Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" ĢM: "Porziņģis mainīs izpratni par basketbola pozīcijām"

Agris Suveizda

"Mavericks" ĢM: "Porziņģis mainīs izpratni par basketbola pozīcijām"
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Dalasas "Mavericks" savā mājaslapā veltījusi rakstu latviešu supertalantam Kristapam Porziņģim, kurš savainojuma dēļ nav spēlējis jau 15 mēnešus. Par spīti viņa ilgajai prombūtnei "Mavericks" nav šaubu, ka ieguvusi potenciālu zvaigzni un spēlētāju, kurš savu vārdu organizācijas vēsturē var ierakstīt ar spilgtiem burtiem.

Porziņģis bieži ir dēvēts par Vienradzi un salīdzināts ar Dalasas "Mavericks" leģendu Dirku Novicki, bet komandas ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons uzskata, ka Porziņģis pats par sevi būs liela personība: "Nedomāju, ka, draftējot Dirku, viņš bija Larijs Bērds. Un nedomāju, ka Porziņģis ir Dirks. Porziņģis atstās pats savas pēdas, viņam būs pašam sava identitāte, un viņš pārveidos vairākas basketbola pozīcijas – domāju, ka mūsu pašu acu priekšā tas jau notiek ar Luku [Dončiču]."

"Manuprāt, šis ir viens no aizraujošākajiem brīžiem, kādos jebkad esmu piedalījies. Mums ir divi jauni spēlētāji ar ļoti augstu potenciālu, uz kuriem varēs skatīties mūsu fani un kuri varēs progresēt no spēles uz spēli. Un, protams, mums ir labākais treneris Riks Kārlails, kurš parūpēsies par to, lai maksimizētu viņu potenciālu," Nelsons turpināja.

Porziņģi komentēt tika lūgti arī citi bijušie Ņujorkas "Knicks" spēlētāji, kuri janvāra maiņas darījumā nokļuva Dalasā. "Viņš būtībā ir garāks Dirks," sacīja Kortnijs Lī. "Jūs esat redzējuši Dirka transformāciju no punkta, kad viņš bija ļoti līdzīgs KP – atlētisks spēlētājs ar metienu, kurš skraida apkārt. Jūs zaudējat vienu šādu spēlētāju, bet viņa vietā iegūstat citu, kurš spēs iet viņa pēdās, tā ka es domāju, ka viņš Dalasas sistēmā gūs panākumus."

Tims Hārdevejs ir pārliecināts, ka Porziņģim ir potenciāls kļūt par komandas seju: "Es tā uzskatu, un tā uzskata arī viņš pats. Kā jau Marks [Kjūbans] sacīja, viņš plāno, ka viņi kopā ar Luku šeit būt ļoti, ļoti, ļoti ilgu laiku." Savukārt Trejs Bērks uzsvēra Porziņģa daudzpusību: "Viņa spēja spēlēt abos laukuma galos, plus viņa prasme veidot epizodes un mest no jebkuras pozīcijas – visas šīs lietas ir ļoti nozīmīgs faktors. Viņš ir jauns, viņa ķermenis vēl nav nomocīts, tā ka es domāju, ka viņa un šīs organizācijas nākotne ir spoža."

Vēl pirms sezonas beigām vārds par tandēmu ar Dončiču tika dots arī pašam Kristapam Porziņģim: "Patiešām domāju, ka varam kļūt par kaut ko īpašu. Par basketbolu domāju 24 stundas septiņas dienas nedēļā. Uzskatu, ka varam kļūt par kaut ko ļoti īpašu laukumā un spēlēt ļoti skatāmu basketbolu."

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/mavs-expect-po...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2019-05-28 19:57, pirms 5 gadiem
Jau 15 mēneši pagājuši.. Liekas itkā pagājušajā nedēļā būtu bijusi tā sadursme ar grieķu frīku.. kopš tās dienas nba līga priekš manis tika nopauzēta .. līdz brīdim kamēr KP atgriezīsies laukumā..

  +6 [+] [-]

, 2019-05-28 19:59, pirms 5 gadiem
Nu nekādi nevaru sagaidīt sezonas sākumu! Cerams KP paliks kopā ar dončiču. Interesants duets. Priekšā atkal negulētas naktis. Texasā spēles laikam sākas vēlāk nekā Ņujorkā, ne?

     [+] [-]

, 2019-05-28 20:03, pirms 5 gadiem
sāks vadīt saspēli?

ja ne tad tas čalis laikam nav skatījies KP spēles..

  +4 [+] [-]

, 2019-05-28 20:06, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Nu nekādi nevaru sagaidīt sezonas sākumu! Cerams KP paliks kopā ar dončiču. Interesants duets. Priekšā atkal negulētas naktis. Texasā spēles laikam sākas vēlāk nekā Ņujorkā, ne?
Lielākā daļā māju spēļu ir 3:30 pēc mūsu...

     [+] [-]

, 2019-05-28 20:47, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: sāks vadīt saspēli?

ja ne tad tas čalis laikam nav skatījies KP spēles..
Nav jau tā,ka viņš nemācētu piespēlēt
Problēma tajā,ka nebija jau kam

     [+] [-]

, 2019-05-28 20:47, pirms 5 gadiem
Man gan liekas,ka viņš jau ir mainījis,jo katru gadu te draftā desmit KP un vienradži

  +1 [+] [-]

, 2019-05-28 20:51, pirms 5 gadiem
Domāju būs ātrāks kājās un stiprāks, varēs pirmajā sezonas pusē iespiest post. Es ļoti ceru, ka kopā ar Dal viņi vasarā piestrādās pamatīgi pie fizuhas, jo tieši otrā sezonas puse parasti bija katastrofāla.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-28 21:26, pirms 5 gadiem
Galvenais lai vēl sūdus ārpus laukuma nevāra. Pārējais kas uz basketbolu attiecas būs ok

     [+] [-]

, 2019-05-28 21:50, pirms 5 gadiem
Nākošā sezona NBA un NHL būs ļoooti aizraujoša!!

GG BULLS,GG BLACKHAWKS,DD LATVIEŠI!!!