Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

SBL: BK „ViA” pārliecinoši uzvar RISEBA

Vilnis Bekmanis
Vilnis Bekmanis

SBL: BK „ViA” pārliecinoši uzvar RISEBA
Emīls Sūrums, BK "ViA"
Foto: Diāna Keiša

Piektdien, 9.novembrī, Studentu Basketbola līgas ietvaros BK „Vidzemes Augstskola” savā laukumā uzņēma RISEBA studentus. Aizvadot pārliecinošu spēli, uzvaru svinēja laukuma saimnieki ar rezultātu 88:43. „ViA” rindās rezultatīvākais bija Emīls Sūrums, viņa kontā 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas.

Spēles rezultātu atklāja viesi ar veiksmīgu uzbrukumu, Kobiakam izdevās realizēt abus soda metienus, tomēr „ViA” neatpalika un pēc Sūruma tālmetieniem un Lišika, Kārkļa uzbrukumiem valmierieši izvirzījās vadībā, viesi pieprasīja pārtraukumu. Pēc pārtraukuma viesiem izdevās realizēt vienu metienu, Zālītis bija precīzs no tālās distances. „ViA” kopīgiem spēkiem krāja punktus un audzēja pārsvaru, rezultāts 20:12.

Otro ceturtdaļu atklāja Ābols ar precīzu trīspunktu metienu, tam sekoja vairāki rezultatīvi uzbrukumi no Millera un Bukša. Šajā ceturtdaļā viesiem izdevās gūt vien septiņus punktus, bet „ViA” turpināja audzēt pārsvaru, rezultāts 41:19.
Arī trešajā ceturtdaļā spēles gaita nemainījās, Kalniņš, Ābols un Sūrums turpināja gūt punktus, bet viesiem tas izdevās vien epizodiski, Zirnis, Taukulis un Rjahins guva punktus savai komandai, taču spēles gaitu vairs mainīt nespēja, rezultāts 61:28.

Pēdējā ceturtdaļā abām komandām izdevās gūt vairāk punktu, „ViA” kopīgiem spēkiem turpināja iet uz uzvaru, viesi centās starpību samazināt, tomēr valmierieši izrādījās pārāki un svinēja uzvaru ar rezultātu 88:43.
Lielisku spēli aizvadīja Māris Millers, kurš pēc spēles sniedza savu komentāru: „Šovakar laukumā viss izdevās, treneris uzticējās un spēle aizgāja, komanda labi nospēlēja. Pats ar savu sniegumu esmu apmierināts, cerams, ka arī turpmāk treneris uzticēsies”.

BK „Vidzemes Augstskola”- RISEBA 88:43 (20:12; 21:7; 20:9; 27:15)
BK „Vidzemes Augstskola”: Sūrums 19+6ab, Ābols 17, Millers 16+9ab, Kārklis 11+5ab, Bukšs 10, Kalniņš 9+5ab, Grīnbergs 4+5ab, Lišiks 2
RISEBA: Zirnis 12+5ab, Sanzarovecs 9, Kobiaks 8, Zālītis 5, Rjahins 3, Taukulis 2, Karlivāns 2, Rāgs 2

Informāciju sagatavoja:
BK „Vidzemes Augstskola”
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Madara Ješkina
madara.jeskina@va.lv
BK ViA - Sākums