Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

ViA izvirzās vadībā "Augstskolu sadraudzības kausā 2009"

Andrejs Siliņš

ViA izvirzās vadībā "Augstskolu sadraudzības kausā 2009"
Artūrs Rozītis uzbrukumā
Foto: Kalvis Krūmiņš

Pēc pirmās turnīra dienas "Augstskolu sadraudzības kausā 2009" bez zaudējumiem ir mājinieku komanda Vidzemes Augstskola (ViA), pa vienai uzvarai ir gan LSPA/Aloja un Rīgas ekonomikas augstskolas komandai (REA), bet Rīdzene/Barons/Matejs šodien piedzīvoja divus zaudējumus.

Jau pirmajā turnīra spēlē izvērtās ļoti spraiga cīņa, kur abas komandas spēlēja punkts punktā. Dažas sekundes pirms spēles beigām vadībā ar diviem punktiem atradās LSPA/Aloja, bet pēdējā sekundē no laukuma stūra fantastisku trīspunktnieku izdevās iemest Ivaram Lubānam, kas REA atnesa skaistu uzvaru ar rezultātu 55:54.

Ļoti pārliecinoši turnīru aizvada Vidzemes Augstskola, kura ar rezultātu 69:58 uzvarēja Rīdzene/Barons/Matejs komandu. Lai gan uzvara diezgan pārliecinoša, Matejs komanda spēles beigās spēja pietuvoties līdz pat 3 punktu deficītam, tomēr beigās ViA labi nospēlēja aizsardzībā un nedeva iespēju pretiniekiem uzvarēt. Otrajā spēlē ViA izmantojot savas auguma priekšrocības un bez īpašām problēmām uzvarēja ekonomistus. Kamēr vidzemnieki daudz improvizēja un spēlēja uz saviem skatītājiem, REA ar apskaužamu precizitāti realizēja 3 punktu metienus, tomēr ar to bija par maz, lai pacīnītos par uzvaru.

LSPA/Aloja zaudējot pirmajā spēlē pēdējās sekundēs, spēja saņemties un uzvarēja Rīdzni/Barons/Matejs komandu. Lai arī Matejs spēles sākumā bija izvirzījušies vadībā pa desmit punktiem, LSPA/Aloja atspēlējās un līdz pat pēdējai minūtei ritēja ļoti līdzīga un agresīva cīņa. Tomēr spēles beigās veiksmīgāki izrādījās LSPA/Aloja spēlētāji.

3 punktu metienu konkursā pusfinālā iekļuva Ēriks Visockis (Matejs) ar 21 punktu, Juris Alpeus (LSPA/Aloja) ar 20 punktiem, Jānis Kliesmets (ViA) ar 16 punktiem, bet kā pēdējais pusfinālā kvalificējās Svens Niedrītis (Matejs) ar 14 punktiem.

Svētdien 12:00 pirmajā spēlē spēlēs Rīdzene/Barons Matejs ar REA, bet pēc tam ViA tiksies ar LSPA/Aloja. Pēc spēlēm notiks pusfināla un fināla cīņas 3 punktu metienu konkursā. Beigās tiks apbalvotas komandas un spēlētāji par individuālajiem sasniegumiem.

Izmantotie resursi:
basket.va.lv