Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" fārmklubs izcīna NBA D-līgas čempiontitulu

Andrejs Siliņš

"Warriors" fārmklubs izcīna NBA D-līgas čempiontitulu
Santakrūzas "Warriors"
Foto: spox.com

Kamēr Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) tikai sākušās izslēgšanas spēles, NBA Attīstības līgā jau noskaidrota čempione - par to kļuvusi Santakrūzas "Warriors" vienība, kas ir fārmklubs vienai no NBA galvenajām favorītēm Goldensteitas "Warriors".

"Warriors" naktī uz pirmdienu otrajā finālsērijas spēlē apspēlēja Fortveinas "Mad Ants" ar rezultātu 109:96. Uzvara tika izcīnīta arī pirmajā mačā ar 119:115. Abas komandas tikās finālā arī pirms gada, kad "Mad Ants" uzvarēja sērijā ar 2-0. Vēl pirms gada "Warriors" finālsērijā ar 0-2 piekāpās Riograndes "Valley Vipers". Šis bija "Warriors" pirmais NBA Attīstības līgas čempiontituls.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts uzbrūkošais aizsargs Eliots Viljamss, kurš pēdējā spēlē iemeta 23 punktus. Viljamsu 2010. gadā ar 22. numuru draftēja Portlendas "Trail Blazers", bet NBA Viljamss uzspēlējis arī "76ers" un "Jazz" komandās, bet neilgi pirms izšķirošajiem notikumiem D-līgā Viljamss pavadīja desmit dienas Ņūorleānas "Pelicans" sastāvā.

2012. gadā ar 52. numuru draftētais serbu centrs Ogņens Kuzmičs, kurš šosezon NBA aizvadīja 16 spēles, pēdējā D-līgas finālsērijas mačā 27 minūtēs guva desmit punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Savukārt 15 mačus Goldensteitas kreklā pavadījušais spēka uzbrucējs Džeimss Maikls Makadū sērijas pēdējā spēlē iemeta 21 punktu. "Warriors" līdera Kleja Tompsona brālis Maikels Tompsons sezonu noslēdza ar pieciem punktiem un divām piespēlēm.

D-līgā šajā sezonā startēja 18 komandas četrās divīzijās. Divas labākās no katras divīzijas kvalificējās izslēgšanas turnīram. Tajā visās kārtās sērijas ritēja līdz divām uzvarām. 17 no komandām ir fārmklubi kādai no NBA vienībām, bet fināliste "Mad Ants" ir fārmklubs 13 dažādām NBA komandām.

Izšķirošās finālspēles labākie momenti

  +5 [+] [-]

, 2015-04-27 19:57, pirms 9 gadiem
Vēl tik lielajai komandai nepieciešams tituls un Warriors štābiņam sezona no 10/10 izdevusies būs.

     [+] [-]

, 2015-04-27 19:58, pirms 9 gadiem
Klejs savu brachku iekaartojis GSW sisteemaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja