Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džordans pret Hovardu un cīņa par 3.vietu Rietumos - "Clippers" pret "Rockets"

Džordans pret Hovardu un cīņa par 3.vietu Rietumos - "Clippers" pret "Rockets"
Deandrē Džordans un Bleiks Grifins
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā šonakt savstarpējo maču Losandželosā aizvadīs vienības, kas pašlaik cīnās par 3.vietu Rietumu konferencē. Ar Krisu Polu, Bleiku Grifinu un Deandrē Džordanu priekšgalā "Clippers" savā laukumā mēģinās pieveikt Džeimsa Hārdena un Dvaita Hovarda pārstāvēto "Rockets" vienību. Spēles sākums pulksten 5.30 pēc Latvijas laika.

Klusā okeāna divīzijas līdervienība Losandželosas "Clippers" (bilance 39-20, 4.vieta Rietumu konferencē) šonakt mēģinās trešo reizi šosezon pieveikt Hjūstonas "Rockets" (39-18, 3.v. Rietumu konferencē). Ja tas izdosies, Losandželosas klubs uzvaru skaita ziņā panāks Rietumu konferencē pašreiz 2.vietā esošo Sanantonio "Spurs" (40-16).

Svētdien "Clippers" izbraukumā grūtā cīņā izdevās pieveikt Rietumu konferences līdervienību Oklahomsitijas "Thunder" ar 125:117, savukārt dienu vēlāk Ņūorleānā ar 123:110 tika apspēlēta vietējā "Pelicans" komanda. Džamāls Krofords "pelikānu" grozā sameta 24 punktus, Bleiks Grifins pievienoja 22, bet Kriss Pols ne tikai guva 19 punktus, bet iekrāja arī 13 rezultatīvas piespēles.

Losandželosas klubs pret "Thunder" un "Pelicans" vienībām vidēji realizēja 51,8% izmesto metienu. Jāuzsver, ka Ņūorleānā "Clippers" basketbolisti uguņoja no tālās distances, realizējot 16 no 28 izmestajiem trejačiem. Doka Riversa vadītā vienība šosezon sasniegusi 25-0 bilanci mačos, kuros spējusi realizēt vismaz deviņus tālmetienus.

Pieredzējušais Krofords bijis viens no "Clippers" uzbrukuma līderiem 2014.gada sākumā, pēdējos 19 mačos gūstot vidēji 24,2 punktus. Savukārt Grifins pēdējās spēlēs bijis vēl produktīvāks. Spēka uzbrucējs iepriekšējās deviņās spēlēs iekrājis vidēji 31,3 punktus. Vismaz 20 punktus viņš pamanījies gūt pēdējās 17 spēlēs.

Pēc triju izbraukuma spēļu sērijas "Clippers" šovakar aizvadīs cīņu savā laukumā, kur šosezon sasniegusi 23-5 bilanci. Labāka bilance savā laukumā šosezon ir vien abām Austrumu konferences labākajām vienībām "Pacers" (27-3) un "Heat" (21-4), bet "Thunder" bilance ir identiska.

Losandželosas vienība sezonas rezultativitātes rekordu sasniedza 4.novembra mājas spēlē tieši pret "Rockets". Tovakar "Clippers" izrādījās pārāka ar 137:118. Pols guva 23 punktus un izdalīja 17 rezultatīvas piespēles, bet Kroforda kontā bija 21 punkts. "Clippers", kas pieveikusi "Rockets" astoņās no pēdējām 10 komandu savstarpējām spēlēm, svinēja uzvaru ar 107:94 arī vienību otrajā sezonas duelī, kas 9.novembrī norisinājās Hjūstonā.

Paredzams, ka "Rockets" vienība, kas uzvarējusi 10 no pēdējām 11 spēlēm, šonakt spēs izrādīt nopietnu pretestību Riversa vadītajai komandai un izdarīs visu iespējamo, lai pārtraukto piecu zaudējumu sēriju, kas piedzīvota "Clippers" laukumā.

Vienīgo zaudējumu pēdējās 11 spēlēs, kurās vidēji gūti 112,7 punkti, Kevina Makheila vadītie basketbolisti piedzīvoja ceturtdien Goldensteitā, kad papildlaikā ar 99:102 piekāpās "Warriors" klubam.

Vakarnakt Džeimss Hārdens ar komandas biedriem neatstāja nekādas cerības Sakramento "Kings" vienībai. "Rockets" vienība izbraukumā "karaļus" apspēlēja ar 129:103. Pats Hārdens guva 43 punktus, pat neizejot laukumā ceturtajā ceturtdaļā. Viņš no spēles realizēja 11 no 20 izmestajiem metieniem, tostarp sešus no deviņiem tālmetieniem, kā arī sameta Sakramento grozā 15 no 16 izmestajiem soda metieniem.

Hjūstonas klubs vakarnakt jau otrajā ceturtdaļā bija iekrājis 25 punktus pārsvaru (42-17). Makheila vadītie basketbolisti no spēles realizēja 56,9% izmesto metienu, kas ir atkārtots komandas labākais rādītājs šosezon. Komanda 2014.gadā sasniegusi perfektu 17-0 bilanci spēlēs, kurās guvusi vismaz 99 punktus. Mačos, kuros tas nav izdevies, bilance ir 1-5.

Dvaits Hovards pret "Kings" iekrāja "double-double", gūdams 20 punktus un izcīnīdams 11 atlēkušās bumbas. Tiesa, "Rockets" centrs mača laikā arī pamanījās savainot labo ceļgalu, taču savainojums neizrādījās nopietns, un viņš spēja pabeigt spēli. Lai arī Hovards pēc mača atzina, ka ceļgals joprojām sāp, viņš izteica cerību, ka varēs piedalīties gaidāmajā mačā pret "Clippers".

Hovardam šonakt gaidāms duelis zem groza ar "Clippers" centru Deandrē Džordanu. Džordans, kurš pirmdien pret "Pelicans" guva 14 punktus un iekrāja 16 atlēkušās bumbas, februārī vidēji guvis 13,1 punktu un izcīnījis 13,9 atlēkušās bumbas. Tikmēr 28 gadus vecais "Rockets" centrs šomēnes vidēji guvis 22,8 punktus un iekrājis 13,1 atlēkušo bumbu.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 15

  • 20


  -1 [+] [-]

, 2014-02-26 23:42, pirms 10 gadiem
Grifins pārdankos pāri Hovardam ar menstruālu spēku.