Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Karalis paliks vecais vai būs jauns?

Jānis Pārums

Karalis paliks vecais vai būs jauns?
Menijs Pakjao un Rikijs Hatons sarokojos
Foto: AFP

Svētdienas rītā plkst. 5:00 Nevadas štata Lasvegasā (ASV) "pound for pound" (labākais neatkarīgi no svara kategorijas) čempions filipīnietis Menijs Pakjao cīnīsies ar britu bokseri Rikiju Hatonu. Kurš kuru?

Kopš janvāra sākuma, kad tika paziņots par Pakjao un Hatona cīņu, laiks paskrējis nemanot, bet abi bokseri asās "vārdu kaujās" nav iesaistījušies. Drīzāk pretēji – tuvojoties cīņai abi bokseri izteica cildinošus vārdus viens par otru.

Tas gan nav nekādi saistāms ar bokseru pārliecību, jo kā viens, tā otrs ir pārliecināti par savu uzvaru šajā cīņā. Īpaši, Hatons: "Ieķīlājat savas mājas un iztukšojiet savus bankas kontus un uzlieciet visu naudu uz manu uzvaru. Es nepārvērtēju savas spējas. Es to izdarīšu. Es viņu varu uzvarēt jebkurā nedēļas dienā. Es esmu pārliecināts pār saviem spēkiem. Sagatavošanās cīņai ir bijusi ideāla, un es šobrīd atrodos vislabākajā fiziskajā formā.

Hatons arī izteicies, ka viņš būs pats nopietnākais un fiziski spēcīgākais pretinieks, ar kādu Pakjao ir ticies. Brits uzskata, ka šobrīd demonstrē ļoti gudru boksu, ar ko vajadzētu pietikt, lai uzvarētu lielisko filipīnieti.

Pakjao izteicās diplomātiskāk, īpaši neuzsverot savu ticību uzvarai: "Es cienu savu pretinieku. Rikijs ir patīkams čalis un lielisks cilvēks. Gaidāmajā cīņā nebūs nekā personiska. Mēs vienkārši izdarīsim savu darbu par prieku līdzjutējiem."

Boksa ekspertu domas dalās. Hatona tautietis, ambiciozais smagsvars Deivids Hejs uzskata, ka Hatons uzvarēs ļoti smagā cīņā, brita uzvarai tic arī viņa bijušais treneris Bils Greiems, kurš uzskata, ka Hatons sakaus Pakjao starp ceturto un astoto raundu. Brita tagadējais treneris Floids Meivezers vecākais arī ir drošs par Hatona uzvaru, lai gan kritiski novērtējis viņu pirms viņi sāka sadarboties: "Kad sāku strādāt ar Rikiju, viņš neko neprata. Viņa stils bija šausmīgs un uzvaras viņš varēja gūt tikai ar brutālu spēku. Tagad Hatons ir pilnībā mainījies. Viņam ir krietni lielākas izredzes uzvarēt Pakjao, jo es esmu labākais sava aroda meistars. Lai gan domāju, ka Rikijs uzvarētu arī bez manas palīdzības."

Tikmēr Pakjao treneris Fredijs Roučs sacījis, ka būs ļoti vīlies, ja filipīnietis netiks galā ar Hatonu pirmajos trijos raundos. Jāuzsver, ka arī bukmeikeri prognozē Pakjao uzvaru (1.50|26.00|2.50).

Tradicionālajā svēršanās procedūrā par nepilnu kilogramu smagāks izrādījās Hatons – viņš svēra 63.5kg, kamēr Pakjao – 62.6kg.

     [+] [-]

, 2009-05-02 15:29, pirms 15 gadiem
Pakjao Labāks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-05-02 15:57, pirms 15 gadiem
лучше Хаттона в этой весовой категории только Мейвейзер.
Пакйао очень средненький боксер.
непонимаю логику букмейкеров...

     [+] [-]

, 2009-05-02 18:04, pirms 15 gadiem
RE:prpr
tu ko, pakjao ir daudz labaaks nekaa hatons, kaut vai paskaties kaa katrs no vinjiem kustaas ringaa, pakjao aatrumaa ir paaraaks, nerunaajot jau par roku aatrumu

     [+] [-]

, 2009-05-03 12:58, pirms 15 gadiem
Jocīgi, ka Rikijs visu laiku rokas turēja tik zemu, apzinoties Menija fantastisko sitienu ātrumu (moš baidījās no bodyshot nokauta?), un beigās par šo savu kļūdu arī samaksāja..

     [+] [-]

, 2009-05-03 13:59, pirms 15 gadiem
to prpr
Nu tagad saprati ,kapēc bukmeikeriem bija taisnība!?
Domā ko runā!

     [+] [-]

, 2009-05-03 14:45, pirms 15 gadiem
vnk apstulbinoši ātrs zaudējums

     [+] [-]

, 2009-05-03 22:20, pirms 15 gadiem
100% zināju, ka Pakjao uzvarēs, bet ka tik ātri, nebiju gaidījis točna. Mana versija bija, TKO vēlajos raundos vai uzvara SD, UD ar minimālu pārsvaru vai MD. Tomēr neprot Hattons ar kreiļiem apieties.