Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

33 gadu vecumā karjeru noslēdz Ukrainas boksa zvaigzne Gvozdiks

Rolands Eliņš

33 gadu vecumā karjeru noslēdz Ukrainas boksa zvaigzne Gvozdiks
Oleksandrs Gvozdiks. Foto: AFP/Scanpix

Par savām sportista gaitu beigām paziņojis Oleksandrs Gvozdiks, bijušais pasaules čempions boksā WBC versijā pussmagajā svarā.

Gvozdiks savā profesionālā boksa karjerā guva 17 uzvaras 18 mačos. Viņa lielākais panākums bija WBC čempiona jostas izcīnīšana, pieveicot ilggadējo čempionu Adoni Stīvensonu. Šī cīņa notika pirms pusotra gada.

Gvozdiks WBC čempiona titulu zaudēja pagājušā gada oktobrī, kad titula apvienošanas cīņā piekāpās Krievijas bokserim Arturam Beterbijevam. Tā bija ukraiņa līdz šim pēdējā cīņa, un viņa menedžeris Egis Klims norādījis, ka tieši cerība uz revanšu pret Beterbijevu likusi Gvozdikam domāt par karjeras turpinājumu, bet tagad viņš šīs domas atmetis.

„Gvozdiks beidz boksera karjeru un pievērsīsies uzņēmējdarbībai,” sacīja Klims. „Viņš ir gudrs puisis un domā, ka savienot biznesu ar boksu būs grūti un neizdevīgi. Viņš vēlējās sevi veltīt par 100% vienai nodarbei, un viņš veica izvēli.”

Gvozdiks ir 2012. gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks. Karjeras beigšanas brīdī viņš ir ierindots otrajā vietā "The Ring" rangā šajā svara kategorijā

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...