Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pau Gazols: "Lakers" nepieciešama disciplīna

Pau Gazols: "Lakers" nepieciešama disciplīna
Pau Gazols
Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais Pau Gazols, kurš jau aizvada septīto sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Losandželosas "Lakers", pēc pagājušajā naktī piedzīvotā zaudējuma Austrumu konferences līderei Indiānas "Pacers" bija sašutis par to, ka komandai pietrūkst disciplīnas un ka spēlētāji pārāk daudz aizraujas ar individuālām darbībām laukumā.

Vēl dodoties puslaikā pārtraukumā, "Lakers" vienība bija iedzinējos vien ar trim punktiem (54:57), taču nesekmīgs sniegums otrajā puslaikā lika Losandželosas klubam visā mačā piedzīvot sakāvi Indiānas klubam ar 98:118. Pēc kārtējā šīs sezonas zaudējuma daudz ko teikt bija 33 gadus vecajam Pau Gazolam.

Kā vienu no galvenajiem neveiksmju iemesliem vecākais no brāļiem Gazoliem uzsvēra disciplīnas trūkumu. Kad viņam tika jautāts pastāstīt sīkāk, kādu disciplīnu viņš meklē, Gazols izcēla galvenā trenera Maika D'Antoni lēmumu spēlēt ar "īso" sastāvu pret augumā raženajiem "Pacers" basketbolistiem.

"Šāda tipa spēle [ar "īso" sastāvu] ļauj mums cīnīties mazliet veiksmīgāk," izteicās Gazols, kurš aizvada 13.sezonu līgā. Basketbolists arī uzsvēra, ka, spēlējot ar augumā īsāku sastāvu, jāizmanto ātrums kā priekšrocība.

Tiesa, spānis arī izcēla augumā īsāka sastāva mīnusu. "Taču, ja mēs izcīnām par 20 atlēkušajām bumbām mazāk [nekā pretinieks], man vienalga, kas tu esi un ko tu dari, tas [spēlēšana ar "īso" sastāvu] nestrādās. Tu neuzvarēsi." "Lakers" spēlētāji tiešām iekrāja par 20 atlēkušajām bumbām mazāk nekā "Pacers" (42:62), taču jāuzsver, ka 21 no 62 bumbām "ezernieki" ļāva pretiniekiem izcīnīt pie sava groza.

Šonakt Losandželosas klubam paredzēta izbraukuma spēle Memfisā pret vietējo "Grizzlies". Kad žurnālisti pieminēja iespēju, ka aptuveni 98 kilogramus smagajam Veslijam Džonsonam nāksies segt par 20 kliogramiem smagāko Zeku Rendolfu groza tuvumā, Gazols novēlēja labu veiksmi savam komandas biedram Džonsonam, kā arī pieminēja, ka tikai ļoti aktīva darbība aizsardzībā var sniegt iespējas uzvarēt spēlē, ja pretiniekiem ir auguma pārsvars.

Tikmēr vēl pirms "Pacers" mača D'Antoni atzina, ka viņš, izvēloties spēles taktiku, iedvesmojies no Fīniksas "Suns" vienības veiksmīgā snieguma mačos pret "Pacers" šosezon. "Suns" komanda, kura arī izmantoja augumā īsu sastāvu, abos savstarpējos dueļos izrādījās pārāka par Austrumu konferences pašreizējo līdervienību.

Gazols medijiem arī izcēla vēl vienu "Lakers" basketbolistu iezīmi. "Pašlaik ir par daudz individuālu darbību," teica basketbolists. "Pašlaik laukumā nav laba spēles ritma. Divi pavisam jauni puiši piedalās spēlēs un viņi spēlē daudz minūtes, tādēļ būs nepieciešams kāds laiks komandai un katram spēlētājam atsevišķi, lai saprastu vienam otru."

Divi pieminētie "jaunie puiši" komandas sastāvā ir Kents Beizmors un Maršons Brukss. Abi basketbolisti pagājušajā nedēļā "Lakers" vienībā nonāca maiņas darījuma rezultātā, jo tika aizmainīti no Goldensteitas "Warriors". Uz "Warriors" klubu savukārt tika aizmainīts pieredzējušais saspēles vadītājs Stīvs Bleiks.

Arī saspēles vadītājs Kendels Māršals pēc zaudējuma "Pacers" bija acīmredzami sarūgtināts. "Kad bumba uzbrukumā nekustas un aizsardzībā nenotiek cīnīšanās, tiek zaudētas cerības," izteicās Māršals. Atgādināsim, ka "Lakers" vienība, kuru šosezon nomocījuši neskaitāmi spēlētāju savainojumi, pašlaik ar 19-38 bilanci ieņem pēdējo - 15.vietu Rietumu konferencē, atpaliekot no 8.vietā esošās Fīniksas par 14 uzvarām.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +1 [+] [-]

, 2014-02-27 01:13, pirms 10 gadiem
Aizsardzība!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-27 09:10, pirms 10 gadiem
Lakers nepieciešams atvērt acis un tikt vaļā no lielajiem līgumiem, kuri nedos pienesumu atbilstoši līgumam.