Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Zināmas OS kvalifikācijas dalībnieces, LBS runās ar IZM par atlases rīkošanu

Agris Suveizda

Zināmas OS kvalifikācijas dalībnieces, LBS runās ar IZM par atlases rīkošanu
Kaspars Cipruss. Foto: Basket.lv

Līdz ar Kanādas valstsvienības iekļūšanu Pasaules kausa pusfinālā vakar kļuva skaidras ne vien olimpisko ceļazīmju īpašnieces, bet arī olimpiskās kvalifikācijas pilnais dalībnieču saraksts.

Pasaules kausa finālturnīrā tika izspēlētas septiņas ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm – atbilstoši iegūtajām vietām pa divām ceļazīmēm pienākas labākajām Eiropas un Amerikas komandām un pa vienai ceļazīmei – Āfrikai, Āzijai un Okeānijai. Vispirms ceļazīmi ieguva Austrālija, pēc tam sekoja Dienvidsudāna, Japāna, ASV un Kanāda, bet vakar kļuva skaidrs, ka uz Parīzi ceļos arī Serbija un Vācija.

Bez olimpisko spēļu ceļazīmēm vēl tika dalītas arī 19 vietas olimpiskajā kvalifikācijā. Pa vienai pienācās labākajām Amerikas, Āfrikas un Āzijas/Okeānijas izlasēm, kuras nav kvalificējušās, un šīs ceļazīmes pēc ranga ieguva Puertoriko, Ēģipte un Jaunzēlande. Savukārt pārējās 16 vietas ieguva labākās izlases starp pāri palikušajām neatkarīgi no ģeogrāfiskās piederības. Deviņas no tām ieguva Eiropa, ieskaitot arī Latviju, trīs – Amerika, bet pa divām – Āfrika un Āzija. No Pasaules kausa dalībniecēm bešā palika tikai piecas izlases – Kaboverde, Ķīna, Venecuēla, Irāna un Jordānija.

ReģionsOS ceļazīmesKvalifikācija
EiropaFrancija; Serbija; VācijaLatvija; Itālija; Slovēnija; Lietuva; Spānija; Melnkalne
Grieķija; Gruzija; Somija; Polija; Horvātija
AmerikaASV; KanādaPuertoriko; Brazīlija; Dominikāna; Meksika; Bahamas
ĀfrikaDienvidsudānaĒģipte; Angola; Kotdivuāra; Kamerūna
ĀzijaJapānaLibāna; Filipīnas; Bahreina
OkeānijaAustrālijaJaunzēlande

Olimpiskajā kvalifikācijā kopumā piedalīsies 24 izlases – pirmās piecas ceļazīmes uz kvalifikāciju augustā tika dalītas priekškvalifikācijas turnīros: divas Eiropā, pa vienai Amerikā, Āfrikā un Āzijā. Tās ieguva Polija, Horvātija, Kamerūna, Bahamas un Bahreina. Līdz ar to Parīzes olimpiskās spēles ies secen tādām izlasēm kā Argentīna (4. vieta iepriekšējā FIBA rangā), Čehija (12.), Turcija (16.), Venecuēla (17.) un Nigērija (19.). Kvalifikācijā tiks dalītas pēdējās četras ceļazīmes uz Parīzi, un pašlaik zināms, ka no 2. līdz 7. jūlijam plānoti četri miniturnīri ar sešu komandu dalību. Provizoriski miniturnīriem būtu jānotiek četros dažādos reģionos, taču visdrīzāk ar nosacījumu, ja pieteiksies tik daudz atšķirīgu rīkotāju. Trīs no četriem Tokijas kvalifikācijas turnīriem notika Eiropā.

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss portālam Sportacentrs.com un ziņu aģentūrai LETA apstiprināja vēlmi rīkot šādu turnīru, taču uzsvēra, ka tam nav nedz rezervētu līdzekļu, nedz arī ekonomiskā pamatojuma – licences maksa vien būtu 2,5 miljoni Šveices franku jeb aptuveni 2,6 miljoni eiro, ko atgūt nebūtu iespējams. "Saviem spēkiem mēs to pacelt nevaram. Runāsim ar ministrijām, IZM," sarunā ar LETA pauda Cipruss. Nacionālajām federācijām dalība kvalifikācijā ir jāapstiprina līdz 30. novembrim. Izlozes kārtība un rīkotāji vēl nav zināmi, taču Tokijas atlasē komandas tika izsētas bez reģionālā principa un atbilstoši pēdējam FIBA rangam. Pirms Pasaules kausa Latvija FIBA rangā ieņēma 29. vietu un starp atlases dalībniecēm bija 14. vietā no 24, kas dotu vietu ceturtajā no sešiem groziem. Pēc finālturnīra beigām gan būs jauns FIBA rangs.

Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros

1 2 41 komentārs

  +5 [+] [-]

, 2023-09-07 11:28, pirms 8 mēnešiem
Baigi sālīti. 2.6 ļimaki jānomet par neko. Cerības mazas

 +15 [+] [-]

, 2023-09-07 11:28, pirms 8 mēnešiem
Nav jēgas rīkot, ja 2.6 milj neatgūst. Labāk tos 2.6 milj ieguldīt jauniešu basketbolā - nodrošināt ekipejumu + treneriem algas + fizo trenerus

  +2 [+] [-]

, 2023-09-07 11:30, pirms 8 mēnešiem
Ja valsts dod piķi un 6.spēlētājs palīdzēs mūsu izlasei tikt uz OS, tad es ar abām rokām ''PAR"..

Ja biļetes būs ap 50eur, tad lielu daļu naudas var atsist ar pāris spēlēm..

     [+] [-]

, 2023-09-07 11:33, pirms 8 mēnešiem
Biļetes 150 euro galvenais uzskrūvēt un vēl marketingā, ka būs KP 6, tad moš atsitīs kaut ko

     [+] [-]

, 2023-09-07 11:34, pirms 8 mēnešiem
Ir iespējams kaut kur redzēt normālu atskaiti par to, kāda ir finansiālā atdeve iepriekšējo basketbola turnīru rīkošanā? Citādi es nespēju saprast, kādēļ mēs piesakāmies uz teju ikvienu turnīru.

Okei, nav nekādi jaunieši, kuri pie liela prasīga pūļa mēdz salūzt izšķirošās spēlēs...
Bet tāpat - no tiem 2.5M EUR lai jau tagad atrēķina nost KP/Bertāna apdrošināšanu, normālu sagatavošanās posmu, PR komandu (lai iztiktu bez nevajadzīgām drāmām ar izvairīšanos no preses), un vēl kādu "2. izlases" savākšanu pirms turnīra, lai apzinātu mūsu salīdzinoši švakās pēc 2000.-ā gada rezerves izlases kontekstā.
Pārējo skaitam atpakaļ valsts budžetā. Paldies.

     [+] [-]

, 2023-09-07 11:57, pirms 8 mēnešiem
Number 0 rakstīja: Ja valsts dod piķi un 6.spēlētājs palīdzēs mūsu izlasei tikt uz OS, tad es ar abām rokām ''PAR"..

Ja biļetes būs ap 50eur, tad lielu daļu naudas var atsist ar pāris spēlēm..
Ar 50 eiro biļetēm Arēnā Rīga tev vajadzēs "tikai" 5 pilnībā izpārdotas spēles, lai atsistu licenci. Tikai rēķini, ka jāatsit ne tikai licence, bet arī visas pārējās izmaksas - dzīvesvietas pārējām komandām, Arēnas īre, spēlētāju apdrošināšana, kas ja spēlēs KP būs kosmosā. To summu varētu reizināt ar 2. Vai 5 miljonus varēs atsist prasts OQ turnīrs? ļoti šaubos. Federācijai būtu laiks meklēt privātos sponsorus nevis tikai stiept roku pie valsts (un to var attiecināt uz jebkuru federāciju ne tikai lbs)

     [+] [-]

, 2023-09-07 12:11, pirms 8 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ar 50 eiro biļetēm Arēnā Rīga tev vajadzēs "tikai" 5 pilnībā izpārdotas spēles, lai atsistu licenci. Tikai rēķini, ka jāatsit ne tikai licence, bet arī visas pārējās izmaksas - dzīvesvietas pārējām komandām, Arēnas īre, spēlētāju apdrošināšana, kas ja spēlēs KP būs kosmosā. To summu varētu reizināt ar 2. Vai 5 miljonus varēs atsist prasts OQ turnīrs? ļoti šaubos. Federācijai būtu laiks meklēt privātos sponsorus nevis tikai stiept roku pie valsts (un to var attiecināt uz jebkuru federāciju ne tikai lbs)
Atkarīgs jau kas tur ielozējas. Sloveņiem un leišiem no pirma groza komandām jau līdzjutēji atbrauktu līdz.

     [+] [-]

, 2023-09-07 12:15, pirms 8 mēnešiem
Edgars rakstīja: Atkarīgs jau kas tur ielozējas. Sloveņiem un leišiem no pirma groza komandām jau līdzjutēji atbrauktu līdz.
Leiši - ok. Bet slolvēņi - šaubos, ka atbrauktu tik daudz, lai arī viņu spēlēs, kur nav Latvijas būtu pilnas tribīnes. Un nevajadzētu te arī no Ļašenko futbola stadiona slapjajiem sapņiem par to, ka fans dienā atstaj 500-1000 eiro Latvijā.

     [+] [-]

, 2023-09-07 12:16, pirms 8 mēnešiem
Kāpēc Latvijai jābūt visām pudelēm par korķi? Šis PK parāda, ka izlasei obligāti nevajag mājas sienas, lai kaut ko izcīnītu. Piekrītu Ritvaram Kārkliņam par lietderīgākiem valsts naudas izlietojumiem basketbolam.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 12:28, pirms 8 mēnešiem
Tos 3 miljonus vērtīgāk ieguldīt, infrastruktūrā, jaunatnē, treneru izglītībā,mārketingā, lai popularizētu basketbolu vai sportu.

  -4 [+] [-]

, 2023-09-07 12:36, pirms 8 mēnešiem
Es labāk gribētu OS kvali, nevis kaut kādu stadionu vai treneri bez smadzenēm.
Kaut 5 ljamas bet turnīrs jārīko!

     [+] [-]

, 2023-09-07 12:59, pirms 8 mēnešiem
Latvijā vitāli nepieciešams Eirolīgas klubs.daudz vertīgāk butu šos miljonus ieguldīt šāda kluba izveidē.
Žagara piemērs rāda,ka nevienam Eirupā nerūp tava izaugsme.tikai šeit Latvijā kādam rūpēs latviešu spēlētāju izaugsme.
Šitā valsts naudas tērēšana dažādiem izlašu pasākumiem ir tīrākā mojka.kura pie tam nedod absolūti neko valsts sporta attīstībai.
Piemeram-cik miljonus valsts iedeva hokeja PČ?a tagad sākas sezona un federācijai nav naudas bērnu čempionatiem.
Valsts nauda būtu jāiegulda tikai jauno sportistu attīstībā,audzinot jauno maiņu izlasēm.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 13:38, pirms 8 mēnešiem
Ceru ka šo vājprātu paslaucīs zem deķa. Ir jau viens mega turnīrs basketbolam Latvijā - Eiropa. Cipam vajag izgulēt ikvakara dozu un saprast ka basketbolam Latvijā ir citas aktuālas problēmas kuras steidzami jārisina.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 13:49, pirms 8 mēnešiem
Augstāk par 3 grozu gan jau nebūsim tāpat.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:01, pirms 8 mēnešiem
55555555 rakstīja: Latvijā vitāli nepieciešams Eirolīgas klubs.daudz vertīgāk butu šos miljonus ieguldīt šāda kluba izveidē.
Žagara piemērs rāda,ka nevienam Eirupā nerūp tava izaugsme.tikai šeit Latvijā kādam rūpēs latviešu spēlētāju izaugsme.
Šitā valsts naudas tērēšana dažādiem izlašu pasākumiem ir tīrākā mojka.kura pie tam nedod absolūti neko valsts sporta attīstībai.
Piemeram-cik miljonus valsts iedeva hokeja PČ?a tagad sākas sezona un federācijai nav naudas bērnu čempionatiem.
Valsts nauda būtu jāiegulda tikai jauno sportistu attīstībā,audzinot jauno maiņu izlasēm.
Par 2,5 mlj Eirolīgas klubu🤣❓️ Sasmīdināji...pareizini ar 10 un tad panaivas cerības...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:23, pirms 8 mēnešiem
Valstij lietderigāk šos 2,5mil. ieguldīt pasūtot 3 neatkarīgus pētījumus- ko pasaules kauss basketbolā un olimpiskās kvalifikācijas rīkošana nodara globālajai sasilšanai un Latvijas klimatam.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:26, pirms 8 mēnešiem
te tak nav nekādu iespēju - ja būs jāzivēlas starp Lietuvu un latviju, mums nav nekādu izredžu šo trunīru uzņemt. leišiem pats TonyG noskaitīs 3M, ja vajadzēs.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:28, pirms 8 mēnešiem
Edgars rakstīja: Atkarīgs jau kas tur ielozējas. Sloveņiem un leišiem no pirma groza komandām jau līdzjutēji atbrauktu līdz.
Uz Kauņu atbrauca nepilns sektors (400?) slovēņi. Neies cauri. Leiši atbrauc, aizbrauc, mūsu bodēs pat hotdogu nenopērkot.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-07 14:32, pirms 8 mēnešiem
Jāmeklē iespējas turnīru rīkot savās mājās, vieglāk garantēt iekļūšanu OS. Lai izdodas.

     [+] [-]

, 2023-09-07 14:36, pirms 8 mēnešiem
Vertigo23 rakstīja: Tos 3 miljonus vērtīgāk ieguldīt, infrastruktūrā, jaunatnē, treneru izglītībā,mārketingā, lai popularizētu basketbolu vai sportu.
tikai starpība tāda, ka trīs miljonus turnīra rīkošanai valsts, visticamāk, piešķirtu, bet infrastruktūrai, jaunatnei utt. gan nē

  -2 [+] [-]

, 2023-09-07 14:37, pirms 8 mēnešiem
RitvarsKarklins rakstīja: Nav jēgas rīkot, ja 2.6 milj neatgūst. Labāk tos 2.6 milj ieguldīt jauniešu basketbolā - nodrošināt ekipejumu + treneriem algas + fizo trenerus
Kādu vēl tev ekipējumu pertiķbolā, ibio, rio!? Laukumi ir pa pilnam katrā miestā, grozi ir, vajag tikai bumbas, maikas un apavus, VISS!!! Ekipējumu un ledushalles pirmām kārtām bajag Hokejam, pērtiķbolam nevajag vispār NEKO!

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:41, pirms 8 mēnešiem
@sportacentr, ir iespēja bloķēt a burtu? Viņš ir rasists..un vai tad jūs atbalstat rasismu? Cik reizes jau esmu par šo teicis jums????!

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:42, pirms 8 mēnešiem
Versisos citas iestādes ja netiks izpildīts mana prasiba

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:45, pirms 8 mēnešiem
Vardc rakstīja: @sportacentr, ir iespēja bloķēt a burtu? Viņš ir rasists..un vai tad jūs atbalstat rasismu? Cik reizes jau esmu par šo teicis jums????!
Kas tev ir pret rasismu? Esi afropērtiķis jeb afropertika un baltās padauzes pēcnācējs? Baltajiem cilvekiem neredzu iemeslu tik traki un fanātiski cepties par svešām rasēm

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:52, pirms 8 mēnešiem
777ARAMISS777 rakstīja: Par 2,5 mlj Eirolīgas klubu🤣❓️ Sasmīdināji...pareizini ar 10 un tad panaivas cerības...
x10 nav, Žalgirim budžets apmēram 12 ļimoni

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 14:56, pirms 8 mēnešiem
Cik nožēlojams radījums tu esi

     [+] [-]

, 2023-09-07 14:57, pirms 8 mēnešiem
Vardc rakstīja: @sportacentr, ir iespēja bloķēt a burtu? Viņš ir rasists..un vai tad jūs atbalstat rasismu? Cik reizes jau esmu par šo teicis jums????!
drīzāk tevi janobloķē

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 15:03, pirms 8 mēnešiem
Vardc rakstīja: Versisos citas iestādes ja netiks izpildīts mana prasiba
Pertiķbolam toch nevajag nekādu ekipējumu, mērkaķi lēkā tikai ar apaviem un lupatām mugura

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 15:04, pirms 8 mēnešiem
A Burts Hokejs pāri visam LV rakstīja: Kas tev ir pret rasismu? Esi afropērtiķis jeb afropertika un baltās padauzes pēcnācējs? Baltajiem cilvekiem neredzu iemeslu tik traki un fanātiski cepties par svešām rasēm
Man cepi ka tie melnie uzvedas NBA uz soliņa, ka simpandzes lēkā pie dankiem

     [+] [-]

, 2023-09-07 15:22, pirms 8 mēnešiem
Ja turnīrs notiek Eiropā tad kur problēma faniem tur aizbraukt. Bet ar nosacījumu ka šos 2,5 mlj iegulda jauniešu basketbola vai sporta vispār.

     [+] [-]

, 2023-09-07 15:29, pirms 8 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Leiši - ok. Bet slolvēņi - šaubos, ka atbrauktu tik daudz, lai arī viņu spēlēs, kur nav Latvijas būtu pilnas tribīnes. Un nevajadzētu te arī no Ļašenko futbola stadiona slapjajiem sapņiem par to, ka fans dienā atstaj 500-1000 eiro Latvijā.
Tikai personīgs novērojums, bet man likās, ka pavasarī visvairāk un visbiežāk redzēju tieši Slovēņu fanus, taču negribu vilkt nekādas paralēles starp abiem sporta notikumiem. Un nē, man nav statistikas, kas atspēko manis teikto.

     [+] [-]

, 2023-09-07 15:57, pirms 8 mēnešiem
Jatiek 2 grozā ,kas pēc šī čempa nav nereāli .Tad sanāk 8 vieta no tiem ,kas jau nav kvalificējušies ,jo ASV,Austrālija ,Serbija,Vācija ,Kanāda ,Francija reitingā tāpat būs augstāk un sanāk ,ka pietiek pacelties no 29 vietas uz 12.Un vēl arī nebūs komandas ,kas augstāk reitingā :Čehija,Argentīna,Turcija,Venecuēla ,Nigērija.Tā ka 2 grozs stabili.Virs mums sanāk Spānija Itālija Slovākija Lietuva Grieķija Brazīlija

     [+] [-]

, 2023-09-07 16:16, pirms 8 mēnešiem
Diez gan savāda interese par to rīkošanu, turnīrs notiks jūlija sākuma, tad daudziem ir atvaļinājumu, cilvēki gulēs pludmalē nevis gribēs 30 grādos iet uz Arēnu. Pie tam tas nav īsti finansiāli izdevīgi, Latvijā akūti trūkst nauda veselības un izglītības nozarēs, 2.5 miljoni noderētu ārstu un skolotāju algās.

     [+] [-]

, 2023-09-07 16:23, pirms 8 mēnešiem
juings rakstīja: x10 nav, Žalgirim budžets apmēram 12 ļimoni
Njā, bet Eirolīga nav viena gada notikums. Vajag aizvadīt arī nereāli labu sezonu pirms Eirolīgas gada, lai vispār būtu pamats iekļūšanai tajā (caur kaut kādiem wildcard, kur pretī turku miljonāri; vai Eurocup).

Un kādas opcijas vispār Latvijā ir kaut ko atpelnīt.. eh, auzas.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-07 16:24, pirms 8 mēnešiem
Prēmijas džekiem.Un lielākas kā ledus driļļu "sapņu komandai",kas vinnēja Zviedrijas 7 izlasi un USA studentus.
1 2 41 komentārs