Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sešu NBA Zvaigžņu spēļu dalībnieks Stademairs pārceļas uz Ķīnas čempionātu

Agris Suveizda

Sešu NBA Zvaigžņu spēļu dalībnieks Stademairs pārceļas uz Ķīnas čempionātu
Amare Stademairs. Foto: AFP / Scanpix

Ķīnas basketbola klubs Fudzjaņas "Sturgeons" pavēstījis par vienošanās panākšanu ar amerikāņu garo spēlētāju Amari Stademairu, kuram novembrī apritēs 37 gadi. Fudzjaņas "Sturgeons" iepriekšējā regulārajā sezonā ar 27 uzvarām 46 spēlēs ieņēma septīto vietu 20 komandu konkurencē, bet izslēgšanas spēlēs izstājās ceturtdaļfinālā. Šovasar no NBA uz Ķīnu pārcēlās arī tādi spēlētāji kā Džeremijs Lins un Lenss Stīvensons.

Iepriekšējā gada septembrī Stademairs atsāka karjeru un atgriezās Izraēlas klubā Jeruzalemes "Hapoel", ar kuru ieguva valsts kausu un sasniedza ceturtdaļfinālu FIBA Čempionu līgā. Eirokausos Stademairs vidēji laukumā pavadīja gandrīz 18 minūtes un nopelnīja 12,6 punktus un 5,7 atlēkušās bumbas. 2017. gadā Stademairs kopā ar "Hapoel" kļuva par Izraēlas čempionu.

Lielāko karjeras daļu Stademairs, protams, ir pavadījis Nacionālajā basketbola asociācijā, pārstāvot tādas komandas kā Fīniksas "Suns", Ņujorkas "Knicks", Dalasas "Mavericks" un Maiami "Heat". 2002. gadā Stademairu ar devīto numuru izraudzījās "Suns", un gadu vēlāk viņš kļuva par līgas labāko debitantu. Stademaira drafta vasarā ar pirmo numuru tika izraudzīts Ķīnas leģenda Jao Mins.

Stademairs sešas reizes piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē un 2007. gadā iekļuva līgas pirmajā simboliskajā izlasē. Trešais gads (2004./05.) līgā izvērtās par Stademaira rezultatīvāko sezonu, "Suns" kreklā tiekot pie vidēji 26,0 punktiem, 8,9 atlēkušajām bumbām, 1,6 bloķētiem metieniem un 1,6 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2019-10-30 15:10, pirms 4 gadiem
Ķīna basketbolā ir tas pats, kas MSL futbolå.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-30 16:19, pirms 4 gadiem
Ja ģinama varētu kaut vienu sezonu tāpat..