Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA sākusi izmeklēt Džonteja Portera iespējamos derību pārkāpumus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

NBA sākusi izmeklēt Džonteja Portera iespējamos derību pārkāpumus
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix

ESPN ziņo, ka Nacionālā basketbola asociācija (NBA) sākusi izmeklēšanu saistībā ar Toronto ''Raptors'' basketbolista Džonteja Portera iespējamiem derību pārkāpumiem. Divās spēlēs, veicot likmes uz viņa statistiku, klienti uzvarējuši nozīmīgas naudas summas, turklāt vērota netipiska klientu interese veikt lielas naudas likmes uz viņu.

NBA izmeklē Maikla Portera brāļa Džonteja Portera iespējamos derību pārkāpumus sporta totalizatorā, vēsta ESPN. Pārkāpumi saistīti ar divām spēlēm šī gada 26. janvārī un 20. martā, kad, liekot uz viņa snieguma statistikas rādītājiem, klientiem izdevies nopelnīt nozīmīgas naudas summas.

26. janvāra spēlē pret Losandželosas ''Clippers'' bija pamanāma nozīmīga interese veikt derības uz ''zem'' likmēm attiecībā uz Portera sniegumu. Tajā vakarā totalizatoros bija noteikts, ka viņš varētu iemest virs vai zem 5.5 punktiem, iekrāt virs vai zem 4.5 atlēkušās bumbas un atdot virs vai zem 1.5 rezultatīvās piespēles. Tāpat bija iespēja derēt uz viņa realizēto tālmetienu skaitu, piedāvājot virs vai zem 0.5. Tajā vakarā Porters nospēlēja tikai četras minūtes, pametot spēli acs traumas dēļ, ko bija guvis četras dienas iepriekš pret Memfisas ''Grizzlies''. Spēli viņš noslēdza ar trīs atlēkušajām bumbām un vienu piespēli, kas ļāva uzvarēt tiem likmju veicējiem, kas izvēlējās ''zem'' iespēju. Nākamajā dienā pēc spēles ''DraftKings'' totalizators vēstīja, ka realizēto tālmetienu derību iespējā uz Porteru bijusi lielākā klientu uzvarošā likme.

20. marta spēlē pret Sakramento ''Kings'' Porters nospēlēja tikai trīs minūtes pirms pameta spēli slimības dēļ. Viņš neguva punktus, netrāpot vienīgo metienu, un savāca divas atlēkušās bumbas. Konkrētajā spēlē varēja derēt, ka viņš gūs virs vai zem 7.5 punktiem un iekrās virs vai zem 5.5 atlēkušajām bumbām. Nākamajā dienā ''DraftKings'' paziņoja, ka likmes uz Porteru bijušas klientiem ienesīgākās starp visām likmēm uz NBA.

Vismaz vēl viens cits ASV totalizators pamanījis aizdomīgu interesi par piedāvātajām likmēm uz Porteru. Vairāki konti mēģinājuši veikt lielas likmes - no 10 līdz 20 tūkstošiem dolāru. Sporta totalizatoros ASV tipiski maksimālais limits uz spēlētāju likmēm ir no viena līdz diviem tūkstošiem dolāru.

Porters šobrīd ir Toronto ''Raptors'' basketbolists, ar klubu esot noslēgtam divvirzienu līgumam, kura ietvaros viņš sezonā pelna 415 tūkstošus dolāru. Pēdējās divās ''Raptors'' spēlēs viņš nav piedalījies. ''Nekad neapšaubu savainojumus vai spēlētāju atklātību. Protams, nekad šādā situācijā neesmu bijis,'' pauda kluba galvenais treneris Darko Rajakovičs, kurš nezina komandas vadības domas šajā jautājumā. ''Nezinu, kāda ir viņu reakcija. Zinu, ka neviens nevēlas šādas situācijas savā komandā.''

NBA spēlētāji, kā arī līgas darbinieki, nevar veikt likmes uz NBA spēlēm, tostarp piedāvātajām derību iespējām uz spēlētāju statistiku. Ja šie noteikumi tiek pārkāpti, tad vainīgajam draud naudas sods, diskvalifikācija vai pat līguma pārtraukšana. Iespējamas arī citas sankcijas.

Maikla Portera brālis Džontejs nav draftēts, taču debiju līgā viņš piedzīvoja jau 2021. gadā, kad nospēlēja 11 mačus Memfisas ''Grizzlies'' sastāvā. Koledžas laikos viņš reizi iedzīvojās krustenisko saišu traumā, pēc kā guva arī sānu saišu traumu. ''Raptors'' viņš pastiprināja 2023. gada decembrī, 26 spēlēs iekrājot 4.4 punktus, 3.2 atlēkušās bumbas un 2.3 piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-03-26 16:22, pirms mēneša
Oi, šausmas, kāds drusku laimēja un noslauca bukmeikeriem dažus tūkstošus! Kāpēc ir klusums, kad toto mafija apjāj likmju licējus spēlēs, kurāa laukumā tiek izspēlēti vajadzīgie scenāriji?

     [+] [-]

, 2024-03-26 17:27, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Oi, šausmas, kāds drusku laimēja un noslauca bukmeikeriem dažus tūkstošus! Kāpēc ir klusums, kad toto mafija apjāj likmju licējus spēlēs, kurāa laukumā tiek izspēlēti vajadzīgie scenāriji?
Tāpēc, ka tā ir viņu spēle, viņu līgas, viņiem piederoši spēlētāji, treneri, tiesneši.. tu tak neej Fēniksā un neceri, ka vari izdomāt, kā apjāt spēļu automātu - viss ir vienkārši, vai nu viņš tev “iebaros” kādu laimestu, vai nu notīrīs visu.. Nu te tāpat