Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

SBL: BK „ViA” sagrauj RISEBA komandu

Vilnis Bekmanis
Vilnis Bekmanis

SBL: BK „ViA” sagrauj RISEBA komandu
BK ViA
Foto: Artūrs Kaurovs

Piektdien, 1.martā BK „Vidzemes Augstskola” devās Studentu Basketbola līgas izbraukuma spēlē, lai laukumā tiktos ar RISEBA studentu vienību. Pārliecinošā cīņā uzvaru izcīnīja „ViA” studenti ar rezultātu 94:46. „ViA” rindās kā rezultatīvākais atzīmējās Normunds Lišiks ar 22 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Pretinieku rindās aktīvākais punktu krājējs bija Valdis Karlivāns, viņa kontā 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Spēles rezultātu atklāja Kobiaks ar precīziem soda metieniem, tiem sekoja punktu gūšanas sērija no „ViA” studentu puses. Ceturtdaļas pusē laukuma saimnieki pieprasīja minūtes pārtraukumu, rezultāts 15:4. Atgriežoties laukumā komandas spēlēja mazrezultatīvu basketbolu, ceturtdaļa noslēdzās ar Siņavska trīspunktu metienu, rezultāts 17:8.
Otrajā ceturtdaļā „ViA” studenti audzēja pārākumu, pretiniekiem vien epizodiski izdevās gūt punktus, kamēr Millers, Kalniņš un Lišiks aizvadīja rezultatīvus uzbrukumus pārtverot pretinieku bumbas. Pirmais puslaiks noslēdzās ar Ābola veiksmīgajiem uzbrukumiem, rezultāts 41:16.

Trešo ceturtdaļu ievadīja Taukuļa precīzais trīspunktu metiens, uz kuru ātri vien atbildēja Kliests ar trīs gūtiem punktiem. Bajārs un Karlivāns epizodiski mazināja komandas iekrāto punktu deficītu, tomēr „ViA” komanda bija veiksmīgāka un punktus krāja veiklāk. Pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts 67:28.

Arī pēdējās desmit minūtes aizritēja līdzīgi kā iepriekšējās, „ViA” komanda veiksmīgi vadīja uzbrukumus, pārtvēra pretinieku bumbas neļaujot doties cīņā pēc punktiem un aizveda komandu līdz pārliecinošai uzvarai. Spēle noslēdzās ar Lišika precīzo trīspunktu metienu, rezultāts 94:46, „ViA” uzvara.

Rezultatīvākais spēlētājs Normunds Lišiks pēc spēles sniedza komentāru: „Zinājām, ka pretinieki būs vājāki, tāpēc šī bija tāda kā treniņspēle. Spēles laikā trenējām savas vājās puses, man personīgi pēc diviem dribliem bija jāgriežas un jāmet ar kreiso roku, arī ar labo. Kaut ko izpildīju, bet kaut kas arī neizdevās, tāpēc pēc spēles nācās piepumpēties 70 reizes. Šovakar treneris lika spēlēt uz mani, izdevās gūt punktus, bet sanāca arī aizmest garām. Par saviem gūtajiem punktiem varu pateikties komandas biedriem”.

BK „Vidzemes Augstskola”- RISEBA 94:46

BK „Vidzemes Augstskola”: Lišiks 22+14ab+6rp, Grīnbergs 21+8ab+5rp, Millers 13+8ab, Kalniņš 13+4ab, Ābols 10+5ab+4rp, Kliests 9+4ab+4rp, Bukšs 6+4ab
RISEBA: Karlivāns 14+9ab, Bajārs 11+9ab, Siņavskis 8+6ab, Taukulis 7+9ab, Kobiaks 6+13ab+4rp

Informāciju sagatavoja:
BK "Vidzemes Augstskola"
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Madara Ješkina
madara.jeskina@va.lv
BK ViA - Sākums