Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Studentu līgas finālā - "Turība" pret RTU

Andrejs Siliņš

Studentu līgas finālā - "Turība" pret RTU
Foto: sbl.lv

Otrdienas vakarā Rīgas 49. vidusskolā SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) "Final 6" turnīra pusfinālā uzvaras svinēja favorītes - Biznesa augstskola "Turība" ar 76:71 apspēlēja Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), savukārt Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ar 76:63 pieveica Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA). Finālspēle jau rītdien.

"Turībai" un RTU ceturtdaļfinālā jāspēlē nebija un pirmās divas vietas regulārajā sezonā garantēja automātisku vietu pusfinālā. Tikmēr LSPA un RSU ceturtdaļfinālā uzveica attiecīgi Banku augstskolu (BA) un Vidzemes augstskolu (ViA). Pusfinālā pirmie laukumā devās sezonas favorīti numur viens un regulārā turnīra uzvarētāji (14-0) "Turība", kā arī RSU. Pēc trim ceturtdaļām Pētera Višņēviča vadītie puiši bija vadībā jau ar 12 punktiem, taču pēdējās desmit minūtēs RSU spēja pietuvoties. Tiesa, neko vairāk, un "Turība" izcīnīja uzvaru ar 76:71, pēc viena gada pārtraukuma iekļūstot finālā.

"Turības" labā pa 15 punktiem sameta Kristaps Šteinbergs un Jānis Lasmanis, kuram arī 12 atlēkušās bumbas, bet Robertam Mednim 12 punkti, deviņas bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. RSU rindās "double-double" Ralfa Vēvera kontā - 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Divkārtējai SEB SBL čempionei finālā pretestību centīsies izrādīt 2004. gada čempione RTU, kas par zeltu cīnīsies pirmo reizi kopš 2008. gada. Kristapa Kozlovska vadītā RTU otrā pusfināla cīņā ar rezultātu 76:63 apspēlēja Jāņa Rimbenieka vadīto LSPA vienību. Uzvarētāju labā 22 punktus guva Artūrs Kramiņš, bet Kristaps Dārgais izcēlās ar "double-double" - 15 punkti un 12 atlēkušās bumbas. LSPA rindās Guntars Strāķis iemeta 17 punktus.

Rītvakar tiks noskaidrota jaunā SEB SBL čempione, finālspēles sākums pulksten 20:00, bet divas stundas ātrāk (18:00) noskaidrosies arī bronzas medaļas ieguvēja. Abas spēles norisināsies Rīgas 49. vidusskolas basketbola zālē.

Spēļu protokoli pieejami SEB SBL mājaslapā: Studentu basketbola Līga