Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Šogad bez Latvijas spēlētājiem NBA draftā

Šogad bez Latvijas spēlētājiem NBA draftā
Mindaugs Kuzminsks.
Foto: G.Šiuparīs ("Lietuvos rytas")

Noslēdzies pieteikšanās termiņš 2010. gada Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) draftam un tajā nav neviena Latvijas basketbolista vārda. Savukārt no Lietuvas pieteikušies divi spēlētāji.

Ceturtdien tika nosauktie tie spēlētāji, kas iekļāvuši savu vārdu sākotnējā NBA drafta kandidātu sarakstā, kas tiek saukts par "Early Entry". Tādi ir 103 basketbolisti, kas izskata iespēju priekšlaicīgi beigt karjeru koledžu basketbolā vai ir no Eiropas un dzimuši vēlāk par 1989. gadu. Savukārt tie eiropieši, kas dzimuši 1988. gadā, automātiski tiek iekļauti draftējamo sarakstā. Pie šiem spēlētājiem minams arī 22 gadus vecais Rolands Freimanis, kuru varbūt noskatījis kāds NBA klubs. Automātiski pieejami draftam ir arī visi spēlētāji, kas šogad ir pēdējo gadu koledžā.

Tie, kas pieteikušies draftam, no tā var atteikties paziņojot NBA par to līdz 14. jūnijam. Uz koledžu basketbolistiem attiecināms noteikums, ka aģenta nolīgšanas gadījumā, vairs nav iespējams atgriezties NCAA. Tāpēc daudzi tagad izmanto iespējas pārbaudīt savu vērtību, nenolīgstot aģentu, lai saglabātu iespēju atgriezties koledžā.

Īpaši aktīvi uz pieteikšanos draftam bijuši Francijas spēlētāji - "Early Entry" sarakstā tādi ir septiņi. Tas gan nenozīmē, ka kādu no viņiem vispār izvēlēsies, jo pagaidām drafta prognozēs nav augstu vērtētu Francijas spēlētāju. No Eiropas vispār šogad netiek gaidīts liels pienesums un augstas vietas draftā nav prognozētas. Lietuvas basketbolists Mindaugs Kuzminsks, kurš ir komandas biedrs Raitim Grafam un Mārim Gulbim Šauļu komandā, izlēmis pieteikties draftam ir vienīgais Baltijas valstu pārstāvis kopā ar Donatu Motejūnu. Taču šis Trevīzo "Benetton" basketbolists plāno atsaukt savu kandidatūru.

Latvijas spēlētāji šīgada draftam nav pieteikušies. Pēdējo reizi kāds Latvijas spēlētājs pieteicās draftam 2008. gadā, kad "Early Entry" sarakstā bija atrodams Ronalda Zaķa vārds. Vēlāk gan viņš atsauca sav kandidatūru draftam, bet gadu vēlāk, kad 1987. gada spēlētāji bija automātiski iekļauti, Zaķis netika izvēlēts. Pagaidām vienīgais Latvijas basketbolists, kurš izvēlēts NBA draftā ir Andris Biedriņš. 2004. gadā Andri ar 11. numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors".

Early Entry saraksts

Izmantotie resursi:
nba.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-04-30 11:29, pirms 14 gadiem
nevar būt

  -4 [+] [-]

, 2010-04-30 11:31, pirms 14 gadiem
a kā tad ar Zaķi?! viņam vienīgajam no LV ir tāads pievilkšanās spēks..

  -2 [+] [-]

, 2010-04-30 11:36, pirms 14 gadiem
nezinu cik lielas cerības, bet no baltajiem ceru NBA ieraudzīt Gordon Hayward no Butleras!

     [+] [-]

, 2010-04-30 11:37, pirms 14 gadiem
NBA jau lielāks retums kā NHL, kgan NBA tiek izvēlēts mazāks skaits spēlētāju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-30 11:57, pirms 14 gadiem
mr. mezonigais putnins nezin ka Kuksikam veel viens gads palicis koledza un ka izglitiba vinam nozime daudz... plus vel viens gads ir iespeja nostiprinat savas pozicijas skautu acis (Kuksiks joprojam viens no lideriem sava komanda)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-30 13:32, pirms 14 gadiem
Timmam un Dāvim Bertānam vajadzēja pieteikties !

  +1 [+] [-]

, 2010-04-30 14:05, pirms 14 gadiem
GoldBuck rakstīja: Timmam un Dāvim Bertānam vajadzēja pieteikties !
Domāju ka viņi sevi par zemu vērtē un nemēģina...

     [+] [-]

, 2010-05-04 21:11, pirms 14 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: gan jau nākošajā gadā būs kāds labs pienesums no Vef,acīs krīt uzreiz-Gailītis un Renfro.
Renfro jau nu būtu īstākais latvietis ko sūtīt uz draftu!