Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Latvijas dominance izjauc vēl vienu neiespējamo misiju: Brazīlijas preses reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas dominance izjauc vēl vienu neiespējamo misiju: Brazīlijas preses reakcija
Andrejs Gražulis 2023. gada 3. septembrī. Foto: FIBA

Brazīlijas medijiem neiet spoži. Valsts divu lielāko laikrakstu "O Globo" (373 tūkstoši) un "Folha de Sao Paulo" (366 tūkstoši) tirāža 2021. gada decembrī nebija lielāka kā Somijas milzim "Helsingin Sanomat", kas liecina par mazu pieprasījumu pēc kvalitatīvas žurnālistikas. Dienvidamerikāņu žurnālisti zaudējumu Latvijai uztvēra mierīgāk nekā spāņi un francūži.

Brazīlija zaudē Latvijai un tiek izslēgta no Pasaules kausa

https://oglobo.globo.com/esportes/n...

“Brazīlijas vīriešu valstsvienība svētdien Džakartā, Indonēzijā, zaudēja Latvijai ar 84-104 un tika izslēgta no Pasaules kausa. Pēc uzvaras pār Spāniju (Kanādu – Sportacentrs.com), brazīliešiem bija nepieciešama uzvara, lai kvalificētos ceturtdaļfināliem.

“Latvija ir izcelšanas vērta komanda šajā Pasaules kausā. Tā parādījusi iespaidīgu sniegumu – nav brīnums, ka tā atstāja aizmugurē Spāniju un Franciju. Viņi spēlēja ļoti labi, zināja, kā apspēlēt mūsu aizsardzību un spēja trāpīt metienus uzbrukuma laika beigās,” teica treneris Gustavo De Konti.

Brazīlija visu spēli atradās iedzinējas lomā, taču līdz otrās ceturtdaļas beigām turējās nelielā attālumā. Latvieši trešajā ceturtdaļā devās izrāvienā, tās noslēgumā panākot 14 punktu pārsvaru (18 punktu pārsvaru – Sportacentrs.com).”

Kanāda sakauj Spāniju un Brazīlija zaudē automātisko ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm

https://oglobo.globo.com/esportes/n...

“Brazīlijas vīriešu valstsvienībai svētdien nepaveicās. Izstājoties no Pasaules kausa pēc zaudējuma Latvijai, brazīlieši vēlāk zaudēja arī tiešo ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm, jo citās cīņās tika fiksēti nelabvēlīgi rezultāti.

Brazīlijai vajadzēja pieveikt Latviju, lai kvalificētos Parīzei. Komanda zaudēja ar 84-104, taču saglabāja izredzes. Pasaules kausa nolikums paredz, ka Amerikai pienākas divas ceļazīmes.

Basketbolā, atšķirībā no futbola, Amerika tiek uzskatīta par vienu kontinentu, netiekot iedalīta Ziemeļu/Centrālajā un Dienvidu daļā. ASV jau ieguva vienu no divām ceļazīmēm.

Lai iegūtu otro ceļazīmi, Brazīlijai vajadzēja sagaidīt Puertoriko, Dominikānas Republikas un Kanādas zaudējumus. Pirmās divas komandas sakāva attiecīgi Itālija un Serbija, taču Kanāda prata pieveikt Spāniju ar 88-85.”

Brazīlija izkrīt no Pasaules kausa un piedalīsies olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā

https://www1.folha.uol.com.br/espor...

Brazīlija zaudē Latvijai un neiekļūst Pasaules kausa ceturtdaļfinālā

https://olimpiadatododia.com.br/bas...

Atšķirībā no Kanādas, kurai ir individuāli ļoti meistarīgi spēlētāji, Latvija uzspiež savu spēli ar piespēlēm. Eiropas komanda tādā veidā labāk iesāka spēli un ieguva pārsvaru. Marselinju Uertass ļoti labi iesaistījās spēlē no soliņa – viņa punktu un piespēļu sērija palīdzēja Brazīlijai pabeigt pirmo ceturtdaļu tikai ar divu punktu starpību (20-22).

Latvieši vēlreiz labāk sāka un panāca desmit punktu pārsvaru. Turnīra sākumā daudz kritizētais Lukass Diašs nāca laukumā no soliņa un otrajā ceturtdaļā iemeta trīs tālmetienus, vēlreiz izlīdzinot rezultātu. Latvija uz ģērbtuvi devās ar trīs punktu pārsvaru (42-45).

Trešajā ceturtdaļā Brazīlija nokļuva sarežģītā situācijā. Brunu Kaboklu ātri divas reizes pārkāpa noteikumus, sakrāja četras piezīmes un bija spiests uzkavēties rezervē. Latvija izmantoja iespēju un trešās ceturtdaļas beigās panāca 18 punktu pārsvaru (63-81).

Daudz kustinot bumbu un vienmēr meklējot papildus piespēli, Latvija kontrolēja spēles gaitu un izmantoja Brazīlijas emocionālo apjukumu. Zaudējums ar 84-104 liedza Brazīlijai iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.”

Brazīlija izslēdzas pēc puslaika, zaudē Latvijai un izstājas no Pasaules kausa

https://www.espn.com.br/basquete/ar...

“Brunu Kaboklu atkal kļuva par Brazīlijas pamanāmāko spēlētāju, gūstot 17 punktus (20 punktus – Sportacentrs.com) un izcīnot sešas bumbas zem groziem. Eiropiešu rindās Gražulis izcēlās ar 24 punktiem, bet Žagars pievienoja 17 punktus.”

Latvija dominē, Brazīlija apstājas otrajā kārtā un turpina sapņot par olimpisko ceļazīmi

https://olympics.com/pt/noticias/br...

Vīriešu valstsvienībai svētdien neizdevās paveikt vēl vienu neiespējamo misiju (missão impossível) un pēc 84-104 zaudējuma tā tika izslēgta no turnīra. Komanda vēl joprojām var 2024. gadā tikt uz Parīzes spēlēm, izmēģinot spēkus kvalifikācijas turnīrā.”

Brazīlijas nākamais izaicinājums – Panamerikas spēles – sāksies 20. oktobrī Santjago, taču valstij nav pienākums sūtīt galveno komandu. Sieviešu valstsvienība 2024. gada februārī sacentīsies Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.”

Spēles atskaņas spāņu valodā

Meklējot informāciju, parādījās arī tvīti spāņu valodā. Argentīniešu treneris Pablo Diess salīdzināja Latvijas valstsvienību ar “San Antonio Spurs” 2013.-2014. gada modeli.

“Izslēdza Franciju. Apspēlēja Spāniju. Uzvarēja Brazīliju. Latvija ir šī Pasaules kausa lielais stāsts,” sarkanbaltsarkanos slavēja spāņu žurnālists un komentētājs Žerārs Solē.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

     [+] [-]

, 2023-09-04 00:36, pirms 9 mēnešiem
Komentārus nelasīju, bet, cik saprotu, ja lv vinnē ger, abas Amerikas- Eiropu, lt-srb, vai srb- lt, tad tiekam uz Parīzi?

     [+] [-]

, 2023-09-04 00:40, pirms 9 mēnešiem
A××jetj, nebij neviens komentārs 🥳🥳😊😄

     [+] [-]

, 2023-09-04 01:44, pirms 9 mēnešiem
lettonian rakstīja: Komentārus nelasīju, bet, cik saprotu, ja lv vinnē ger, abas Amerikas- Eiropu, lt-srb, vai srb- lt, tad tiekam uz Parīzi?
Jā, tikai 2 Eiropas izlases pa tiešo tiek uz Parīzes OS.

     [+] [-]

, 2023-09-04 02:36, pirms 9 mēnešiem
Spēles aprakstā vajadzētu pieminēt, ka 3.ceturtdaļas sākumā mūsu izlasei bija "-2" (45-47), pēc tam mums ieslēdzās Turbo motors.

     [+] [-]

, 2023-09-04 08:13, pirms 9 mēnešiem
Tanx rakstīja: Spēles aprakstā vajadzētu pieminēt, ka 3.ceturtdaļas sākumā mūsu izlasei bija "-2" (45-47), pēc tam mums ieslēdzās Turbo motors.
Principā 23-24 minūtes spēle ļoti nervozi gāja punkts punktā un tad dažu minūšu laikā Brazīlija pamodās ar pilnu muti putekļu un "Latvia nowhere to be seen" . Tas bija diezgan brutāli, jo brazīļi spēlēja tiešām labi, bet laikam jau tas arī atšķīra komandu līmeni, brazīļi nedaudz sāka peldēt un Latvija uzreiz sodīja par katru brazīļu kļūdu.