Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Žagars un Gražulis iekļauti PK finālturnīra 13 progresējušāko spēlētāju vidū

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Žagars un Gražulis iekļauti PK finālturnīra 13 progresējušāko spēlētāju vidū
Artūrs Žagars. Foto: FIBA

LETA. Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars un uzbrucējs Andrejs Gražulis ir iekļauti Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules kausa finālturnīra 13 progresējušāko spēlētāju vidū.

23 gadus vecais Žagars aizvadīja spilgtu finālturnīru, astoņos mačos vidēji spēlē gūstot 12,4 punktus, sakrājot 7,4 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,6 bumbas zem groziem. Spēlē par piekto vietu Žagars laboja pasaules čempionātu rezultatīvo piespēļu rekordu (17), turklāt nepieļāva nevienu kļūdu.

"Žagars pierādīja, ka ir viens no pašiem labākajiem planētas aizsargiem. Viņa duelis ar savu bijušo bosu Braunšveigas "Lowen" klubā Denisu Šroderu ceturtdaļfinālā bija lielisks," pamato FIBA.

Tāpat uzsvērts, ka viņš ir atradis atslēgu jebkura pretinieka aizsardzībai un joprojām ir bez kluba, lai arī tiek runāts par viņa iespējamo pievienošanos spēcīgākajiem Eiropas klubiem.

Paziņojumā teikts, ka Latvijas izlasē pirms Pasaules kausa finālturnīra bija ne tikai pāris pazīstamāku spēlētāju par 30 gadus veco Gražuli, taču "tieši Grazulim tas bija tāds lielais turnīrs, kurā viss šķietami notika pēc viņa prāta".

Uzbrucējs guva 24 punktus, realizējot 11 no 15 metieniem no spēles, mačā ar Brazīliju un 28 punktus (12/13 metienos no spēles) - dažas dienas vēlāk spēlē ar Itāliju.

"Tomēr viņa galvenā vērtība joprojām ir aizsardzība ar spēju segt pretiniekus vairākās pozīcijās," atzīmē raksta autors.

Pasaules kausa finālturnīra debitante Latvija meistarsacīkstēs izcīnīja augsto piekto vietu, izcīnot sešas uzvaras un piedzīvojot divus zaudējumus pret medaļniecēm Vāciju un Kanādu.

Vēl strauji progresējušo Pasaules kausa pārsteigumu vidū minēti šādi basketbolisti: Džošs Gidijs (Austrālija), Kārliks Džonss (Dienvidsudāna), Tremonts Voterss (Puertoriko), Andress Feliss (Dominikānas Republika), Jagu Santoss (Brazīlija), Juki Kavamura (Japāna), Roks Jokubaitis (Lietuva), Andreass Obsts (Vācija), Nikola Jovičs, Aleksa Avramovičs (abi - Serbija) un Rondejs Holiss-Džefersons (Jordānija).

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2023-09-15 14:44, pirms 8 mēnešiem
Sāk jau apnīk. Pēc vienu turnīru spriez itkā būtu NBA super stāsti🤣🤣 jūs pagaidiet kluba spēles. Tāds Gražulis nemetis pa 10 punktus.. a Žagars vienu reizi 30 spēlēs dabūs vairāk kā 20 punktus 🤣🤣

     [+] [-]

, 2023-09-15 16:33, pirms 8 mēnešiem
Juris77 rakstīja: Sāk jau apnīk. Pēc vienu turnīru spriez itkā būtu NBA super stāsti🤣🤣 jūs pagaidiet kluba spēles. Tāds Gražulis nemetis pa 10 punktus.. a Žagars vienu reizi 30 spēlēs dabūs vairāk kā 20 punktus 🤣🤣
Lomas atšķiras izlasē un klubā

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:07, pirms 8 mēnešiem
Gra-žu-lis! M-v-p!

     [+] [-]

, 2023-09-16 18:04, pirms 7 mēnešiem
Gražulis - vot tas ir prikols! 15 gados sākt vispār spēlēt basīti un 30 gados vēl progresēt.