Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:230, Did:0, useCase: 3

Ogre piedalās Brīvā laika festivālā

Sestdien, 24. maijā Ogrē notika šogad pirmais aktīvās atpūtas projekts - Brīvā laika festivāls. Posma apmeklētājiem tika dota iespēja sekot līdzi vairākiem notikumiem vienlaikus.

Notika gan Latvijas spēka vīru čempionāts amatieru ieskaitē, gan armijas „Dižvīra” sacensības, gan „SEB Novada kausa” pirmais posms ielu basketbolā.

Skatītājiem bija iespēja pašiem piedalīties dažādos konkursos un iepazīties ar „Rekrutēšanas un atlases centra” piedāvātām iespējām saistīt savu turpmāko dzīvi ar Latvijas armiju. Ar šo plašo projektu Sporta attīstības centrs, Aizsardzības Ministrija un valsts aģentūra „Tēvijas Sargs” ir iesākusi programmu, kas veltīta Latvijas valsts dibināšanas 90.gadadienai. Šeit ir vieta, kur var saprast, ka Latvijas Armija nav tikai dzīvošana kazarmās un piedalīšanās dažādās mācībās un kaujas operācijās.

Ar šo projektu Aizsardzības Ministrija vēlas rosināt jauniešu fizisko izaugsmi un attīstību, aicinot pievērsties dažādiem sporta veidiem, sākot no demokrātiskā ielu basketbola un beidzot jau ar specifisko spēka vīru sportu. Tikai vesela un aktīva jaunā paaudze būs spējīga turpmāk veicināt Latvijas attīstību.

Jauniešu vidū vislielāko popularitāti izraisīja sacensības ielu basketbolā – „SEB Novadu kauss”. Kopumā sacensībās piedalījās 93 komandas. Lielākā daļa no dalībniekiem pārstāvēja Rīgu, Rīgas un Ogres rajonus. Bija arī ieradušās komandas no Saldus, Kandavas, Bauskas un Gulbenes. Tieši no šīs pilsētas sacensībām pieteicās ielu basketbolistiem pazīstamā Jons/D – Vonadziņi.

Kā jau organizatori paredzēja, par skatītājiem interesantākajām izvērtīsies spēkavīru čempionāts amatieru ieskaitē un sacensības karavīriem armijas DIŽVĪRS 2008. Par pārsteigumu visiem uz starta amatieru ieskaitē iznāca 21 dalībnieks, armijas dižvīrā – 17 dalībnieki. Daudzie skatītāji kļuva par lieciniekiem ļoti spraigām un interesantām sacensībām. Amatieriem, sacenšoties sešos vingrinājumos, līderi mainījās pēc katra vingrinājuma. Kopvērtējumā par pirmā posma uzvarētāju kļuva Dainis Zāģeris no Cēsim, aiz sevis atstājot Aivaru Šmauksteli (Rīga) un Agri Ozolu.

Ne mazāk spraiga cīņa izvērsās armijas „Dižvīra” sacensībās, kurās bija pārstāvētas gan jaunsardze, gan militārā policija, gan Saeimas un prezidenta drošības dienests. Jāatzīmē, ka karavīriem bija pieci vingrinājumi. Arī aprīkojuma smagums bija mazāks nekā amatieriem. Tā kā karavīri ir īsti cīnītāji, sacensības izvērtās vēl sīvākas un neprognozējamākas. Tikai pēdējā vingrinājumā tika noskaidrots uzvarētājs – Sandis Vītols no Nacionālās Aizsardzības Akadēmijas. Tikai par vienu punktu atpalika Militārās policijas pārstāvis Edmunds Ārgalis, trešajā vietā atstājot Mārtiņu Stroņcu no jaunsargiem.

Kopumā pasākums izvērtās par lielu sporta pasākumu, kurā interesanti bija ikvienam. Nākamais aktīvās atpūtas projekts - Brīvā laika festivāls, notiks 15.jūnijā Liepājā. Organizatori sola jaunus pārsteigumus skatītājiem, kuriem būs iespēja baudīt gan spēka vīru sacensības, gan Latvijas armijas paraugdemonstrējumus.

SEB Novadu kausā tiek gaidītas komandas no Kurzemes reģiona. Pieteikšanās sacensibas.lv vai eSports.lv, kā arī 31. maijā un 7. jūnijā Liepājas pilsētas ielu basketbola posmos pie sekretariāta.

SEB Novadu kausa 1. posma rezultāti:

U-12

Vieta Komanda
1. Jūrmala
2. M.A.N.A.
3. VR-96

U-13

Vieta Komanda
1. Sportaformas.lv
2. Rīga – 95
3. Crazy Ballers

U-14

Vieta Komanda
1. Bērzlapītes
2. BK Puikas
3. Foršie džeki

U-16

Vieta Komanda
1. Boot.lv
2. Bauska
3. A-komanda

U-18

Vieta Komanda
1. Iecavas Klondaika
2. Pirksts
3. VOVA

U-22

Vieta Komanda
1. ZZZ
2. BK Baldone
3. Pachka

ORG

Vieta Komanda
1. UKNS
2. BCA
3. Maikls Džonsons 24

MIX

Vieta Komanda
1. M/V /Čiekurs
2. Akela Drūmos vasaras rītos
3. KOMAnda

Masters

Vieta Komanda
1. Jons/D Vonodziņi
2. Mazais
3. Kūpināts Lasis

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs

     [+] [-]

, 2008-05-26 15:23, pirms 16 gadiem
tomer arpus 3nieka ;( U-16 4. palikam , nu ja preti naca visi vecaaki

     [+] [-]

, 2008-05-26 17:24, pirms 16 gadiem
njaa mums ar buus gruuti sacensties Liepājā, kādi 4tie paliksim jo būs baigā konkurence ja ne vēl zemāk!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-26 21:17, pirms 16 gadiem
Pēc komentāru daudzuma, visi tur ir bijuši Pats izgāju cauri, vismaz atmosfēra bija laba, arī dažādība bija nodarbēs.

     [+] [-]

, 2008-05-28 15:40, pirms 16 gadiem
itka lapapar stritbolu bet viss raksts par spekaviriem

kur vini izdomaja ka tas bija galvenais?taaja momenta ka bija visam pa vidu un lai noklutu no punkta a uz b bija jaiet garam spekaviriem??