Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mesina piepilda Eiropas treneru sapni par NBA

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mesina piepilda Eiropas treneru sapni par NBA
Etore Mesina un Bekija Hemona 16. oktobra pārbaudes spēlē pret "Phoenix Suns"
Foto: AP/Scanpix

Itāliešu speciālists Etore Mesina (Ettore Messina) trešdien, 26. novembrī, kļuva par pirmo eiropieti, kurš trenējis un uzvarējis NBA regulārās sezonas spēlē. Viņa trenētā "San Antonio Spurs" komanda galvenā trenera Grega Popoviča prombūtnē pārspēja "Indiana Pacers" ar rezultātu 106:100.

“Spēli sākām slikti, iespējams, tāpēc, ka bez Popoviča viss izskatījās nedaudz savādi,” teica Mesina. “Mūsu lielais trijnieks (Big Three) nolika komandu atpakaļ uz sliedēm. Piecdesmit sekundes pirms pamatlaika beigām pateicu Džinobili: “Man nepieciešama vēl viena uzvara manā karjerā.” Manu atkal bija fantastisks, paspēja visur. Spēlēja ar prātu, ne tikai fiziski, kļuva par piemēru pārējiem.”

Džinobili un Mesinas attiecības ir īpašas. Argentīnietis trenera vadībā 2001. gadā izcīnīja “Triple Crown”, Boloņas “Virtus” rindās izcīnot uzvaru Itālijas čempionātā, nacionālā kausa izcīņā un ULEB Eirolīgā. Trešdien Džinobili guva 28 punktus 26 minūtēs.

Mesina norādīja, ka vadījis spēli atbilstoši Grega Popoviča norādījumiem. “Mūsu veterāni uzņēmās iniciatīvu, kad izspēlējām speciāli Džinobili veidoto sadarbību. Nē, tā nebija neviena no tām, kuru izmantoju, trenējot viņu Boloņā. Darīju, kā Popovičs teica.”

Ziņas par Mesinas norīkojumu parādījās atklātībā 90 minūtes pirms iemetiena – brīdī, kad notiek tradicionālā pirmsspēles tikšanās ar presi. Itālietis teica, ka koncentrējas spēlei. “Domāju tikai, kā rīkotos Popovičs, nevis par faktu, ka kļūšu par pirmo eiropieti, kurš trenējis NBA spēlē. Ir daudzas lietas, par kurām jādomā, man jākoncentrējas. Pārējais lai paliek vēstures grāmatām un stāstiem mazbērniem dzimtā pavarda priekšā.”

2012. gada sezonā Mesina bija “Los Angeles Lakers” galvenā trenera “vecākais palīgs”, savukārt 2014. gadā Popovičs uzaicināja itālieti kļūt par savu pirmo vietnieku. Pirms tam Mesina tika uzskatīts par vienu no diviem finālistiem “Brooklyn Nets” trenēšanai.

“Acīmredzams, ka Mesina ir starptautiska basketbola leģenda,” teica “Pacers” galvenais treneris Frenks Fogels (Frank Vogel). “Nezinu par viņu īpaši daudz, izņemot to, ka viņš tiek ļoti, ļoti cienīts.”

Pirmssezonas nometnē Mesina vadīja “Spurs” zaudējumā pret “Phoenix Suns”. Trešdienas spēlei sekos turpinājums, jo paredzams, ka Popovičs nevarēs piedalīties piektdienas spēlē pret “Sacramento Kings”.

“Esmu pārbijies. Esmu mazliet nobijies. Neesmu nobijies nemaz. Izvēlieties, kuru variantu gribat,” pirms vēsturiskās debijas pajokoja Mesina.

Izmantotie resursi:
San Antonio Spurs' Gregg Popovich will not...
Messina primo coach europeo
a vincere una...

  -2 [+] [-]

, 2014-11-27 17:18, pirms 9 gadiem
Man jau liekas ar tāda līmeņa spēlētājiem un komandu, trenera nozīme ir simboliska

  +4 [+] [-]

, 2014-11-27 18:04, pirms 9 gadiem
Bagijs pirms 3-4 gadiem teica, ka neviens Eiropas treneris nekad netrenēs NBA komandu. Vismaz, Bagija dzīves laikā. Vai viņš vēl ir dzīvs?

  -1 [+] [-]

, 2014-11-27 18:08, pirms 9 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Bagijs pirms 3-4 gadiem teica, ka neviens Eiropas treneris nekad netrenēs NBA komandu. Vismaz, Bagija dzīves laikā. Vai viņš vēl ir dzīvs?
Mesina jau nav galvenais treners.

  -2 [+] [-]

, 2014-11-27 18:17, pirms 9 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Bagijs pirms 3-4 gadiem teica, ka neviens Eiropas treneris nekad netrenēs NBA komandu. Vismaz, Bagija dzīves laikā. Vai viņš vēl ir dzīvs?
džeks bija domājis, ka nevienu neiemetīs uz sezonu vai kkā tā, nevis nejaušības pēc uz 1-2 spēlēm, tā jau nekāda trennēšana tur nav
Slēpts komentārs: gurgucis

  -2 [+] [-]

, 2014-11-27 23:59, pirms 9 gadiem
"Pirms tam Popovičs tika uzskatīts par vienu no diviem finālistiem “Brooklyn Nets” trenēšanai".

Kads vel popovics? Autor, sanemies un pirms plikas tulkosanas ari kko piedoma, ko publice
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-28 10:57, pirms 9 gadiem
Ja nekļūdos, ta Cavs galvenais treneris ir Devids Blats, jeb viņš neskaitās eiropas treneris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja