viņš ar perfektu bilanci tika pie iespējas cīnīties par WBO, IBF un WBA pasaules čempiona tituliem, metot izaicinājumu pašam Vladimiram Kļičko. Vahs izturēja visus 12 raundus, taču zaudēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.

Pēc tam Vahs tika citām augsta mēroga cīņām, taču patiešām iespaidīgu uzvaru neguva. 2015. gadā viņš 12 raundos cīņā par WBC sudraba titulu smagsvaros zaudēja pazīstamajam Krievijas bokserim Aleksandram Povetkinam, pirms pusotra gada Saūda Arābijā Džošua-Ruisa "undercard" cīņā desmit raundos piekāpās spēcīgajam Dilianam Vaitam, bet pirms diviem mēnešiem Džošua-Puleva "undercard" cīņā piekāpās Taisona Fjūrija brālim Hjū.

Portāla "Boxrec" smagsvaru rangā Vahs ir atrodams 43. vietā, un viņš vērtējams kā sīksts pretinieks, kurš gan uz atgriešanos pasaules "Top 10" vairs īsti nepretendē. Vahs noteikti uzskatāms par nopietnāku pretinieku smagsvaros, nekā izvēlējās Oleksandrs Usiks savā pirmajā cīņā pēc pacelšanās no krūzeriem (Usikam pretim stājās Čazs Viferspūns 38-4, kuram tā bija karjeras lielākā cīņa). Vahs noteikti nav starp ātrākajiem un veiklākajiem smagsvariem, taču 202cm garo un cīņu laikā 125-135kg smago poļu bokseri nokautēt izdevies tikai trim pretiniekiem.

Briedis smagsvaros aizvadījis astoņas profesionālā boksa cīņas, pēdējo no tām pret Manuelu Čarru, kuru pārliecinoši nokautēja pirms sešiem gadiem Groznijā. Pēc tam Briedis kļuva par krūzeru divīzijas pirmo numuru, iegūstot pasaules čempiona titulus trīs lielajās boksa organizācijās – WBC, WBO un tagad IBF.

Briedis pret Vahu -kurš šādā cīņā būtu favorīts?

  • 204

  • 279

  • 43

  • 127


  +4 [+] [-]

, 2021-02-10 18:38, pirms 3 gadiem
Jāpieklopē pensionārs..lai ar skaļu troksni ieveltos smagsvaros

  +8 [+] [-]

, 2021-02-10 18:45, pirms 3 gadiem
Rokijs Balbao nebūtu drošāk?

  +8 [+] [-]

, 2021-02-10 19:19, pirms 3 gadiem
ViIks rakstīja: Rokijs Balbao nebūtu drošāk?
Balboa ir bīstams un neērts pretinieks. Aizsardzība viņam nav nekāda, bet viņš turpinās līst virsū un būt bīstams līdz pašām beigām. Pat pret Apollo Krīdu ietu vieglāk. Tas gan ir vecs un arī miris, bet ar lielu vārdu un daudzām varenām iesaukām, tāpēc skatītājiem būtu interesanti. ASV tirgus un viss tas.

  +8 [+] [-]

, 2021-02-10 19:50, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Balboa ir bīstams un neērts pretinieks. Aizsardzība viņam nav nekāda, bet viņš turpinās līst virsū un būt bīstams līdz pašām beigām. Pat pret Apollo Krīdu ietu vieglāk. Tas gan ir vecs un arī miris, bet ar lielu vārdu un daudzām varenām iesaukām, tāpēc skatītājiem būtu interesanti. ASV tirgus un viss tas.
Ja arī izdosies Balboa vinnēt, Mairim nekādā gadījumā nevajag viņam dot Revanšu. Būs slikti. Rokijam revanša cīņās diezgan labi vienmēr ir gājis.

  +5 [+] [-]

, 2021-02-10 19:52, pirms 3 gadiem
Smagajā svarā jebkurš pretinieks ir bīstams - arī 41 gadus vecs Vahs, kura svars ir 130(!!!) kg. Draugi, saprotiet, tas nav šahs ko spēlē pie galda, bet gan vieta, kur sit pa galvu.
Veiksmi Maigi, šance noteikti ir.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-10 20:43, pirms 3 gadiem
RobertsR rakstīja: Smagajā svarā jebkurš pretinieks ir bīstams - arī 41 gadus vecs Vahs, kura svars ir 130(!!!) kg. Draugi, saprotiet, tas nav šahs ko spēlē pie galda, bet gan vieta, kur sit pa galvu.
Veiksmi Maigi, šance noteikti ir.
Rokijs Bilbao uzņēma katru sitienu ar galvu, tomēr pamanījās uzvarēt. Ko teiksi.

     [+] [-]

, 2021-02-10 21:00, pirms 3 gadiem
Kas to skatīsies?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-10 21:40, pirms 3 gadiem
Kaktiņš rakstīja: Kas to skatīsies?
Skatītāji.

  -4 [+] [-]

, 2021-02-10 22:40, pirms 3 gadiem
Haha, atradis sev miltu maisu. Reali skatoties Brieza vieniga cina lidz sim no visam vina karjeras cinam kas reali bija ar top bokseri bija ar Usiku, kura vins dabuja pa muti. Parejas ir bijusas ar miltu maisiem, vai vienkarsi viduvejiem bokseriem. Tagad saks atkal klapet kaut kadus resnos no smagsvariem, kas reali ir baigie lohi, jo tads pats Usiks vinus pirmaja raunda izslegtu.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-10 23:09, pirms 3 gadiem
Ontario rakstīja: Haha, atradis sev miltu maisu. Reali skatoties Brieza vieniga cina lidz sim no visam vina karjeras cinam kas reali bija ar top bokseri bija ar Usiku, kura vins dabuja pa muti. Parejas ir bijusas ar miltu maisiem, vai vienkarsi viduvejiem bokseriem. Tagad saks atkal klapet kaut kadus resnos no smagsvariem, kas reali ir baigie lohi, jo tads pats Usiks vinus pirmaja raunda izslegtu.
Viduvējais Huks ir uzvarējis 42 cīņas, bet zaudējis 5!

  +2 [+] [-]

, 2021-02-11 00:33, pirms 3 gadiem
Starp citu Briedim smagajos ir lielāks potenciāls kā Usikam .

  +2 [+] [-]

, 2021-02-11 01:30, pirms 3 gadiem
cookro rakstīja: Starp citu Briedim smagajos ir lielāks potenciāls kā Usikam .
Nestāsti pekstiņus.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-11 02:21, pirms 3 gadiem
Paskaties cik vecs bija Huks kad Briedis ar vinu cinijas. Briedis ar vinu necinijas kad Huks bija labakajos gados sava top forma, atskiriba no Brieza.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-11 02:24, pirms 3 gadiem
Tas ir vienkarsi pizgets cinities pret 41 gadu vecu bokseri. Kas kaut kadi veteranu mači vai?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-11 10:29, pirms 3 gadiem
Ontario rakstīja: Paskaties cik vecs bija Huks kad Briedis ar vinu cinijas. Briedis ar vinu necinijas kad Huks bija labakajos gados sava top forma, atskiriba no Brieza.
Huks ir 3 mēnešus vecāks kā Briedis

  +1 [+] [-]

, 2021-02-11 10:33, pirms 3 gadiem
Ontario rakstīja: Tas ir vienkarsi pizgets cinities pret 41 gadu vecu bokseri. Kas kaut kadi veteranu mači vai?
Ko tu gribēji ?Lai sāk ar kautkādu no topa lai sitās?Lai apošņā gaisu sākumā!Un uzaudzē masiņu!

     [+] [-]

, 2021-02-11 12:32, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: Ko tu gribēji ?Lai sāk ar kautkādu no topa lai sitās?Lai apošņā gaisu sākumā!Un uzaudzē masiņu!
Nu, jēdzīgāk būtu pret kaut kādu teiksim Charles Martin