Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" aizrāvušies ar trīspunktu metieniem

"Mavericks" aizrāvušies ar trīspunktu metieniem
"Mavericks" treneris
Everijs Džonsons (uzvalkā)
Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

NBA vienībai Dalasas "Mavericks" pēdējā laikā veicies ne pārāk labi, mērot pēc viņu pašu augstajiem standartiem. Viņu trenerim Everijam Džonsonam ir viedoklis par spēles tendencēm un risinājumiem, arī kritiska piezīme par visu līgu.

Dalasas vienība kopumā
Novembrī "Mavericks" piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas. Decembrī viņi divas reizes piedzīvoja zaudējumus divās spēlēs pēc kārtas. Gadu viņiem izdevās noslēgt ar uzvaru pret Atlantu. Janvārī viņus gaida 14 spēles, no kurām pirmā (2.janvārī) pret Andra Biedriņa "Warriors". Atzīmēt vērta ir 9. janvāra spēle pret Detroitas "Pistons", pret kuriem 3. februārī notiks atbildes spēle un kuru kā tuvāko savā plānā translēs LTV7.

Atgriežoties pie tagadnes - Dalasas bilance ir 21-11, kas dod trešo vietu spēcīgajā Dienvidrietumu divīzijā. Sanantonio un Ņūorleānai arī ir pa 20 uzvarām, bet mazāk zaudējumi - attiecīgi astoņi un desmit. Rietumu konferencē tas dod sesto vietu, turklāt divas vienības ieņem labākas vietas kā savu divīziju pārstāves vai procentuāli labākas, bet ar sliktākiem rādītājiem nekā Dalasai.

Dalasas vienības trenera viedoklis
Šobrīd Dalasas vienība pārāk viegli paļaujoties uz trīspunktu metieniem. Galvenais treneris Everijs Džonsons laikrakstam "Dallas news" to komentēja saprātīgi: "Es neteiktu, ka tā ir tikai mūsu vienībā. Tas ir visā līgā izplatīts. Mūsdienu NBA ir ļoti daudzi slikti trīspunktu metēji, kas vienalga tos izpilda. Bet ir labi metēji, kas pat miegā zina kā iemest, bet tie metieni vienkārši neiekrīt. Mums, par laimi, ir divi no labākajiem - viņi izpilda 16 metienu, tikai trīs iekrīt; bet viņi zina kā iemest un tikai šoreiz neiekrita. Bet ja citi, kas nav metēji, met trīspunktniekus - tad ir problēma."

Kā risinājumu Everijs bija gatavs piedāvāt šādu variantu: "Mums vajag dažādot savu spēli. Dirks (Novickis) nav tikai paņem-un-met spēlētājs, kā agrāk. Bet kad viņš tā spēlē, mēs neesam tik labi."

Nākamais punkts Dalasai ir spēlētāju rotācija - Edijs Džounss šobrīd tiek izmēģināts kā sākumsastāva spēlētājs: "Gribu redzēt kā Edijam padosies. Viņš to nav darījis diezgan ilgu laiku. Sastāvā ir atgriezies Devīns Džordžs un gribam, lai viņš turpina to, ko dara. Kad viņš guva savainojumu pagājušas sezonas beigās ... Domāju, tas ļoti ietekmēja mūsu vienību. Role-players jeb lomu izpildītāji spēlē nozīmīgas lomas mūsu vienībā. Savainojums arī ievaino rotāciju un rezerves dziļumu, turklāt uzliek spriedzi palikušajiem. Pagaidām Džordžs paliks kur ir - sāks no rezerves. Nākamā opcija varētu būt likt viņu sākumsastāvā."

Aktuālā spēle
Pēdējā spēlē pret Atlantu (97:84 Dalasas "Mavericks" uzvara) Dalasai ikviens, kurš izpildīja tālmetienu, arī vismaz vienu realizēja. Tā pēdējā laika lielākais neveiksminieks Džeisons Terijs realizēja divus no četriem, bet Dirks Novickis vienu no diviem. Šie cipari šķiet īpaši iespaidīgi, ja ņem vērā Terija neseno 0-no-10 spēli (pret Jūtu), kuras laikā aizmesti garām visi seši tālmetieni - tajā spēlē viņam nulle punktu. Nākamajā spēlē (pret Klīvlendu) viņš realizēja trīs no divpadsmit metieniem; tālmetieni - viens no sešiem. Sezonā vidēji viņš met ar 43% precizitāti tālmetienus. Savukārt Novickis pret Jūtu realizēja trīs no desmit tālmetieniem, bet pret Klīvlendu aizmeta garām abus divus. Pēdējos gadus Novickis regulāri izpilda tālmetienus ar vismaz 40% precizitāti.

  +2 [+] [-]

, 2007-12-30 15:17, pirms 16 gadiem
Njaa tā jau ir - agrāk skatījos spēlēs komanda kopā izmeta tikai 8 trīspunktu metienus!

     [+] [-]

, 2007-12-30 15:21, pirms 16 gadiem
kad tas bij, kad tu skatījies?

  +5 [+] [-]

, 2007-12-30 15:31, pirms 16 gadiem
GSW, piemēram, ātrajos arī met trīspunktniekus, ja iziet 3 pret 2

     [+] [-]

, 2007-12-30 15:31, pirms 16 gadiem
Pilniigi preteeji Goldensteitai .... warriors dziivo uz 3pt liinijas, un speeles stils ir nemainiigs, tachu Dallasai ir svariigi dazhaadot speeli un 3pt mest tikai tiem kas var iemest !!!!

2 pilniigi dazhaadas komandas, bet katrai savi + un - !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-12-30 15:32, pirms 16 gadiem
Derētu norādīt izmantotos informacijas avotus

  +2 [+] [-]

, 2007-12-30 15:44, pirms 16 gadiem
1956 nebija triispunktnieka ja kas

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 15:52, pirms 16 gadiem
Role-players jeb lomu izpildītāji spēlē nozīmīgas lomas mūsu vienībā. Savainojums arī ievaino rotāciju un rezerves dziļumu, turklāt uzliek spriedzi palikušajiem.

Ģeniāli teikumi...

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 16:01, pirms 16 gadiem
iisteniiibaa man shitas nemaz nepatiiik! reizem eiropas basiis liekas daudz intresantaks! tieshi aizsardzibas zinja!
bet var jau saprast vinjiem ir gara sezona! bet to ligu sauc par pasaule specigakko un un tadel es domaju ka visiem speletajiem butu kartigi jaspelee aizsardzibaaa un tikai tad domat par metienu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 16:16, pirms 16 gadiem
Silkens, es Tev piekrītu, NBA basis stipri atgādina hamburgeru, ja tur nebūtu eiropiešu, būtu pilnīgs bum-bum basketbols.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-30 16:25, pirms 16 gadiem
man liekas vel vairak ka bum bum!
vispar esu par vienu eiropas komandas izveidi nba! kur treneris ari ir no eirpoas!
es domaju ka tad amerikanji redzetu velnu! un eiropieshu speku!
ja mes atceramies tad tieshi baltadainie bija pirmie zvaigznes!

  -4 [+] [-]

, 2007-12-30 19:04, pirms 16 gadiem
silkens
sapno vien rasists

     [+] [-]

, 2007-12-30 20:20, pirms 16 gadiem
es nezinu cik skatiitaajiem buutu interesanti skatiities speeles kur rezultaati buutu 87-60 u.t.t.daudziem pazustu interese... bet ne jaw pieaugtu kaadam

     [+] [-]

, 2007-12-31 13:32, pirms 16 gadiem
chenseybilups es nenolidzu melnos un citas rases1 taaka laikam nezini kas ir rasisms!

mr jonesnesu intresejies par dreem teem pirmajiem laikamiem! bet vai tad tur bija maz tik daudz speles ar tadiem rezultatiem?

vienigais vinjiem butu fiziski gruti izturet garo sezonu ja nemitigi jaspele dzila aizsardzibaa!
tadel jau ari tur nav tadu isti aizsardzibas komandu!