Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Pešičs pēc Parīzes OS vairs netrenēs Serbiju, Zuross pamet Gruzijas izlasi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pešičs pēc Parīzes OS vairs netrenēs Serbiju, Zuross pamet Gruzijas izlasi
Svetislavs Pešičs. Foto: KSS

Serbijas basketbola izlases galvenais treneris Svetislavs Pešičs atzinis, ka pēc 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm pametīs savu amatu. Savukārt Gruzijas valstsvienību pēc septiņu gadu darba vairs netrenēs Iliass Zuross.

Pēc debijas Pasaules kausā basketbolā Gruzijas vīriešu izlases galvenā trenera amatu pametis Iliass Zuross, tajā kopumā nostrādājot septiņus gadus. ''Pavadītie gadi bija kā lielisks kopīgais piedzīvojums. Vēlos visiem pateikties par lieliskajām atmiņām, bet Gruzijas Basketbola federācijai par izrādīto uzticību. Jūtos pagodināts, ka varēju pārstāvēt tik lielisku nāciju,'' savā ''Facebook'' kontā ierakstu veica treneris.

Šī gada Pasaules kausā Gruzija spēja iekļūt 16 labāko komandu vidū. Ar divām uzvarām piecās spēlēs izlase noslēdza turnīru 16. vietā. Zuross vadīja valstsvienību 2017. un 2022. gada Eiropas čempionātos, kuros valstsvienība attiecīgi ieņēma 17. un 21. vietu. Karjeras laikā Zuross strādājis ar tādām komandām kā ''Olympiacos'', ''Sagesse'', ''Peristeri'', ''Aris'', ''Žalgiris'', ''Anadolu Efes'', ''Tofas Bursa'', Podgoricas ''Buducnost'' un ''Promitheas''. Tāpat no 2011. līdz 2012. gadam viņš trenēja Grieķijas izlasi.

Par savu nodomu pamest Serbijas galvenā trenera amatu pēc 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm paziņojis vīriešu izlases treneris Svetislavs Pešičs. Viņš kopā ar to Pasaules kausā aizspēlējās līdz finālam, kurā gan nācās atzīt Vācijas izlases pārākumu.

''Runāju par nākotni. Pēc olimpiskajām spēlēm izlasi vadīs cits treneris. Nu un pēc viņa nāks nākamie,'' viņš atklāja intervijā, kurā aicināja izmantot savas zināšanas Serbijas basketbola konkurētspējas celšanā. ''Basketbolā esmu 40 gadus - izmantojiet mani! Dažreiz varam uzvarēt medaļas un uzkāpt uz balkona, taču mūsu basketbola sistēma var arī nebūt tajā līmenī, kurā vēlamies. Tas, kas mums ir šobrīd, ir nepietiekami nākotnei.''

Pešičs par Serbijas izlases treneri strādā kopš 2021. gada. Pirms nonākšanas trenera amatā savas valsts izlasē viņš trenēja ''Barcelona'' un bagātās trenera karjeras laikā strādājis ar citām zināmām komandām.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/coach.zouros
https://www.rts.rs/lat/sport/kosark...

     [+] [-]

, 2023-09-15 10:43, pirms 8 mēnešiem
Gruzijai PK bija tikai 3 spēles?

     [+] [-]

, 2023-09-15 13:36, pirms 8 mēnešiem
Pešič - labākais treneris! Atgādina mūsu Krauliņu labākajos gados. Arī Krauliņu nevienam nav izdevies un neizdosies pārspēt.