Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Celtics'' treneris skaidro Porziņģa spēlēšanu aizsardzībā pret Mareju: ''To darījām speciāli''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Celtics'' treneris skaidro Porziņģa spēlēšanu aizsardzībā pret Mareju: ''To darījām speciāli''
Kristaps Porziņģis aizsardzībā pret Dežonti Mareju. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ''Celtics'' otro reizi pēc kārtas zaudēja Atlantas ''Hawks'' (122:123), bet pretinieku rindās par galveno varoni kļuva Dežonte Marejs. Pagarinājumā pret viņu aizsardzībā spēlēja arī Kristaps Porziņģis, ''Celtics'' galvenajam trenerim Džo Mazulam to skaidrojot ar citu taktisko iespēju pārbaudīšanu sezonas otrajā pusē.

Naktī uz piektdienu otro reizi pēc kārtas zaudēja Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas ''Celtics'', kas pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks''. Porziņģis guva 20 punktus 40 minūšu laikā.

Pagarinājumā ik pa laikam Porziņģis aizsardzībā spēlēja pret ''Hawks'' līderi Dežonti Mareju, kurš kļuva arī par mača varoni, 0.01 sekundi līdz beigām trāpot uzvaras nesošo metienu. Pēc spēles galvenais treneris Džo Mazula atklāja, ka šāda taktika - mainīšanās pie bloka, bijusi taktiskā iecere, kas līdz šim sezonas laikā nav īstenota. ''To darījām speciāli. Nebijām šādu taktiku ar mainīšanos, kā rezultātā centrs paliek aizsardzībā pret aizsargu, izmantojuši ar Porziņģi laukumā. Šī bija laba iespēja to pārbaudīt un redzēt, kā tas strādā.'''

Jau iepriekš Porziņģis atklāja, ka regulārā turnīra beigās komandas treneru sastāvs mēģina daudz eksperimentēt ar dažādām taktiku pārbaudīšanām laukumā. ''Celtics'' jau ir garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs un pirmo pozīciju Austrumu konferencē. Zaudējumā pret ''Hawks'' tika pieļautas pretinieku 17 izcīnītās bumbas pie sava groza, kas rezultējās ar 30 Atlantas otrās iespējas punktiem. ''Spēli izšķīra tieši tas, ka viņi ieguva 17 bumbas pie mūsu groza un tikai pie 30 otrās iespējas punktiem. Izņemot šo komponenti, mēs aizvadījām labu spēli,'' secināja ''Celtics'' galvenais treneris.

Rīt 23:00 pēc Latvijas laika ''Celtics'' turpinās izbraukumu sēriju ar maču pret Ņūorleānas ''Pelicans''.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-29 12:34, pirms 4 nedēļām
Nu acīmredzami ka nenostrādāja un būs mācība vairāk tā nedarīt!

     [+] [-]

, 2024-03-29 12:49, pirms 4 nedēļām
Nu nezinu. Arī Tālis bija neapmierināts ar šo Mazulas eksperimentu, liekot puikam segt Mareju.

  +4 [+] [-]

, 2024-03-29 13:17, pirms 4 nedēļām
Nu, ideja nebija slikta, likt mest Marejam pāri Porziņģa garajām rokām, diemžēl, šī bija viņa diena un tie pazilie metieni atlēcienā, ar superaugsto trajektoriju šoreiz sakrita. Tāpēc šoreiz pat īsti nevar teikt, ka KP tika apspēlēts, jo garām viņam M īsti netika. Te varētu palīdzēt tāds a la Grīns kaplis, kurš pat centimetru neļautu brīvi kustēties, kur nu vēl izmest.
Tā ka var nostrādāt un var nenostrādāt.

     [+] [-]

, 2024-03-29 13:37, pirms 4 nedēļām
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Nu, ideja nebija slikta, likt mest Marejam pāri Porziņģa garajām rokām, diemžēl, šī bija viņa diena un tie pazilie metieni atlēcienā, ar superaugsto trajektoriju šoreiz sakrita. Tāpēc šoreiz pat īsti nevar teikt, ka KP tika apspēlēts, jo garām viņam M īsti netika. Te varētu palīdzēt tāds a la Grīns kaplis, kurš pat centimetru neļautu brīvi kustēties, kur nu vēl izmest.
Tā ka var nostrādāt un var nenostrādāt.
Pagaidi, playofā Bostonas laukumā viņam toč neļaus pat pakustēties

     [+] [-]

, 2024-03-29 16:45, pirms 4 nedēļām
Bostonas galvenā problēma pašlaik ir Teitums. Arī Mazulla neko nemācās un ļauj Teitumam "noliet" jau kuro spēles galotni papildlaikā. Sekundes spēles beigās 13 ar kaut ko. Bostonai bumba, laika pietiek, lai izspēlētu normālu uzbrukumu, bet nē, Teitums veic driblu un lādē nesaprotamu metienu...

     [+] [-]

, 2024-03-29 16:46, pirms 4 nedēļām
Atvainojos pamatlaikā!

     [+] [-]

, 2024-03-30 07:48, pirms 4 nedēļām
Izskoloja KP kā puiku no b/d!