Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA veterāns Grifins pievienojas finālistei ''Celtics''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

NBA veterāns Grifins pievienojas finālistei ''Celtics''
Bleiks Grifins (#2) vēl Bruklinas ''Nets'' kreklā. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) veterāns un brīvais aģents Bleiks Grifins vienojies par saistībām uz vienu sezonu ar Bostonas ''Celtics'', vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

33 gadus vecais Grifins pagājušajā sezonā pārstāvēja Bruklinas ''Nets''. Viņš aizvadīja individuāli sliktāko sezonu karjerā. 56 regulārās sezonas spēlēs viņš izcēlās ar vidēji 6.4 punktiem, 4.1 atlēkušo bumbu, 1.9 rezultatīvām piespēlēm, 0.5 pārtvertām bumbām un 0.3 bloķētiem metieniem.

Grifins NBA ietvaros 12 sezonu laikā aizvadījis 724 pamatturnīra cīņas. Individuāli sekmīgākā sezona viņam bija 2018. gadā, kad Detroitas ''Pistons'' rindās viņš izcēlās ar 24.5 punktiem, 7.5 atlēkušajām bumbām, 5.4 rezultatīvām piespēlēm, 0.7 pārtvertām bumbām un 0.4 bloķētiem metieniem vidēji spēlē.

Līgai viņš pievienojās 2009. gadā, kad ar visa drafta pirmo izvēli viņu draftēja Losandželosas ''Clippers''. ''Celtics'' būs viņa ceturtā NBA komanda.

2011. gadā Grifins tika atzīts par līgas labāko jauno spēlētāju. Sešas reizes viņš piedalījies arī NBA Visu Zvaigžņu spēlē. Divreiz bijis visas NBA trešajā, trīs reizes otrajā komandā.

Ķelti aizvadītajā sezonā izcīnīja 51 panākumu 82 mačos, finišējot otrajā vietā Austrumu konferencē un sestajā visā līgā. Komanda tika līdz pat finālam, kurā gan sešos mačos atzina Goldensteitas ''Warriors'' pārākumu.

Grifins, visticamāk, nebūs vadošais komandas spēlētājs, taču palīdzēs vienībai ar savu pieredzi. Bostona lūko atriebt pērno sezonu un cīnīties par titulu. Grifins kā rezerves spēlētājs ar ierobežotu spēles laiku var ietekmēt komandas sniegumu un tieši tāda būs viņa loma.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/veteran-fr...