Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pārsteidzošā Portlenda un 13 pretendentes uz 8 vietām

Pārsteidzošā Portlenda un 13 pretendentes uz 8 vietām
Lamarkuss Oldridžs, Robins Lopezs un Demiens Lilards
Foto: AP/Scanpix

Pirmā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) 2013./2014.gada regulārās sezonas trešdaļa ir aizritējusi, tādēļ atskatāmies uz to, kā vienībām veicies. Šajā rakstā izvērtēsim, kuras Rietumu konferences komandas sezonas ievadā pārsteigušas, bet kurām sezonas sākums izvērties drūmākās krāsās.

„Trail Blazers” lieliskais sezonas ievads

Pirms regulārā turnīra sākuma par Rietumu konferences spēcīgākajām vienībām tika uzskatītas Oklahomsitijas „Thunder”, Sanantonio „Spurs”, Losandželosas „Clippers”, Hjūstonas „Rockets” un Goldensteitas „Warriors”, jo šīs komandas bija, vai nu saglabājušas saspēlētos un spēcīgos sastāvus no aizvadītās sezonas vai pastiprinājušās ar jauniem līderiem (Hovards pievienojās „Rockets”, Igudala – „Warriors”). Savukārt Portlendas „Trail Blazers” tika minēta starp tām vienībām, kas visu sezonu būs uz robežas starp tikšanu un netikšanu „play-off” turnīrā, cīnoties par 8.vietu ar „Grizzlies”, „Nuggets”, „Timberwolves” un „Mavericks”. Tomēr realitāte izrādījusies krietni citādāka.

Galvenais treneris Terijs Stots, kurš otro sezonu vada „Trail Blazers” vienību, spējis izveidot lielisku komandas ķīmiju, kas palīdzējusi komandas līderiem Lamarkusam Oldridžam un Demienam Lilardam progresēt un kļūt par vadošajiem līgas spēlētājiem savās pozīcijās. Komandas panākumu pamatā ir ne tikai līderu veiksmīgais sniegums, bet arī visa pamatsastāva lieliskā spēle.

Pamatsastāva spēlētāji - Oldridžs, Lilards, Veslijs Metjūss, Nikolas Batums, Robins Lopezs – kopumā vidēji gūst 85,0 punktus, savukārt visa Portlendas vienība ar vidēji spēlē 108,6 gūtajiem punktiem ir rezultatīvākā visā līgā. Tāpat arī „Trail Blazers” spēlētāji izcīna vidēji 46,2 atlēkušās bumbas (3.vieta līgā), kas ir vēl viens no panākumu faktoriem. Visi komandas spēlētāji ir arī nesavtīgi, par ko liecina 24,0 rezultatīvās piespēles vidēji spēlē, ierindojot komandu 4.vieta līgā.

Visbeidzot – ir vēl viens svarīgs faktors, kas atšķir Portlendas vienību no citām NBA vienībām. Visi pamatsastāva spēlētāji piedalījušies visās 30 sezonas spēlēs, veiksmīgi izvairoties no savainojumiem. Pagaidām veiksme ir stāvējusi klāt „Trail Blazers” pamatpiecinieka spēlētājiem, tomēr, vai tā stāvēs klāt visu sezonu, rādīs laiks, jo aizvadīt pilnu 82 spēļu regulāro sezonu bez nopietniem savainojumiem ir grūti, ja esi komandas līderis, kas katru spēli pavada laukumā 30 un vairāk minūtes. Tādēļ, iespējams, kādā no regulārās sezonas otrās daļas mačiem, Stots dos atpūtu kādam no līderiem, lai nepārslogotu to.

Oldridžs šosezon pierādījis, ka pašlaik ir karjeras pilnbriedā un ir viens no labākajiem spēka uzbrucējiem līgā. 28 gadus vecais basketbolists vidēji spēlē gūst 23,4 punktus (metienus no spēles realizē ar 47,2% precizitāti) un izcīna 10,9 atlēkušās bumbas. Lai arī jau pagājušajā sezonā Oldridžs bija starp labākajiem savā pozīcijā visā līgā (vid. 21,1 p., 9,1 AB), tomēr komandas kopējais sniegums nebija veiksmīgs, jo trūka spēlētāju, kas brīžos, kad spēka uzbrucējam spēle nevedās, spētu gūt punktus.

Otrgadnieks Lilards aizvadītajā sezonā pierādīja, ka pat debijas sezonā spēj būt starp labākajiem saspēles vadītājiem NBA, savukārt šosezon viņš jau ieguvis stabilitāti un tandēmā ar Oldridžu pamazām ved „Trail Blazers” pretī izslēgšanas turnīram, kurā pagājušajā sezonā komandai neizdevās iekļūt. 23 gadus vecais Lilards, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par līgas labāko pirmgadnieku, vidēji spēlē gūst 21,1 punktu (realizē metienus no spēles ar 41,3% precizitāti, tostarp tālmetienus ar 43,1% precizitāti), iekrāj 5,8 rezultatīvas piespēles un izcīna 3,6 atlēkušās bumbas. Decembra vidū Lilards pamanījās divos mačos pēc kārtas (pret „Pistons” un pret „Cavaliers”) pēdējās sekundēs realizēt metienus, kas komandai atnesa uzvaru. Kaut kas tāds ilgu laiku nevienam līgas spēlētājam nebija izdevies.

Pārējo trīs pamatsastāva spēlētāju nopelni komandas panākumos ir ne mazāk izceļami, īpaši atzīmējot viņu metienu precizitāti. Metjūss (vid. 16,6 p.) no spēles realizē 50,0% metienu, Batums (14,1) – 46,8%, bet Lopezs (9,8) – 54,4%. Viens fakts gan ir skaidrs - visas sezonas garumā šādu precizitāti būs ļoti grūti saglabāt, tādēļ kādā brīdī varētu notikt kritums „Trail Blazers” sniegumā.

Par patīkamu pārsteigumu noteikti jāatzīst arī Fīniksas „Suns” vienības stabilais sniegums sezonas sākumā. Džefs Hornačeks, kuram šī ir debijas sezona galvenā trenera amatā, spējis izveidot komandu, kura pat bez izteiktām zvaigznēm demonstrē atzīstamu sniegumu un negriež ceļu nevienai no līgas labākajām vienībām.

Komandas divi labākie spēlētāji ir aizsargi – Eriks Bledso (vid. 18,4 p., 5,9 rez. p.) un Gorans Dragičs (vid. 18,1 p., 5,8 rez. p.). Līdz šim lieliski spēlējuši arī spēka uzbrucēji dvīņu brāļi Markīfs (12,3 p., 6,1 AB) un Markuss (11,1 p., 4,4 AB) Morisi, kuri iesaistās mačos no rezervistu soliņa. Savukārt centrs Mailzs Plamlī, kurš starpsezonā maiņas darījuma rezultātā no Indiānas nonāca Fīniksā, karjeras otrajā sezonā kļuvis par stabilu pamatsastāva spēlētāju, vidēji gūdams 10,1 punktu (realizē 52,2% metienus no spēles) un izcīnīdams 9,2 atlēkušās bumbas.

Braienta nedienas un „Warriors” nestabilais sniegums

Līdzīgi kā Austrumu konferencē ir savs „nelaimes putns” – Deriks Rouzs -, kas cīnās ar atkārtotiem savainojumiem, arī Rietumu konferencē tāds ir. Un tas ir Kobe Braients, kurš decembra sākumā atgriezās laukumā pēc smagā Ahilleja cīpslas savainojuma. Braients vien paspēja aizvadīt sešas spēles, jo mačā pret „Grizzlies” guva ceļgala kaula savainojumu, kas liegs viņa iziet laukumā vēl vismaz līdz janvāra vidum.

Līdz ar Braienta izkrišanu no sastāva Losandželosas „Lakers” galvenais treneris Maiks D’Antoni ne tikai pazaudēja komandas līderi un spēlētāju, kuram jebkurā spēles epizodē var uzticēt bumbu, bet arī iedzīvojās galvassāpēs, jo atkal nācās izmanīt komandas taktiku. Bez Braienta „Lakers” ir pavisam citādāka komanda nekā ar pieckārtējo līgas čempionu ierindā, tādēļ Losandželosas klubam sezona izvērtusies saraustīta, jo nemitīgi tiek mainīts komandas pamatsastāvs daudzo savainojumu dēļ.

Pirmās 19 sezonas spēles „Lakers” aizvadīja bez „melnās mambas”, gūstot 10 uzvaras. Savukārt ar Braientu ierindā sešās spēlēs klubs guva divas uzvaras. Pēc tam, kad Kobe guva ceļgala savainojumu, „ezernieki” aizvadījuši sešas spēles, no kurām pēdējās piecās ciesti zaudējumi. Bet ne jau tikai Braients šosezon vairāk laika pavadījis dziedējot savainojumus, nekā spēlējot basketbolu, arī Stīvs Nešs jau ilgu laiku muguras problēmu dēļ nav izgājis laukumā, un vēl joprojām nav zināms, kad kanādietis varētu atgriezties ierindā. Tāpat arī citi divi saspēles vadītāji – Stīvs Bleiks un Džordans Fārmars – savainojumu dēļ izlaiduši vairākus mačus (Bleiks nepiedalījies deviņās spēlēs, Fārmars - 10).

Kad Braients atgriezīsies laukumā, D’Antoni atkal būs jāmaina spēles plāns, kas nozīmē, ka kāds laiks paies, lai komanda saspēlētos, bet komandas kopējo sniegums labvēlīgi tas neietekmēs. Domājot par iespēju spēlēt izslēgšanas turnīrā, laiks posms, ko komanda aizvadīs bez Braienta, ir ļoti svarīgs. Ja turpināsies zaudējumu sērija, tad brīdī, kad 35 gadus vecais aizsargs atgriezīsies laukumā, „Lakers” iespējas spēcīgajā Rietumu konferencē izcīnīt vismaz 8.vietu nebūs spožas.

Pēc aizvadītajā izslēgšanas turnīrā demonstrētā snieguma Goldensteitas „Warriors” vienība pierādīja, ka ir starp Rietumu konferences labākajām vienībām, un labākas apstākļu sakritības gadījumā jau pagājušā sezonā varēja aizcīnīties vismaz līdz konferences finālsērijai („Warriors” piekāpās „Spurs” konferences pusfinālsērijā ar 2:4). Starpsezonā „kareivju” rindām pievienojās pieredzējušais un joprojām atlētiskais Andrē Igudala, tādēļ komandas cerības uz uzvaru rietumos tikai pieauga. Tiesa, sezonas pirmā trešdaļa nav izvērtusies tik veiksmīga, kā cerēts.

Goldensteitas spēlētājus nav saudzējušas traumas, jo jau pieminētais Igudala 12 spēles, tas ir, teju trīs nedēļas nespēlēja augšstilba muskuļa savainojuma dēļ. Komandas līderim un vienam no līgas labākajiem saspēles vadītājiem Stefanam Karijam, par laimi, vien trīs spēles šosezon nācies noskatīties no rezervistu soliņa sāpošas potītes un galvas traumas dēļ. Savukārt perspektīvajam otrgadniekam Harisonam Bārnsam sezonas ievadā četras spēles nācās izlaist kājas pirksta savainojuma dēļ.

Taču ne jau tikai savainojumi ir pamatā nestabilajai komandas spēlei, bet arī lielais kļūdu skaits (vid. 16,9 kļūdas spēlē, 29.v. līgā) un vairāki zaudējumi pret tiešajiem pretiniekiem turnīra tabulā (divi zaudējumi Memfisai un Hjūstonai, pa vienam zaudējumam pret „Lakers”, „Mavericks” un „Suns”) un pret relatīvi vājākām vienībām („Warriors” izbraukumā ar 111:115 piekāpās „Bobcats”). Komandai, kas vēlas cīnīties par uzvaru konferencē, jābūt noskaņotai jau spēles sākumā iekrāt ievērojamu pārsvaru, lai nodrošinātu uzvaru (atspēlējās no 27 punktu deficīta un pieveica „Raptors” savā laukumā), tomēr šādas noskaņošanās Goldensteitai vairākos mačos ir trūcis.

Ir arī pāris pozitīvas iezīmes „Warriors” sniegumā – lieliskais līderu trio sniegums un cīņa par atlēkušajām bumbām. Karijs (vid. 23,4 p.), Klejs Tompsons (19,5) un Deivids Lī (18,3) trijatā vidēji spēlē gūst vairāk nekā pusi komandas punktu (61,2 no 103,1), un no mača uz maču visi trīs ir labākie spēlētāji komandā. „Kareivju” lielo cīņassparu pierāda fakts, ka seši spēlētāji vidēji spēlē izcīna vismaz četras atlēkušās bumbas, bet divi pat vairāk nekā deviņas – Lī (9,8, 11.v. līgā) un Endrjū Boguts (10,4, 9.v.). Ja Goldensteitai sezonas turpinājumā izdosies demonstrēt tādu sniegumu, kādu tā demonstrējusi abos mačos pret Rietumu konferences labāko vienību „Thunder” (uzvara mača galotnē un zaudējums tikai papildlaika izskaņā), tad Marka Džeksona vadītā vienība var cerēt uz labiem panākumiem ne tikai regulārajā sezonā, bet arī „play-off” turnīrā.

Viegli apspēlējamu pretinieku nav

Tik spēcīga, cik Rietumu konference ir šosezon, tā nav bijusi krietnu laiku. Pat nosacītās konferences pastarītes „Kings” un „Jazz” savā laukumā spēj sagādāt zaudējumus „play-off” kalibra komandām. Sakramento ar zaudējumiem pametušas tādas vienības kā „Heat”, „Suns”, „Mavericks” un „Rockets”. Savukārt Andra Biedriņa pārstāvētajai Jūtai savā laukumā izdevies pieveikt Dvaitu Hovardu un „Rockets”.

Deviņām Rietumu konferences vienībām līdz šim izdevies uzvarēt vismaz 50 procentos aizvadīto spēļu. „Mavericks” un „Lakers” vienības jeb astoto no 13.vietas šķir vien četras uzvaras un tāds pats atstatums ir starp pirmo un piekto vietu jeb „Thunder” un „Rockets” komandām.

Tik saspringta situācija turnīra tabulā norāda uz to, ka katrai komandai pirms mača jābūt 100 procentīgi koncentrētai un klubu līderi sev nedrīkst dot nekādas atlaides. Labākais piemērs ir līgas rezultatīvākais spēlētājs Kevins Durants (vid. 28,5 p., no spēles realizē vid. 49,6% izdarīto metienu), kurš 15 (!) no 30 spēlēm ir guvis vismaz 30 punktu. Tieši Duranta rezultativitāte ļāvusi „Thunder” kopš sezonas sākuma būt starp līdervienībām rietumos, tomēr ne Oklahomsitija, ne kāda no citām līdervienībām nedrīkst „gulēt uz lauriem”, jo pārējās konferences vienības lūkos izmantot ikkatru vājuma brīdi, lai gūtu uzvaru.

Rietumu konferences turnīra tabula (pēc 29.decembra spēlēm)

VKomandaBilance
1.Thunder25-5
2.Trail Blazers24-6
3.Spurs24-7
4.Clippers21-11
5.Rockets21-12
6.Suns18-11
7.Warriors19-13
8.Mavericks17-13
9.Timberwolves15-15
10.Nuggets14-15
11.Pelicans13-15
12.Grizzlies13-16
13.Lakers13-18
14.Kings9-20
15.Jazz9-24

Austrumu konferences apskats atrodams šeit: Austrumi: "Pacers" un "Heat" divvadība un...

Izmantotie resursi:
NBA.com
NBA - National Basketball Association Teams,...

1 2 67 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2013-12-30 13:32, pirms 10 gadiem
Njā, būtu Portlenda paņēmusi ar pirmo numuru toreiz Durantu nevis Odenu...

     [+] [-]

, 2013-12-30 13:50, pirms 10 gadiem
Žēl LAL. Savainojumi dara savu + sastāvs jau arī tāda nabadzīgs. Priecē SwaggyP spēle. Cerams vēl sitīsies par playofiem. Priecē POR, kā arī OKC. Gribētos finālu IND pret kādām no šīm 2vām komandām. Veiksmi Kobem!

     [+] [-]

, 2013-12-30 13:54, pirms 10 gadiem
Pēdējās nedēļās arī Kings un Jazz ir saņēmušies!

     [+] [-]

, 2013-12-30 14:08, pirms 10 gadiem
Marty82 rakstīja: Njā, būtu Portlenda paņēmusi ar pirmo numuru toreiz Durantu nevis Odenu...
Vakar tiesi radija par to pa NBA tv..
Vispar Portlendai ir bijusi vnk neveiksmigi drafti..
Odens un Roys.
Drafts nenormala loterije..
Varbut butu dabujusi Durantu,tad varbut vini butu apgrieztas lomas traumu zina..
Pedejie divi labakie drafti ir loti labi LA un Lillards.

     [+] [-]

, 2013-12-30 14:16, pirms 10 gadiem
It's all about #24 rakstīja: Žēl LAL. Savainojumi dara savu + sastāvs jau arī tāda nabadzīgs. Priecē SwaggyP spēle. Cerams vēl sitīsies par playofiem. Priecē POR, kā arī OKC. Gribētos finālu IND pret kādām no šīm 2vām komandām. Veiksmi Kobem!
Cerams ka nesitīsies! Un es to saku kā Lakers fans. Šajā draftā ir nepieciešams dabūt ko tiešām labu, lai varētu cerīgi lūkoties uz priekšu

     [+] [-]

, 2013-12-30 14:23, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Cerams ka nesitīsies! Un es to saku kā Lakers fans. Šajā draftā ir nepieciešams dabūt ko tiešām labu, lai varētu cerīgi lūkoties uz priekšu
LAL tāpat vienmēr spēj piesaistīt TOP spēlētājus. Bet tev arī ir taisnība. Šī gada drafts nepavisam nebūs slikts

  -1 [+] [-]

, 2013-12-30 14:37, pirms 10 gadiem
It's all about #24 rakstīja: LAL tāpat vienmēr spēj piesaistīt TOP spēlētājus. Bet tev arī ir taisnība. Šī gada drafts nepavisam nebūs slikts
Bet tur tā lieta ka nav to TOP spēlētāju. Šovasar, kad viņiem būs līdzekļi variantu ir maz...

Lebrons neies uz Lakers- vai nu paliek Heat ar Veidu, vai atpakaļ uz Cavaliers pabeigt iesākto. Tas liekas tikai loģiski.

Veids paliks Heat, nav variantu īpaši.

Pasarg Dievs, lai Lakers neizdomā Karmelo ņemt... tur zemē nomesta nauda un iztērēts laiks.

No zvaigznēm tas arī viss, pārējie ir zem līguma... bet laiks tikšķ. Ir 2 gadi kad Kobe ir zem līguma pa kuriem Lakers jāsabīda augsta kalibra komanda. Šogad mēģināt par kaut ko cīnīties būtu muļķīgi, labāk dabūt draftā kādu no kā būvēt tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 14:42, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Cerams ka nesitīsies! Un es to saku kā Lakers fans. Šajā draftā ir nepieciešams dabūt ko tiešām labu, lai varētu cerīgi lūkoties uz priekšu
Ja neskaita Maģisko un Vortiju, tad "Lakers" kopš 1980.gada nekad nav bijis augsts draft piks. Domājams, ka tā arī turpināsies, jo LAL ir komanda, kura jebkurā brīdī var piesaistīt superzvaigzni - līdz ar to viņi cīnīsies par play-off nevis par augstāku drafta vietu. Starpcitu ne velti runā, ka pēc līgumu beigšanās LAL pievienosies Vestbrūkss un Lavs, tāpat OKC pametīs arī Durants, kurš pārcelsies pie Hārdena uz Hjūstonu.

  -1 [+] [-]

, 2013-12-30 14:57, pirms 10 gadiem
Ooopiits rakstīja: Ja neskaita Maģisko un Vortiju, tad "Lakers" kopš 1980.gada nekad nav bijis augsts draft piks. Domājams, ka tā arī turpināsies, jo LAL ir komanda, kura jebkurā brīdī var piesaistīt superzvaigzni - līdz ar to viņi cīnīsies par play-off nevis par augstāku drafta vietu. Starpcitu ne velti runā, ka pēc līgumu beigšanās LAL pievienosies Vestbrūkss un Lavs, tāpat OKC pametīs arī Durants, kurš pārcelsies pie Hārdena uz Hjūstonu.
Lavs jā, ļoti iespējams (ja tuvākajā laikā Clippers viņu neiemainīs), par Vestbrūku māc šaubas...

Varu piekrist, ka iespējas kādu piesaistīt LAL ir kā nevienai, BET tas ko es gribu ir lai viņi to paspēj izdarīt 2 gadu laikā un vēl ar Kobi sastāvā pacīnās par gredzenu Pēc 2 gadiem nešaubos ka veidojot jaunu kodolu viņi kādu pie sevis atsauks, bet man gribās lai paspēj vēl ar Kobi sastāvā

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 15:40, pirms 10 gadiem
Būtu ļoti interesanti sekot Hjūstonai, ja tā piesaistītu Durantu. Tad tas jau būtu nopietns pieteikums uz čempiontitulu.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-30 15:43, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Lavs jā, ļoti iespējams (ja tuvākajā laikā Clippers viņu neiemainīs), par Vestbrūku māc šaubas...

Varu piekrist, ka iespējas kādu piesaistīt LAL ir kā nevienai, BET tas ko es gribu ir lai viņi to paspēj izdarīt 2 gadu laikā un vēl ar Kobi sastāvā pacīnās par gredzenu Pēc 2 gadiem nešaubos ka veidojot jaunu kodolu viņi kādu pie sevis atsauks, bet man gribās lai paspēj vēl ar Kobi sastāvā
No kurienes tādas fantāzijas/info, ka Lavs dotos uz Clippers? Darīt ko? Būt par backup Griffinam, vai kā?

     [+] [-]

, 2013-12-30 15:48, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: No kurienes tādas fantāzijas/info, ka Lavs dotos uz Clippers? Darīt ko? Būt par backup Griffinam, vai kā?
Tieši apmaiņā pret Grifinu Viņam līgums beidzas nākošgad un T-wolves riskē palikt bez nekā, ja viņš vienk izdomā aiziet prom, bet Grifinam ir vēl 4 gadi. Clippers iegūst labāku spēlētāju, kurš var tur arī līgumu pagarināt, T-wolves iegūst uz 4 gadiem parakstītu Grifinu.

Pilnīgākās baumas gan tās ir un dēļ CP3 un Grifina attiecībām kā arī Grifina tēla iekš Clippers dēļ ši maiņa visticamāk nekad nenotiks

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 15:54, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Tieši apmaiņā pret Grifinu Viņam līgums beidzas nākošgad un T-wolves riskē palikt bez nekā, ja viņš vienk izdomā aiziet prom, bet Grifinam ir vēl 4 gadi. Clippers iegūst labāku spēlētāju, kurš var tur arī līgumu pagarināt, T-wolves iegūst uz 4 gadiem parakstītu Grifinu.

Pilnīgākās baumas gan tās ir un dēļ CP3 un Grifina attiecībām kā arī Grifina tēla iekš Clippers dēļ ši maiņa visticamāk nekad nenotiks
OK, nezināju. Bet tad Adelmanam arī būs jāiet projām, jo Griffina tipa spēlētājs pilnīgi neatbilst viņa spēles filozofijai.

     [+] [-]

, 2013-12-30 16:02, pirms 10 gadiem
Marty82 rakstīja: Njā, būtu Portlenda paņēmusi ar pirmo numuru toreiz Durantu nevis Odenu...
Tad nebūtu visdrīzāk tikuši pie Lilarda

  -1 [+] [-]

, 2013-12-30 16:04, pirms 10 gadiem
Turklāt no Wolves viedokļa viņu problēma ir garo viduvējā spēle aizsardzībā + īsais beņķis. grifins aizsardzībā nav spīdeklis. Tā kā visdrīzāk TW mēģinās Lavu paturēt par katru cenu, meklējot iespējas papildināt soliņu. Lasīju spekulācijas drīzāk, ka jātreido Pekovičs.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 16:35, pirms 10 gadiem
Ooopiits rakstīja: Ja neskaita Maģisko un Vortiju, tad "Lakers" kopš 1980.gada nekad nav bijis augsts draft piks. Domājams, ka tā arī turpināsies, jo LAL ir komanda, kura jebkurā brīdī var piesaistīt superzvaigzni - līdz ar to viņi cīnīsies par play-off nevis par augstāku drafta vietu. Starpcitu ne velti runā, ka pēc līgumu beigšanās LAL pievienosies Vestbrūkss un Lavs, tāpat OKC pametīs arī Durants, kurš pārcelsies pie Hārdena uz Hjūstonu.
Kas tad to runā? Simons un Rouzs savā šovā tieca, ka tā varētu notikt nākotnē un tas arī viss. Šaubos ka KD un Wbrook šķirsies tuvākajā laikā. kpc Wbrook nomainīt KD pret Love?

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 16:37, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: No kurienes tādas fantāzijas/info, ka Lavs dotos uz Clippers? Darīt ko? Būt par backup Griffinam, vai kā?
Grifins drīzāk būtu back ups Lovam. Bet nu jā diezvai Love ietu uz LAC.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 17:27, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: Turklāt no Wolves viedokļa viņu problēma ir garo viduvējā spēle aizsardzībā + īsais beņķis. grifins aizsardzībā nav spīdeklis. Tā kā visdrīzāk TW mēģinās Lavu paturēt par katru cenu, meklējot iespējas papildināt soliņu. Lasīju spekulācijas drīzāk, ka jātreido Pekovičs.
Protams, ka centīsies paturēt, bet kāda viņam motivācija palikt? Viens jau nav cīnītājs. Pekovičs labs palīgs, bet tikai kā palīgs nevis vēlviens vilcējs. Rubio tik daudz cik piespēli iedot var, metiena nav un aizsardzībā briesmīgs.

Daudz problēmu vilkiem un var tikai saprast ka Love negribēs tur īpaši ilgāk palikt, jo parāk reālu risinājumu nav.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 17:35, pirms 10 gadiem
host rakstīja: Grifins drīzāk būtu back ups Lovam. Bet nu jā diezvai Love ietu uz LAC.
Piekrītu ka Love ir labāks, bet tāpat abus turēt vienā komandā būtu izšķērdība. Pietiek ar vienu un tad jāsazīmē pārējās pozīcijas.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 17:37, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Lavs jā, ļoti iespējams (ja tuvākajā laikā Clippers viņu neiemainīs), par Vestbrūku māc šaubas...

Varu piekrist, ka iespējas kādu piesaistīt LAL ir kā nevienai, BET tas ko es gribu ir lai viņi to paspēj izdarīt 2 gadu laikā un vēl ar Kobi sastāvā pacīnās par gredzenu Pēc 2 gadiem nešaubos ka veidojot jaunu kodolu viņi kādu pie sevis atsauks, bet man gribās lai paspēj vēl ar Kobi sastāvā
Kobem pēc diviem gadiem beigsies jaunais līgums, kas liek domāt, ka viņš samazinās beidzot summu, lai varētu piesaistīt Lavu un Vestbrūku. Domāju, ka tā viņš arī centīsies izcīnīt pēdējo titulu. Pagaidām LAL nekas par to neliecina, jo Gazols diezvai paliks, Nešs beigs karjeru un šovasar vienīgais brīvais aģents ir Karmelo, kuru es neieteiktu "Lakers" parakstīt.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 17:40, pirms 10 gadiem
host rakstīja: Kas tad to runā? Simons un Rouzs savā šovā tieca, ka tā varētu notikt nākotnē un tas arī viss. Šaubos ka KD un Wbrook šķirsies tuvākajā laikā. kpc Wbrook nomainīt KD pret Love?
Redz, Rouzam ir bijusi taisnība vairākas reizes, viņš 2 nedēļas ātrāk jau zināja, ka Hārdens pāries uz Hjūstonu. Turklāt Durants ar Hārdenu ir labākie draugi, kā arī Vestbrūkss un Lavs ir labi draugi, jo spēlēja vienā universitātē kopā. Ne jau par velti Rouzs tādas lietas pateica un zina.

Tāpat pēdējā viņa zināšana ir, ka Tristans Tompsons netiks aizmainīts no "Cavs", jo viņam ir Lebrona aģents, kas savukārt liecina par to, ka Lebrons visticamāk atgriezīsies Klīvlendā.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 17:47, pirms 10 gadiem
Ooopiits rakstīja: Redz, Rouzam ir bijusi taisnība vairākas reizes, viņš 2 nedēļas ātrāk jau zināja, ka Hārdens pāries uz Hjūstonu. Turklāt Durants ar Hārdenu ir labākie draugi, kā arī Vestbrūkss un Lavs ir labi draugi, jo spēlēja vienā universitātē kopā. Ne jau par velti Rouzs tādas lietas pateica un zina.

Tāpat pēdējā viņa zināšana ir, ka Tristans Tompsons netiks aizmainīts no "Cavs", jo viņam ir Lebrona aģents, kas savukārt liecina par to, ka Lebrons visticamāk atgriezīsies Klīvlendā.
Viņš vnk ir apķērīgs un spēj atrast likumsakarības. Tomēr arī Wbrook un KD ir labi draugi. Hou nepavilktu KD DH Harden Parsona algas un vēl Lins tur tirinās. Bet Wbrook neredzu jēgu nomainīt KD pret Lovu. Ja grib titulus tad jāturpina iesāktais ar OKC, kad Redžijs un Lambs savāks pieredzi, tiks vaļā no Perka lielā līguma un Adams vēl pieaugs, domāju būs vismaz viens tituls.

     [+] [-]

, 2013-12-30 18:08, pirms 10 gadiem
host rakstīja: Viņš vnk ir apķērīgs un spēj atrast likumsakarības. Tomēr arī Wbrook un KD ir labi draugi. Hou nepavilktu KD DH Harden Parsona algas un vēl Lins tur tirinās. Bet Wbrook neredzu jēgu nomainīt KD pret Lovu. Ja grib titulus tad jāturpina iesāktais ar OKC, kad Redžijs un Lambs savāks pieredzi, tiks vaļā no Perka lielā līguma un Adams vēl pieaugs, domāju būs vismaz viens tituls.
Sāksim ar to ka OKC nolaida ūdeni pamatīgi tad kad izdomāja, ka Hārdens nav tā vērts un palaida viņu prom. Bet nu ok kas bijis bijis.

Kāpēc KD vai Westbrook varētu gribēt prom man info nav... OKC nemākulība? Nesakārtotība? Tiešām nezinu bet ja šie palaidīs abus prom tad tas nav attaisnojami nekā.

Par tām savstarpējām draudzībām var tikai minēt kur katrs nonāks, bet es katrā ziņā neiebilstu pre Love + Westbrook iekš LAL pēc laiciņa

Atbildot Ooopītim- Kobem šie 2 gadi var būt un visticamāk arī ir pēdējie Tiesa zinot viņu gan jau gribēs un rausies atpakaļ bet nez... paskatīsimies kā atgūsies no traumām kaut vai uz nākošo gadu.

     [+] [-]

, 2013-12-30 18:21, pirms 10 gadiem
host rakstīja: Viņš vnk ir apķērīgs un spēj atrast likumsakarības. Tomēr arī Wbrook un KD ir labi draugi. Hou nepavilktu KD DH Harden Parsona algas un vēl Lins tur tirinās. Bet Wbrook neredzu jēgu nomainīt KD pret Lovu. Ja grib titulus tad jāturpina iesāktais ar OKC, kad Redžijs un Lambs savāks pieredzi, tiks vaļā no Perka lielā līguma un Adams vēl pieaugs, domāju būs vismaz viens tituls.
Ja Hjūstona gribēs KD, tad arī atbrīvos līdzekļus, tiekot vaļā no Ašika, Lina un Pārsona. Durants tomēr ir šobrīd otrs labākais spēlētājs pasaulē. Kā jau pirms tam minēju, Vestbrūkss un Lavs ir spēlējuši kopā un ir labi draugi, tādēļ viņu spēlēšana kopā nebūs nekāds pārsteigums.

Atbildot uz tavu jautājumu kādēļ Vestbrūks gribētu nomainīt Durantu un Durants doties projām...Atbilde ir vienkārša - Džeimsa Hārdena aizmainīšana. Reāli OKC sastāvā būtu trīs spēlētāji, kuri šobrīd ir NBA TOP 10, gan Durants, gan Vestbrūks ir samērā dusmīgi par šādu gājienu no GM puses. Līdz ar to viņi centīsies izcīnīt titulu kamēr viņiem ir līgums ar OKC. Ja izdosies, tad drošvien paliks, ja nē, tad Durants būs "Rockets", Vestbrūks "Lakers".

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 18:23, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Sāksim ar to ka OKC nolaida ūdeni pamatīgi tad kad izdomāja, ka Hārdens nav tā vērts un palaida viņu prom. Bet nu ok kas bijis bijis.

Kāpēc KD vai Westbrook varētu gribēt prom man info nav... OKC nemākulība? Nesakārtotība? Tiešām nezinu bet ja šie palaidīs abus prom tad tas nav attaisnojami nekā.

Par tām savstarpējām draudzībām var tikai minēt kur katrs nonāks, bet es katrā ziņā neiebilstu pre Love + Westbrook iekš LAL pēc laiciņa

Atbildot Ooopītim- Kobem šie 2 gadi var būt un visticamāk arī ir pēdējie Tiesa zinot viņu gan jau gribēs un rausies atpakaļ bet nez... paskatīsimies kā atgūsies no traumām kaut vai uz nākošo gadu.
Nu nezinu gan. Ja tie viņam būtu pēdējie, tad viņa vietā es būtu samazinājis līguma summu un cerējis, ka LAL k-ko piesaistīs, lai izcīnītu tik ļoti kāroto sesto titulu. Tādēļ es arī uzskatu, ka šie divi gadi būs pēdējie ar milzu summu un tad viņš samazinās to, LAL piesaistīs LAvu un Vestbrūku un tā būs Kobes pēdējā iespēja izcīnīt sesto titulu.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-30 18:24, pirms 10 gadiem
Marty82 rakstīja: Njā, būtu Portlenda paņēmusi ar pirmo numuru toreiz Durantu nevis Odenu...
Nebūtu 1984. gadā ņemts Bovijs, bet gan Džordans....

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 18:42, pirms 10 gadiem
Marty82 rakstīja: Njā, būtu Portlenda paņēmusi ar pirmo numuru toreiz Durantu nevis Odenu...
Jaa un Rojs nebuutu satraumeejies, un durants buutu, tad vinjiem bilance buutu 82-0

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 18:43, pirms 10 gadiem
It's all about #24 rakstīja: Žēl LAL. Savainojumi dara savu + sastāvs jau arī tāda nabadzīgs. Priecē SwaggyP spēle. Cerams vēl sitīsies par playofiem. Priecē POR, kā arī OKC. Gribētos finālu IND pret kādām no šīm 2vām komandām. Veiksmi Kobem!
Man gan nav žēl to LA iedomīgo komandu.

     [+] [-]

, 2013-12-30 18:44, pirms 10 gadiem
Ooopiits rakstīja: Nu nezinu gan. Ja tie viņam būtu pēdējie, tad viņa vietā es būtu samazinājis līguma summu un cerējis, ka LAL k-ko piesaistīs, lai izcīnītu tik ļoti kāroto sesto titulu. Tādēļ es arī uzskatu, ka šie divi gadi būs pēdējie ar milzu summu un tad viņš samazinās to, LAL piesaistīs LAvu un Vestbrūku un tā būs Kobes pēdējā iespēja izcīnīt sesto titulu.
Nu bet KO? Es jau iepriekš teicu, ka vienkārši nav ko... Nauda nav šķērslis, samaksās luxury tax ja vajadzēs, bet šovasar nav vienkārši to zvaigžņu uz kurām cerēt. Pat ja Kobe 5M saņemtu, situācija tāda pati. Šovasar nekas īsti nespīd, par nākošo pārāk grūti spriest. Un ja nekas nespīd, tad priekš kam Kobem sev algu apcirpt?

Kā jau teicu- esmu LAL fans un esmu tikai par to, lai kaut kas sanāktu, bet fakti runā pretējo. Anulētā maiņa pret CP3 un Dvaita aiziešana sagrozīja Lakers plānus. Tagad tik ātri nevar visu sakārtot atkal, lai cīnītos par titulu. Lai gan es, personīgi, sāktu ar D'antoni atlaišanu un tad jau arī Gasolu var paturēt (labi garie kokos neaug).

     [+] [-]

, 2013-12-30 18:45, pirms 10 gadiem
Ooopiits rakstīja: Ja neskaita Maģisko un Vortiju, tad "Lakers" kopš 1980.gada nekad nav bijis augsts draft piks. Domājams, ka tā arī turpināsies, jo LAL ir komanda, kura jebkurā brīdī var piesaistīt superzvaigzni - līdz ar to viņi cīnīsies par play-off nevis par augstāku drafta vietu. Starpcitu ne velti runā, ka pēc līgumu beigšanās LAL pievienosies Vestbrūkss un Lavs, tāpat OKC pametīs arī Durants, kurš pārcelsies pie Hārdena uz Hjūstonu.
Ko????????????????????????????????????? Linku studijā!!!

Durantam vismaz 4 gadi OKC un Westbrook tāpat...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 18:48, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Tieši apmaiņā pret Grifinu Viņam līgums beidzas nākošgad un T-wolves riskē palikt bez nekā, ja viņš vienk izdomā aiziet prom, bet Grifinam ir vēl 4 gadi. Clippers iegūst labāku spēlētāju, kurš var tur arī līgumu pagarināt, T-wolves iegūst uz 4 gadiem parakstītu Grifinu.

Pilnīgākās baumas gan tās ir un dēļ CP3 un Grifina attiecībām kā arī Grifina tēla iekš Clippers dēļ ši maiņa visticamāk nekad nenotiks
Nebutu izlasījis tavu pēdējo teikumu arī būtu jādomā- WTF, ko tu raksti. LAC nemainīs prom Grifinu. Viņš tagad savu spēli pārāk labi pilnveido. Nesaku, ka būs 3pt metējs, kāds ir Love, bet visu pārējo dara tāpat kā Love. + un kāpēc LAC jāriskē ar to maiņu, ja Love var viņiem uzlikt mīksto pēc sezonas?

     [+] [-]

, 2013-12-30 18:48, pirms 10 gadiem
Marty82 rakstīja: Njā, būtu Portlenda paņēmusi ar pirmo numuru toreiz Durantu nevis Odenu...
Tad nebūtu ieguvuši Lillardu.

     [+] [-]

, 2013-12-30 18:50, pirms 10 gadiem
host rakstīja: Grifins drīzāk būtu back ups Lovam. Bet nu jā diezvai Love ietu uz LAC.
Ha ha.... to nu gan gribētu redzēt, ka līgas superstārs nāk no benķa aiz otra superstāra. Atgādini pēdējo tādu gadījumu...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 18:52, pirms 10 gadiem
Ooopiits rakstīja: Kobem pēc diviem gadiem beigsies jaunais līgums, kas liek domāt, ka viņš samazinās beidzot summu, lai varētu piesaistīt Lavu un Vestbrūku. Domāju, ka tā viņš arī centīsies izcīnīt pēdējo titulu. Pagaidām LAL nekas par to neliecina, jo Gazols diezvai paliks, Nešs beigs karjeru un šovasar vienīgais brīvais aģents ir Karmelo, kuru es neieteiktu "Lakers" parakstīt.
Melo vai tad nav tāds pats player options kā Lebronam?

  +1 [+] [-]

, 2013-12-30 18:54, pirms 10 gadiem
Da te poxodu LAL pievienojas puse NBA superstaru.. Lebrons Lavs Anthony Westbruks..
Te man sak likties,ka ik pa menesiem mainas sitie trulie teksti.
1 2 67 komentāri