Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Jaunās boksa zvaigznes Garsijas satraucošā situācija: aicina atcelt viņa cīņu

Rolands Eliņš

Jaunās boksa zvaigznes Garsijas satraucošā situācija: aicina atcelt viņa cīņu
Raiens Garsija. Foto: No sportista "Twitter" profila

ASV bokseris Raiens Garsija, kurš ir viens no pasaulē populārākajiem jaunajiem bokseriem, gatavojas 20. aprīļa liela mēroga cīņai pret Devinu Heiniju. Taču Garsijas rīcība pēdējo nedēļu laikā bijusi tik dīvaina, ka boksa sabiedrībā aktualizējušās bažas par viņa mentālo veselību un pat parādījušies aicinājumi cīņu atcelt.

25 gadus vecais Raiens Garsija (24-1) februārī tika pie oficiāli apstiprinātas cīņas otrajā vieglajā svarā pret Devinu Heiniju, kas būs par WBC pasaules čempiona jostu. Garsijam, kurš arī uz boksa elites fona izceļas ar lielu popularitāti (viņam ir 11.5 miljoni "Instagram" sekotāju un seši miljoni "TikTok" sekotāju), šī būs otrā patiešām elites mēroga cīņa - 2023. gada aprīlī viņš spēkojās pret Džervontu Deivisu, zaudējot ar nokautu septītajā raundā, kad nepiecēlās un nokdauna un vēlāk saņēma kritiku par to, ka izstājies no cīņas.

Garsijas un Heinija cīņa solās būt viens no lielākajiem boksa notikumiem ASV šajā pavasarī, un nav nekas neparasts redzēt, ka bokseri izmanto dažnedažādus paņēmienus cīņas popularizēšanai (un attiecīgi savu ienākumu palielināšanai). Uz to varētu norakstīt arī visas Raiena Garsijas izdarības aizvadītās nedēļas laikā, taču pastāv satraukums, ka Garsijam patiešām ir nopietnas problēmas un viņam nepieciešama speciālistu palīdzība.

Pirms nedēļas Garsijas sociālajos tīklos tika publicēts satraucošs video, kurā nekas daudz skaidri nebija redzams, taču tika apgalvots, ka Garsija ir miris un ka viņa rīkle ir pārgriezta. Video apraksts tika papildināts ar dažādiem sātanisma simboliem.

Nākamajā dienā Garsija izplatīja video, kurā apliecināja, ka ar viņu viss ir kārtībā un lika noprast, ka viņa sociālie tīkli tikuši uzlauzti. Mūsdienās tas nebūtu ne pirmais, ne pēdējais gadījums, kad slavenību kontos uzdarbojas hakeri, taču Garsija kontos dīvainas publikācijas līdz ar to nebeidzās.

Garsijas sociālajos tīklos, kuriem ir vairāki miljoni sekotāju, parādījās apgalvojumi, ka viņš bijis nolaupīts un ka "elite" likusi viņam noskatīties bērnu seksuālā izmantošanā, tādēļ viņš šobrīd satraucas par savu dzīvību. Tāpat viņš apgalvoja, ka viņa rīcībā ir fotogrāfija ar citplanētieti un piesauca tikšanos ar dēmoniem. Tas viss radīja aizdomas, ka viņa konti vēlreiz tikuši uzlauzti, taču tad Garsija personīgi tiešsaistē pievienojās vairākiem audiokanāliem sociālajā tīklā "X", kur atkārtoja šos pašus un līdzīgus apgalvojumus.

"Vai cilvēki nostāsies manā pusē vai arī ļaus viņiem mani nogalināt, tas ir īstais jautājums. Ļaujiet Raienam nomirt vai nāciet man palīgā. Ja viņi mani nogalinās, tad tas nebūšu es," šis ir tikai viens piemērs no Garsijas sociālajos tīklos izvietotajiem ierakstiem. Tāpat viņš vairākus ierakstus veltījis katoļu baznīcas pedofilijas skandāliem, vairāku tūkstošu bērnu pazušanai bez vēsts Disnejlendā, kā arī pavēstīja, ka bijis Vatikāna "melnajās istabās" un saņēmis piedāvājumu tikties ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, taču atteicies.

Iepriekšējā trešdienā Garsija pavēstīja, ka līdz 20. aprīļa cīņai runās tikai un vienīgi par boksu un sportu, visas pārējās tēmas turpinot pēc 20. aprīļa. Taču skaidrs, ka viņa ieraksti radījuši pamatotas bažas par Garsijas mentālo veselību un spējām aizvadīt tik augsta mēroga cīņu profesionālajā boksā.

Šīm bažām publiski pievienojās arī Garsijas bijusī sieva Andrea Selinu, no kuras Garsija izšķīrās šī gada sākumā, par šo lēmumu Garsijam paziņojot dienu pēc abu kopīgā bērniņa nākšanas pasaulē. Selina publiskā ierakstā aicināja just līdz Garsijam: "Mēs neesam kopā, taču kontaktējamies. Varbūt izskatās, ka ar viņu viss ir kārtībā, taču tā nav. Zinu, ka viņš izjūt milzīgu spiedienu. Viņš neākstās, un es un viņa ģimene ir patiešām satraukusies. Mēs nepiedalāmies šajā visā notiekošajā un tikai vēlamies, lai viņam klātos labāk."

Garsija iepriekš 2021. gadā atteicās no jau izziņotas cīņas, jo cieta no psiholoģiskās veselības problēmām un pašnāvnieciskām domām. Toreiz Garsija saņēma speciālistu palīdzību un pēc pusotra gada pārtraukuma atgriezās ringā.

Pat trakajā profesionālā boksa pasaulē, kur reti kurš paņēmiens cīņas reklamēšanai tiek uzskatīts par pārmērīgu, tas viss radījis bažas. Garsijas pretinieka Heinija nometnes pārstāvji savos izteikumos ir piesardzīgi un piedāvā viedokli, ka tas viss ir Garsijas spēlēts teātris uzmanības piesaistīšanai un Heinija psiholoģiskai iespaidošanai pirms savstarpējās cīņas, un šo scenāriju atbalsta arī Garsijas tēva Henrija skaidrojumi presei, sakot, ka ar viņa dēlu viss ir kārtībā: "Viņš vienkārši troļļo nepareizā veidā."

Garsijas promouteri "Golden Boy Promotions", ar kuriem viņam arī nesen bija skaļš un publisks konflikts, publiski mierina līdzjutējus, ka ar Garsiju viss kārtībā un par cīņas norisi nevajag satraukties. "Golden Boy Promotions" vadītājs Oskars de la Hoija apgalvoja, ka 6. martā runājis ar Garsiju un ka viss licies labi, turklāt Garsija esot sācis treniņnometni pirms gaidāmās cīņa.

Taču tiek ziņots, ka "Golden Boy Promotions" tomēr pavisam akla nav un tiek gatavoti rezerves plāni. Kā rezervists esot pieaicināts pusvidējā svara bokseris Arnolds Barbosa (28-0), kurš vajadzības gadījumā varēs stāties Garsijas vietā.

"Tas, ko viņš dara, ir sauciens pēc palīdzības," sacīja bijušais bokseris un šobrīd ESPN analists Timotijs Bredlijs. "Es nedomāju, ka cīņa pret Heiniju notiks." Savukārt MMA cīkstonis Šons Striklends, kurš iepriekš izcēlās ar publiskiem apvainojumiem Garsijas virzienā, tagad pauda nožēlu par to, paužot aizdomas, ka Garsijam jau 25 gadu vecumā ilgstošās boksera karjeras dēļ izveidojušies traumatiski smadzeņu bojājumi (CTE).

"Nav nepieciešams, lai cilvēki no malas, ieskaitot mūs, censtos noteikt diagnozi un konstatēt, kas īsti nav kārtībā ar Garsiju," savā slejā raksta boksa medijs "BoxingNewsOnline". "Pietiek ar to, ka skaidri redzams, ka KAUT KAS nav kārtībā. Šis "kaut kas" ir pietiekami slikti, lai Garsija šobrīd saņemtu profesionāļu palīdzību, nevis sitienus pa galvu boksa cīņā. Kādam - no Garsijas komandas, boksa organizācijas vai cīņas promouteriem - jānostājas pret to un jāatceļ cīņa!"

Šādus un līdzīgus aicinājumus izteikuši vairāki boksa mediji, aicinot promouterus un atbildīgās organizācijas ievērot savus daiļrunīgos vārdus par to, ka sportistu veselība ir pirmajā vietā. "Šī ir liela un nozīmīga cīņa abu bokseru karjerās, taču dažas lietas ir svarīgākas nekā uzvara vai zaudējums ringā," rakstīts "The Mirror" slejā. "Sportam ir pienākums pasargāt Garsiju no viņa paša. Diemžēl viņa paša promouteri tā laikam neuzskata. Oskars de la Hoija sacīja, ka viņa bokseris ir sācis treniņnometni un būs gatavs cīnīties. Mentālā veselība citos lielajos sporta veidos vairs nav nekāds apkaunojums, bet gan nopietni uztverta lieta. Ja boksa pasaule stāvēs malā un ļaus šai cīņai notikt, tas gan būs īsts apkaunojums visam boksam."

Cīņa 20. aprīlī paredzēta Bruklinā.

Izmantotie resursi:
https://talksport.com/sport/1773032...
https://eu.usatoday.com/story/sport...
https://www.marca.com/en/boxing/202...
https://www.boxingscene.com/haney-b...
https://www.mirror.co.uk/sport/boxi...

  +5 [+] [-]

, 2024-03-11 18:00, pirms 2 mēnešiem
"...sacīja bijušais bokseris un šobrīd ESPN analists Timotijs Bredlijs"

Kas sacīja???

  +1 [+] [-]

, 2024-03-11 21:30, pirms 2 mēnešiem
publicitāte, nekas vairāk

  +1 [+] [-]

, 2024-03-11 22:14, pirms 2 mēnešiem
Pandora rakstīja: publicitāte, nekas vairāk
Publicitāte pirms cīņas un arī atver ceļu sev uz folijcepurīšu auditoriju, lai ir ar ko pelnīt pēc karjeras beigām. Nav ne pirmais, ne pēdējais profesionālais sportists, kas sāk murgot vēl karjeras laikā. Domāju sitieni pa galvu jau no bērnības arī par labu nenāk.
Slēpts komentārs: Damokla_zobens_23

  +2 [+] [-]

, 2024-03-11 22:45, pirms 2 mēnešiem
"analists Timotijs Bredlijs"
Spirtacenta bomba.

  +7 [+] [-]

, 2024-03-11 23:06, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Klau, gribu jautāt Tev kā zinātnei ticošam un ar kritisko domāšanu un medijpratību apveltītam - cik drīz pēc piektās potes drīkst saņemt sesto kovidbūsterīti?
Vatņik, kādas vēl būsterpotes, ja pēc otrās potes jau visiem bija kāti jāatstiepj?

     [+] [-]

, 2024-03-11 23:11, pirms 2 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Vatņik, kādas vēl būsterpotes, ja pēc otrās potes jau visiem bija kāti jāatstiepj?
bija kas atstiepas pec pirmaas...

 +10 [+] [-]

, 2024-03-11 23:15, pirms 2 mēnešiem
raivons rakstīja: bija kas atstiepas pec pirmaas...
Citi pat līdz pirmajai netika

     [+] [-]

, 2024-03-11 23:30, pirms 2 mēnešiem
kas te par follijgalvaam saradushies?
Slēpts komentārs: esart

     [+] [-]

, 2024-03-12 10:50, pirms 2 mēnešiem
esart rakstīja: Dažkārt palasu komentārus un saprotu, ka pamata latvietis ir delfi.lv latvietis, lai gan normāli domājošam cilvēkam jau sen ir skaidrs, ka delfi ir tik pat, ja ne vēl lielāka, propogandas mašīna, kā austrumu kaimiņi.

https://www.youtube.com/watch?v=Zlw...

Lūdzu, cilvēks, kam ir pieredze un saprašana. Protams, nenloloju cerības, ka kāds no vārda "vatņiki" lietotājiem spēs šo valodu atšifrēt vai kaut piecas minūtes paklausīties, bet varbūt vēl kādu puslīdz domājošu prātu izbalansēs.
Ieraudzīju video to Orālijas jākli un pat 2 sekundes neizturēju, kad viss jau bija skaidrs par tevi un tavām zāģu skaidām galvā

     [+] [-]

, 2024-03-12 10:51, pirms 2 mēnešiem
esart rakstīja: Dažkārt palasu komentārus un saprotu, ka pamata latvietis ir delfi.lv latvietis, lai gan normāli domājošam cilvēkam jau sen ir skaidrs, ka delfi ir tik pat, ja ne vēl lielāka, propogandas mašīna, kā austrumu kaimiņi.

https://www.youtube.com/watch?v=Zlw...

Lūdzu, cilvēks, kam ir pieredze un saprašana. Protams, nenloloju cerības, ka kāds no vārda "vatņiki" lietotājiem spēs šo valodu atšifrēt vai kaut piecas minūtes paklausīties, bet varbūt vēl kādu puslīdz domājošu prātu izbalansēs.

     [+] [-]

, 2024-03-12 11:00, pirms 2 mēnešiem
esart rakstīja: Dažkārt palasu komentārus un saprotu, ka pamata latvietis ir delfi.lv latvietis, lai gan normāli domājošam cilvēkam jau sen ir skaidrs, ka delfi ir tik pat, ja ne vēl lielāka, propogandas mašīna, kā austrumu kaimiņi.

https://www.youtube.com/watch?v=Zlw...

Lūdzu, cilvēks, kam ir pieredze un saprašana. Protams, nenloloju cerības, ka kāds no vārda "vatņiki" lietotājiem spēs šo valodu atšifrēt vai kaut piecas minūtes paklausīties, bet varbūt vēl kādu puslīdz domājošu prātu izbalansēs.
Vienīgā pieredze un saprašana šim kungam ir kā izkrāpt 100k no valsts un Buldozera stūķēšana atpakaļ politikā

  +2 [+] [-]

, 2024-03-12 12:31, pirms 2 mēnešiem
raivons rakstīja: bija kas atstiepas pec pirmaas...
Un ir tādi, kas iemauca 10 un nekas nenotika. Kā tas iespējams, ja lohi stāsta, ka visiem jāmirst pēc vakcinācijas.

     [+] [-]

, 2024-03-12 16:39, pirms 2 mēnešiem
One Man Show! rakstīja: Un ir tādi, kas iemauca 10 un nekas nenotika. Kā tas iespējams, ja lohi stāsta, ka visiem jāmirst pēc vakcinācijas.
Viens dabūjis 217, un sveiks un vesels!

https://jauns.lv/raksts/zinas/59736...

     [+] [-]

, 2024-03-12 17:49, pirms 2 mēnešiem
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Ieraudzīju video to Orālijas jākli un pat 2 sekundes neizturēju, kad viss jau bija skaidrs par tevi un tavām zāģu skaidām galvā
Labprāt Tevi satiktu aci pret aci un parunātu par politiku, bet tādi kā Tu jau māk tikai bārstīt "gudrības" internetā.

Bet ja godīgi, kam Tevi satikt, te nav jābūt ekspertam, lai saprastu, ka Tavs izglītības līmenis atspoguļojas Tavā rakstītajā - ne proti rakstīt, ne izteikties un vēl domā, ka kaut ko sajēdz no politikas.