Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:230, Did:0, useCase: 3

Rīgā starptautisks strītbola turnīrs

Andrejs Siliņš

16. augustā Rīgas pilsētas svētku laikā paralēli SEB Novadu kausa finālposmam 11. novembra krastmalā norisināsies starptautiskais strītbola turnīrs "Riga Open Grand Prix", kurā Latviju pārstāvēs SEB Novadu kausa komandas, kas startēja "Master" grupā.

2005. gadā eksperimentālā kārtā tika sarīkots pirmais starptautiskais ielu basketbola turnīrs. Toreiz Mežaparka gājēju ielās tika izcīnīts pirmais Riga Open Grand Prix. Par tā uzvarētājiem kļuva Latvijas komandas. Tad spēļu apstākļi viņiem bija pazīstamāki, un tas deva sava veida priekšrocības. Jāatzīmē, ka pa ceļam uz finālu tika uzvarēti lietuvieši, kuri pirms tam bija kļuvuši par Pasaules čempioniem.

Kopš tā laika strītbols ir sācis savu otru dzīvi kā viens no ekstrēmajiem sporta veidiem, kuri ir tik ļoti populāri jauniešu vidū. Tas lika atkal atjaunot ideju par Riga Open sarīkošanu Latvijas galvaspilsētā. Ar pilsētas Domes atbalstu šogad, Rīgas pilsētas svētkos, atkal norisināsies starptautisks ielu basketbola turnīrs.

16.augustā 11.Novembra krastmalā laukumā dosies Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas komandas. No trijām kaimiņvalstīm ieradīsies labākie spēki – šī gada čempioni. Latviju savukārt pārstāvēs komandas, kuras visu sezonu ir startējušas SEB Novadu Kausa izcīņas Master grupā. Cerams, ka pie turnīra favorītiem varēsim pieskaitīt Gulbenes komandu (Artūrs Brūniņš, Juris Aleksejevs, Uldis Rudzītis), kura jau vairākus gadus ir mūsu ielu basketbola labāko vidū.

Skatītājiem tiks dota iespēja ne tikai sekot līdzi cīņām zem groziem, bet redzēt arī streetball Freestyle paraugdemonstrējumus, just līdzi tālmetienu un dunk konkursam. Sacensību sākums 16. augustā plkst.11.00. Atnāciet! Nenožēlosiet!

Trīs svētku dienās no 15. līdz 17.augustam Rīgas skaistākie zaļie stūrīši iegūs jaunu elpu un kļūs par patīkamu aktīvas vai nesteidzīgas atpūtas vietu visiem svētku apmeklētājiem. Turklāt vairāk kā jebkad Rīgas svētki 2008 mudinās izvēlēties aktīvu atpūtu ar sportu saistītos pasākumos – gan kā dalībniekiem, gan kaismīgiem līdzjutējiem.

Rīgas svētkus 2008 organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar 24 pasākumu producentiem. Svētku laikā Rīgas centrā un priekšpilsētās notiks vairāk kā 40 dažādu pasākumu.

Sīkāk sacensibas.lv

Informāciju sagatavoja
Sporta attīstības centrs

  -3 [+] [-]

, 2008-08-06 10:37, pirms 16 gadiem
ekstrēmais sporta veids