Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Siesta: "Konfliktu ar Briedi atstāju pagātnē. Paldies Mairim, ka izmācīja mani"

Siesta: "Konfliktu ar Briedi atstāju pagātnē. Paldies Mairim, ka izmācīja mani"
Als Siesta pirms Brieža un Usika preses konferences. Foto: Siesta Boxing Promotions

Maira Brieža bijušais menedžeris Als Siesta, īstajā vārdā Alberts Hačaturovs, portālam Sportacentrs.com atzina, ka dažādu apsvērumu dēļ ir atteicies no plāniem savas domstarpības ar Briedi risināt tiesas ceļā. Siesta atzīst dažas savas kļūdas strīdā ar Briedi, bet joprojām uzskata, ka ticis negodīgi bez paskaidrojumiem nostumts malā, taču tagad spēj uz notikušo paraudzīties bez emocijām. Savukārt Brieža pārstāvis Raimonds Zeps atkārtoja augustā izteikto viedokli, ka Siesta pēc sadarbības pārtraukšanas rīkojies ļoti nekorekti un arī tagad cenšas sevi padarīt par cietēju.

Als Siesta gatavoja prasību Latvijas tiesā par Maira Brieža rīcību, nekorekti pārtraucot pāris gadus ilgu sadarbību, pagājušā gada augustā ziņoja portāls Sportacentrs.com. Toreiz un pāris nākamajos mēnešos Siesta pauda gatavību izmantot visus iespējamos juridiskos līdzekļus, lai pierādītu savu taisnību. Maira Brieža komanda izvēlējās toreiz lietas apstākļus publiski neskaidrot, bet gan norādīja, ka dod priekšroku, ka Siesta visus savus iebildumus ceļ tikai tiesā, nevis medijos. Briedis pats uz publikāciju reaģēja, oktobrī aicinot portāla Sportacentrs.com atstāt viņa atklātā treniņa telpas, pamatojot to gan nevis ar apmelošanu, nepatiesības vai kā tamlīdzīga publicēšanu, bet gan par šīs tēmas izvēršanu, uzklausot „tā cilvēka, kas vēlas graut viņa karjeru” viedokli.

Kopš Siestas paziņojuma par gatavošanos tiesai pagājuši pieci mēneši, un Siesta portālam Sportacentrs.com atzina, ka situācija šobrīd ir mainījusies: „Biju nobriedis tiesāties ar Mairi kaut vai principa pēc, kaut vai tāpēc, lai panāktu vismaz dialogu, lai pierādītu, ka nevar tā vienkārši izmest cilvēku no komandas. Nolīgu advokātu Rīgā, nodevu viņam visus materiālus, kurus tad viņš teicās pētot vairākus mēnešus. Kad rudenī sazinājos un vaicāju, vai ir iesniegums gatavs, advokāts jau bija pārdomājis un teica, ka šādu lietu negrib uzņemties. Bet naudu no manis paņēmis bija...”

„Tieku mudināts, lai sāku visu no jauna un eju pie jauna advokāta,” teica Siesta. „Taču tagad esmu, tā teikt, nomierinājies un skatos, ko tieši es šeit varu iegūt. Finansiāli tiesas process diez vai man atmaksāsies. Pierādīt savu taisnību principu pēc? Jā, agrāk tā gribēju un izklausās labi, bet esmu sācis sev vaicāt, vai tiešām to gribu? Godīgi sakot, laikam vairs nē. Ja nekas ļoti būtiski nemainīsies, šobrīd saku, ka atstāju konfliktu ar Mairi Briedi pagātnē.”

Jāpiezīmē, ka jau augustā mūsu portāla uzrunātais sporta tieslietu eksperts skaidroja, ka Siestas situācijā (bez konkrēta sadarbības līguma) būtu grūti ar tiesvedības palīdzību pretendēt uz finansiālu kompensāciju.

„Galu galā, ir pagājis jau krietns laiciņš, emocijas esmu licis pie malas, turpinu savu darbību kā boksa promouters,” turpināja Siesta. „Saku Mairim paldies, ka izmācīja mani, deva man ļoti vērtīgu dzīves mācību – neticēt cilvēkiem. Šie visi notikumi mani norūdīja, deva skaidrāku saprašanu par to, ar ko jārēķinās boksa pasaulē. Kopā ar Mairi un pēc tam pret viņu izgāju cauri ļoti interesantam posmam, uzvedot Mairi pašā virsotnē, no kuras tiku nogrūsts. Tagad esmu gatavs darbam kā boksa menedžeris.”

Siesta vada savu „Siesta Boxing Promotions” boksa aģentūru, kas sadarbojas arī ar Rīgā bāzēto „LNK Boxing”, savukārt Lielbritānijā Siestas aģentūra turpina sadarbību ar slaveno promouteri Ediju Hērnu, piedāvājot savus cīkstoņus Hērna organizēto šovu „undercard”, tāpat "Siesta Boxing" pavisam nesen piedalījās cīņu šova Kazaņā organizēšanā.

Siestas komunikācija augustā un šobrīd ir ļoti atšķirīga gan izteiksmes veidā, gan attieksmē pret sevi. Boksa menedžeris, vaicāts, vai viņš šobrīd redz kādas kļūdas savā rīcībā, atzina, ka redz gan: „Man ir divas lielas kļūdas – viena, kad vēl ar Mairi strādājām kopā, un viena, kad vairs nebiju viņa komandā. Pirmkārt, es vēl pats mācījos, kā tas ir – būt boksa menedžerim. Es liku Maira intereses pirmajā vietā. Tā bija kļūda. Vienmēr ir jāliek savas intereses pirmajā vietā, lai vai kas tu būtu – bokseris, treneris, aģents vai skatītājs. Bet es to nedarīju. Mairis nevēlējās parakstīt līgumu, nevēlējās runāt par to un to, bet man vajadzēja uzstāt uz to, ko vajadzēja man, nevis piekrist tam, ko vēlējās Mairis. Tas varbūt izklausās ciniski, bet tā ir mana saņemtā mācība.”

„Mana otrā lielā kļūda – kad sapratu, ka tieku izstumts no komandas, konfrontēju Briedi,” teica Siesta. „Lamāju viņu, apvainoju, draudēju. Pēc tam centos traucēt viņa nākamajai cīņai. Man nevajadzēja to darīt, man vajadzēja ar cieņu palikt malā. Varbūt Mairis pats tad būtu sapratis, ka viņš neizrīkojās pareizi. Taču tagad sanāca tā, ka Mairis apvainojās uz mani, nezinu, varbūt viņš pat uzskata, ka esam tagad kviti. Lai nu kā, nekāds kontakts ar Briedi vai kādu viņa pārstāvi man nav bijis arī pēc tam, kad izvēlējos runāt publiski. Par to pabrīnījos, biju domājis, ka viņi gribēs vienoties vai vismaz izrunāties. Bet nu lai tad tā arī paliek, graut viņa karjeru un dzīvi tikai graušanas pēc tagad es nevēlos. Novēlu Briedim veiksmi, cik nu viņa karjerā vēl atlikušas cīņas, un visu to labāko viņa ģimenei.”

Siestam tika vaicāts, vai pie savām kļūdām viņš nepieskaita arī bēdīgi slaveno „Facebook” video, kurā viņš savu sāpi pirmoreiz izteica publiski, nevairoties no asiem un rupjiem apvainojumiem. Siesta ar smaidu pabrīnījās, ka šis video Latvijā tika uztverts neviennozīmīgi, bet atzina, ka toreiz tā bijusi spontāna ideja.

Maira Brieža pārstāvis Raimonds Zeps, uzzinājis, ka Siesta vairs negrasās vērsties tiesā un attīstīt konfliktu ar Briedi, atgādināja savu augustā teikto un uzsvēra, ka Siesta tikai vēlas no visa šī notikuma padarīt sevi par to labiņo: „Īpaši te nav, ko komentēt. Mairis jau iepriekš ir izteicies, ka šis cilvēks pret viņu un komandu ar saviem mēģinājumiem shēmot un, pēc pieķeršanas sekojošajiem publiskajiem izteicieniem, cenšoties sevi padarīt par cietēju, ir izrīkojies, cik vien nekorekti tas bija iespējams. Jau toreiz teicu, ka laiks visu saliks pa savām vietām, kas arī bija iemesls mums neiesaistīties šajā publiskajā izrādē. No labiem un godprātīgiem cilvēkiem tāpat vien nešķiras.”

Vārdus „laiks visu saliks pa vietām” vairākkārt piesauca arī Siesta, kurš gan izvēlējās publiski neskaidrot, ko tieši ar to domā. Tāpat arī Zeps arī šobrīd savā atbildē izvēlējās izdarīt uzsvaru uz Siestas rīcību pēc sadarbības pārtraukšanas, nevis par pašu sadarbības pārtraukšanu. Lai nu kā īsti ir ar Siestas stāstu, kurā minētie fakti arī tagad, pusgadu pēc publicēšanas konkrēti apgāzti nav, viens gan ir skaidrs - Krievijā dzimušais, bet sevi par britu uzskatošais, menedžeris tagad ar visiem saviem bokseriem paraksta oficiālu līgumu jau pirmajā sadarbības dienā.


, 2019-01-06 18:01, pirms 5 gadiem
pilnīgs idiots un melis - principā pats atzīst
, 2019-01-06 18:43, pirms 5 gadiem
Elinam - juridiskais termins "nekorekta sadarbibas partrauksana"? Nu jadoma pirms raksti, vai ari "apvainojums" daziem sportacentra "zurnalistiem" tik liels uz Mairi, ka jaraksta pilnigi visas stulbibas , ko Hacaturovs saka?
, 2019-01-06 19:03, pirms 5 gadiem
Apvainojušies uz Mairi sportacentra žurnālisti.
Paši gan vainīgi, ta tādu balagānu toreiz publicēja un pastiprināja.
, 2019-01-06 19:39, pirms 5 gadiem
Als Siesta saprata to, ja cīnīsies pret Briedi, tad nākotne viņa pārstāvajiem bokseriem nebūs, ņemot vērā pašreizējo Brieža 'jumtu", kuriem ir ievērojama noteikšana cīņu izvēlē
Slēpts komentārs: fire
, 2019-01-06 20:13, pirms 5 gadiem
Vārda un pavalstniecības nomaiņa nemaina dzimtos ieradumus.
, 2019-01-06 20:15, pirms 5 gadiem
fire rakstīja: Tik noteicoša, ka nevienu jēdzīgu cīņu sarunāt nevar un visi atsaka, plus algas bokseriem nav vēl samaksātas, psc aizmugure , vienīgais ar ko viņiem laba aizmugure ir tiesneši, un ļoti dziļi sakari. Tāpat to mentu neglābs nekas no nakotnes zaudējumiem.
Da labi, sūdu muša

Pašlaik iet Supersērija, kādas cīņas nāk, tādas nāk, ar citiem cīnīties nedrīkst, tad būtu jālauž līgums ar Supersēriju

Ja naudas nebūtu, tad arī nekādu "dziļo sakaru" nebūtu, par tiesnešiem pat nerunāsim
, 2019-01-06 20:23, pirms 5 gadiem
SC pielabinās Mairim??
, 2019-01-06 20:26, pirms 5 gadiem
Tie, kas dzimuši līst uz vēdera arī līdīs uz vēdera līdz mūža galam, tas attiecas gan uz pacanu Hačaturovu, gan mīkstmiesīgo SC redakciju. Tādi rāpuļi zosādu uzdzen.
, 2019-01-06 20:48, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Da labi, sūdu muša

Pašlaik iet Supersērija, kādas cīņas nāk, tādas nāk, ar citiem cīnīties nedrīkst, tad būtu jālauž līgums ar Supersēriju

Ja naudas nebūtu, tad arī nekādu "dziļo sakaru" nebūtu, par tiesnešiem pat nerunāsim
Ir dzirdēts, ka dažiem bokseriem nav samaksāts honorārs. Neizslēdzu, ka drīz Supersērija bankrotēs.
Slēpts komentārs: KANDESA
, 2019-01-06 22:23, pirms 5 gadiem
Ta dzirdēts ir daudz kas, bet Tu vari domāt un neizslēgt, ko gribi

Supersērija par šo skaidri atbildēja- ir daži bokseri, kuri honorāru saņem caur starpniekiem, un daļa no tiem nav saņēmuši samaksu.
, 2019-01-06 22:31, pirms 5 gadiem
Kāds vēl tam (Siestam) tic? Skaidri zināms, ka viņam draudēja cietums, ja viņš turpinās tādā garā... tagad spēlē apbižoto
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-07 11:32, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Tie, kas dzimuši līst uz vēdera arī līdīs uz vēdera līdz mūža galam, tas attiecas gan uz pacanu Hačaturovu, gan mīkstmiesīgo SC redakciju. Tādi rāpuļi zosādu uzdzen.
Ko tu murgo? Vot tieši tādi cilvēki, kā tu esi problēma! Mediju uzdevums ir atspoguļot katras puses viedokli, nevis nostāties kāda pusē, jo tieši tas ir NEATKARĪGU mediju pamatprincips - atspoguļot viedokļus, un tad lasītājs pats var izlemt, kam viņš tic, kam nē.

Esmu izteicies par šo tēmu daudz - neviens nav tur svētais, ne Als Siesta, ne Briedis. Tiesāties principa pēc ir naudas izmešana miskastē. Kleins arī diezgan daudz ko par Briedi pastāstīja, kāda bija komunikācija viņa starpā un, ka Briedis nav nekāds svētais.

Tagad Briedis ir aizvadījis nepārliecinošas cīņas, supersērija uz bankrota robežas, treneris apšaubāms un jaunais menedžeris arī ar "interesantu" slavu
, 2019-01-07 12:23, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Ko tu murgo? Vot tieši tādi cilvēki, kā tu esi problēma! Mediju uzdevums ir atspoguļot katras puses viedokli, nevis nostāties kāda pusē, jo tieši tas ir NEATKARĪGU mediju pamatprincips - atspoguļot viedokļus, un tad lasītājs pats var izlemt, kam viņš tic, kam nē.

Esmu izteicies par šo tēmu daudz - neviens nav tur svētais, ne Als Siesta, ne Briedis. Tiesāties principa pēc ir naudas izmešana miskastē. Kleins arī diezgan daudz ko par Briedi pastāstīja, kāda bija komunikācija viņa starpā un, ka Briedis nav nekāds svētais.

Tagad Briedis ir aizvadījis nepārliecinošas cīņas, supersērija uz bankrota robežas, treneris apšaubāms un jaunais menedžeris arī ar "interesantu" slavu
Arī problēmas ar nerviem tā pat kā pacanam Hačaturovam? Kur es kaut ar vārdu pieminēju Briedi? Tas, ka viņš nav balts un pūkains nekādi neatceļ manis rakstīto - pacana Hačaturova intelekts ir nu tāds, kāds nu viņš ir un SC žurnālistikas līmenis ir tik katastrofāli zems, ka reizēm raudiens nāk domājot, ka tas skaitās LV valdošai sporta medijs.

Un ir jābūt īpaši naivam, lai domātu, ka konkrētajā situācijā bija kkas neatkarīgs un objektīvs, viens ir pasniegt dažādas ziņas un otrs ir pasniegt viņas tendenciozi, ja tu nesaskati atšķirību šajos divos aspektos, tad man vienkārši ir tevis žēl.
, 2019-01-07 13:25, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Arī problēmas ar nerviem tā pat kā pacanam Hačaturovam? Kur es kaut ar vārdu pieminēju Briedi? Tas, ka viņš nav balts un pūkains nekādi neatceļ manis rakstīto - pacana Hačaturova intelekts ir nu tāds, kāds nu viņš ir un SC žurnālistikas līmenis ir tik katastrofāli zems, ka reizēm raudiens nāk domājot, ka tas skaitās LV valdošai sporta medijs.

Un ir jābūt īpaši naivam, lai domātu, ka konkrētajā situācijā bija kkas neatkarīgs un objektīvs, viens ir pasniegt dažādas ziņas un otrs ir pasniegt viņas tendenciozi, ja tu nesaskati atšķirību šajos divos aspektos, tad man vienkārši ir tevis žēl.
Bet kas tieši šeit ir tik neprofesionāls un tendenciozs no SC?
Publicēja vienas puses viedokli - par to it kā nevajadzētu būt pārmetumiem, vai ne?
Ir taču prasīts arī otrai pusei, viņu izvēle, ka neko nepateica.
Un komentārs par to, ka Zeps neko nepasaka par sadarbības pārtraukšanu - bet vai tad tur kaut kas nav pareizi?
, 2019-01-07 15:45, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Bet kas tieši šeit ir tik neprofesionāls un tendenciozs no SC?
Publicēja vienas puses viedokli - par to it kā nevajadzētu būt pārmetumiem, vai ne?
Ir taču prasīts arī otrai pusei, viņu izvēle, ka neko nepateica.
Un komentārs par to, ka Zeps neko nepasaka par sadarbības pārtraukšanu - bet vai tad tur kaut kas nav pareizi?
Tieši tā.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.