Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Van Gandijs: "Neesmu domājis, kādā pozīcijā Zaions spēlēs"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Van Gandijs: "Neesmu domājis, kādā pozīcijā Zaions spēlēs"
Zaions Viljamsons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņūorleānas "Pelicans" galvenais treneris Stens van Gandijs izteicies, ka nespēj sagaidīt, kad varēs sākt strādāt ar Ņūorleānas "Pelicans" jaunajiem un talantīgajiem spēlētājiem. Tāpat 61 gadu vecais speciālists izteicās, ka spēlētāju jaunību nevar izmantot kā atrunu pēc neveiksmēm.

"Domāju, ka nevienam nav šaubu par to, cik talantīgs ir Zaions," van Gandijs teica. "Viņam piemīt lieliskas saspēles vadītāja prasmes, ja vērtējam viņa auguma parametrus. Zaions ir spējīgs vadīt komandas izspēles, noslēgt uzbrukumus zem groza, neskatoties, kas viņam stāv pretī. Viņš ir ļoti daudzpusīgs un ļoti talantīgs spēlētājs. Neesmu domājis par to, kādā pozīcijā viņš spēlēs, jo viņa gadījumā tam nav nozīmes."

Jaunieceltajam trenerim tika vaicāts, vai viņš nebaidās no tā, ka komanda ir jauna, uz ko van Gandijs atbildēja: "Nedomāju, ka veterānu un jauno spēlētāju vadīšana tik krasi atšķiras. Esam ar spēlētājiem jau runājuši par to, ka jaunība nevar būt kā attaisnojums neveiksmēm. Ir reizes, kad jaunie džeki pieļauj kļūdas mača noslēgumā, bet to nevar izmantot kā atrunu. Šie ir lieliski spēlētāji un viņi ir nonākuši šajā līgā, jo ir talantīgi. Ir laiks sacensties un uzvarēt, negribu jaunību izmantot kā atrunu."

Van Gandijam pieejami būs tādi jaunie spēlētāji kā Lonzo Bols (23 gadi), Brendons Ingrems (23 gadi), Džošs Hārts (25 gadi) un Zaions Viljamsons (20 gadi). Viljamsons savā debijas sezonā vidēji guva 22,5 punktus, savāca 6,3 atlēkušās bumbas un atdeva 2,1 rezultatīvas piespēles. Jaunais spēlētājs piedalījās vien 24 spēlēs aizvadītājā sezonā, jo viņu mocīja savainojumi.

"Pelicans" jauno spēlētāju statistika aizvadītajā sezonā

SpēlētājsSpēlesPunktiBumbasPiespēles
Ingrems6223.86.14.2
Viljamsons2422.56.32.1
Bols6311.86.17.0
Hārts6510.16.51.7

Izmantotie resursi:
https://www.cbssports.com/nba/news/...