Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Silvers: "Braientu visvairāk atcerēsies kā iedvesmas avotu"

Emils Ozerinskis

Silvers: "Braientu visvairāk atcerēsies kā iedvesmas avotu"
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Adams Silvers izteicis paziņojumu sakarā ar pēkšņo basketbola leģendas Kobes Braienta nāvi avio katastrofā.

"NBA ģimene ir satriekta, uzzinot par Kobes Braienta un viņa meitas Džijanas traģisko bojā eju," paziņojumu sāk Silvera kungs.

"20 sezonas Kobe mums rādija, kas ir iespējams, kad ievērojams talants savienojas ar absolūtu nodošanos uzvarai. Viņš bija viens no neparastākajiem spēlētājiem mūsu spēles vēsturē ar sasniegumiem, kas ir leģendāri: pieci NBA čempiotituli, līgas vērtīgākā spēlētāja balva, 18 reizes visu zvaigžņu spēlē, divas olimpiskās zelta medaļas. Taču viņu visvairāk atcerēsies kā iedvesmas avotu, lai neskaitāmi cilvēki visapkārt zemeslodei paceltu basketbola bumbu un sacenstos par uzvaru pēc savām labākajām spējām. Viņš bija dāsns, daloties ar savām iegūtajām zināšanām, un redzēja to kā savu misiju - nodot to tālāk nākamās paaudzes spēlētājiem, ar īpašu prieku nododot savu mīlestību uz spēli Džijanai," pauž NBA komisārs.

"Izsakām savu visdziļāko līdzjūtību sievai Vanesai un visai ģimenei, kā arī Losandželosas "Lakers" organizācijai un visai sporta pasaulei," paziņojumu noslēdz Silvera kungs.

Svētdienas rītā pēc ASV laika Pasauli šokēja ziņa par helikoptera avāriju netālu no Losandzēlosas, kurā dzīvību 41 gada vecumā zaudēja leģendārais basketbolists Kobe Braients. Viņš bija ceļā uz meitas basketbola spēli. Varas iestādes apstiprināja, ka avio katastrofā kopumā gājuši boijā deviņi cilvēki, kuru vidū bija arī citi meteņu basketbola komandas vecāki un 13 gadus vecās spēlētājas. Starp bojā gājušajiem bija arī pazīstams jauniešu beisbola treneris Džons Altobeti, kurš lidaparātā atradās ar sievu Keriju un meitu Alisīju.

Helihopters bija ikdienišķs Braienta pārvietošanās veids sastrēgumiem bagātajā Losandželosas reģionā. Basketbola leģenda dzīvoja Ņjūportā. Starp bojā gājušajiem ir arī Ņjūportas ostas dienas skolas basketbola komandas trenere Kristiana Mausera. Šajā skolā mācijās Kobes meita Džijana. Katastrofā dzīvību zaudēja arī Sāra Čestere un viņas skolas vecuma meita Pejtona. Lidaparāta pilota identitāte vēl nav atklāta.

Pagaidām netiek ziņots par izmaiņām NBA spēļu kalendārā.