Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: ''Jo vairāk saspēlēsimies, jo grūtāk būs mūs apstādināt''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Porziņģis: ''Jo vairāk saspēlēsimies, jo grūtāk būs mūs apstādināt''
Kristaps Porziņģis. Foto. USA Sports Today. Scanpix

LETA. Jo vairāk Bostonas "Celtics" basketbolisti saspēlēsies, jo grūtāk būs komandu atstādināt, otrdien pēc pārbaudes mača uzsvēra Kristaps Porziņģis.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva 20 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes mačā, viņa pārstāvētajai Bostonas "Celtics" komandai gūstot uzvaru. "Celtics" mājās ar rezultātu 123:110 (41:30, 37:30, 22:28, 23:22) pārspēja Ņujorkas "Knicks" komandu, kas bija Porziņģa pirmā pieturvieta NBA karjerā.

Pirmo reizi pirmssezonā vienā mačā laukumā devās Porziņģis kopā ar Džeisonu Teitumu un Džeilenu Braunu.

"Ar viņiem kopā ir viegli spēlēt. Viņi piesaista lielu uzmanību, kas man paver iespējas izdarīt brīvus metienus. Šis mačs bija labs, lai stiprinātu mūsu sadarbību. Jo vairāk saspēlēsimies, jo grūtāk būs mūs apstādināt," pēc spēles sarunā ar žurnālistiem teica Porziņģis.

Tāpat Latvijas basketbolists atklāja, ka "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla devis viņam zaļo gaismu spēlei aizsardzībā un ikreiz, kad ir iespēja izdarīt spiedienu uz pretinieku, viņš to dara.

"Dažās epizodēs likām viņiem meklēt iespējas izdarīt papildu piespēli, lai atraisītu stagnējošo uzbrukumu, kā arī doties pretī bumbai, tādējādi zaudējot sekundes," atzīmēja Porziņģis.

Nozīmīgs komandas pastiprinājums šajā pirmssezonā ir no Milvoki "Bucks" iegūtais aizsargs Džrū Holidejs, ar kuru vēl tiekot stiprināta sadarbība.

"Džrū ir bijis lielisks kopš brīža, kad šeit ieradās. Neskatoties uz to, ka iepriekš spēlēja vienā no lielākajām konkurentēm, viņš spējis uzreiz iekļauties un būt lielisks komandas biedrs," uzsvēra Porziņģis.

Pārbaudes mačus Mazulla aizvada ar dažādiem starta pieciniekiem, jo arī sezonas laikā var būt situācijas, kad komandai jāpamaina pamatsastāvs.

"Visi esam gatavi pieņemt to, ko situācija prasīs. Galvenais ir uzvarēt un spēlēt pareizi. Uzticamies treneriem jautājumos, kas saistīti ar spēlētāju rotāciju atkarībā no tā, pret ko spēlējam un vai kādam ir nepieciešama atpūta. Esam tam gatavi un domāju, ka tas neko īpaši nemaina ne man, ne pārējai komandai," stāstīja Porziņģis.

"Celtics" pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Šarlotas "Hornets". NBA regulārais čempionāts sāksies 24.oktobrī.

Izmantotie resursi:
LETA