Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Tiesa Kobes Braienta sievai piešķir 16 miljonus ASV dolāru par emocionālām ciešanām

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Tiesa Kobes Braienta sievai piešķir 16 miljonus ASV dolāru par emocionālām ciešanām
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendas Kobes Braienta atraitnei Vanesai ar žūrijas spriedumu piešķirti 16 miljoni ASV dolāru, vēsta ārzemju medijs ESPN.

Summa piešķirta saistībā ar to, ka Losandželosas apgabala deputāti un ugunsdzēsēji 2022. gadā dalījās ar bildēm no Kobes Braienta šausmīgās traģēdijas, kurā viņš gāja bojā. Tajā bija redzams gan pats sportists, gan viņa meita, kā arī citi upuri.

Deviņi zvērinātie vienbalsīgi piekrita Vanesai Braientai un viņas advokātiem, ka fotogrāfijas ir pārkāpušas viņas privātumu un izraisījušas emocionālas ciešanas. Viņa klusi raudāja brīdī, kad tika nolasīts spriedums.

Zvērinātie apspriedās gandrīz piecas stundas pirms pasludināja spriedumu. Tas tika izdarīts 24. augustā - astotajā mēnesī un 24. datumā. Abi šie numuri simbolizē viņa basketbolista karjeru - visas tās gaitās viņš spēlēja ar astoto un 24. numuru. Otrdien viņam būtu palikuši 44 gadi.

Pēc sprieduma nolasīšanas Vanesa savā Instagram kontā publicēja foto, kurā viņa ir redzama kopā ar savu vīru un meitu.

''Visu Tevis dēļ! Es Tevi mīlu! Taisnību Kobem un Džidži,'' rakstīts aprakstā.

Ar attēliem, galvenokārt, dalījās Losandželosas apgabala šerifs un ugunsdzēsēju departamenta darbinieki. Apgabala advokāts ārpus tiesas zāles atteicās komentēt spriedumu.

Vanesa 11 dienu ilgā tiesas procesā ar asarām acīs apliecināja, ka ziņas par fotogrāfijām pastiprināja viņas joprojām neapstrādātās skumjas mēnesi pēc vīra un meitas nāves. Viņa minēja, ka viņai joprojām ir arī panikas lēkmes, domājot, ka nelaimes gadījuma fotogrāfijas joprojām ir cilvēkiem pieejamas.

''Es katru dienu dzīvoju bailēs no atrašanās sociālajos tīklos un no tā, ka varētu ieraudzīt šos foto internetā,'' sacīja basketbolista sieva.

Viņas līdzprasītājam Krisam Česteram, kura sieva un meita bija starp deviņiem avārijā bojāgājušajiem, tika piešķirti 15 miljoni ASV dolāru.

''Mēs esam pateicīgi zvērinātajiem un tiesnesim, kuri mums nodrošināja taisnīgu tiesu,'' sacīja Čestera advokāts Džerijs Džeksons.

Vanesa un viņas advokāts trešdien atteicās ārpus tiesas komentēt detaļas par notikušo. Vansesas seja joprojām bija asarās brīdī, kad devās garām vairākām televīzijas kamerām un desmitiem reportieru.

Braientes advokāts Luiss Li sacīja zvērinātajiem, ka tuvplāna fotogrāfijām nebija oficiāls vai izmeklēšanas nolūks un tās ir tikai ''vizuālas tenkas'', kas izplatītas šausminošas ziņkārības dēļ.

Helikoptera traģēdija, kurā gāja Kobe Braients, viņa meita un vēl citi septiņi sportisti, notika Kalabasas kalnos Losandžeosā 2020. gada 26. janvārī. Bijusī ''Lakers'' zvaigzne un pieckārtējais NBA čempions tajā brīdī devās uz jauniešu basketbola spēli. Federālās drošības amatpersonas avārijā vainoja pilota kļūdu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +4 [+] [-]

, 2022-08-25 21:17, pirms 2 gadiem
Bagātie paliek vēl bagātāki, nabagi paliek vēl nabagāki..

  +2 [+] [-]

, 2022-08-25 21:18, pirms 2 gadiem
Sanāk ka šī ir tā sieva kura gribēja Kobem visu attiesāt ķipa par laulības pārkāpšanu? Viņa ne kapeikas no tās naudas nav nopelnījusi.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-25 21:19, pirms 2 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Bagātie paliek vēl bagātāki, nabagi paliek vēl nabagāki..
Tas štats nekļūs nabagāks.Ar visu naudu miskaste

  +1 [+] [-]

, 2022-08-25 21:47, pirms 2 gadiem
Atkal kaut kāds pomps ap 24/8..... atkal ar nodomu?

  +5 [+] [-]

, 2022-08-25 21:57, pirms 2 gadiem
Izsmiekls, es saprotu, pieprasīt publisku atvainošanos, bet 16 citronus? Par ko? Viņai visa kobes nauda, pluss gan jau viss piķis par Kobes "brand" (apģērbs, apavi utml) ienāks līdz mūža beigām. Bet nu ko es zinu, gan ja ja man būtu nauda pilna pakaļa, tad gan jau ēstgriba pēc tās paliktu aizvien lielāka.

  +3 [+] [-]

, 2022-08-25 23:01, pirms 2 gadiem
Es arī klusi raudu, piemetat man arī kādu dālderus....

  -1 [+] [-]

, 2022-08-25 23:54, pirms 2 gadiem
Piekrītu pēdējam komentāram. Pārējiem visiem ārstēt galvu vajadzētu.

     [+] [-]

, 2022-08-26 09:28, pirms 2 gadiem
Asnātiņš rakstīja: Izsmiekls, es saprotu, pieprasīt publisku atvainošanos, bet 16 citronus? Par ko? Viņai visa kobes nauda, pluss gan jau viss piķis par Kobes "brand" (apģērbs, apavi utml) ienāks līdz mūža beigām. Bet nu ko es zinu, gan ja ja man būtu nauda pilna pakaļa, tad gan jau ēstgriba pēc tās paliktu aizvien lielāka.
Pēc likuma mantojumu pirmkārt sadala bērni,sieva tur ir pēdējā rindā,ja nav testamenta īpašs punkts. Ja bērnu nav - to tuvākie asinsradinieki - tantes,onkuļi,omes utt. Tikai tad sieva.
Neesiet TIK aprobežoti. Turklāt viņai ir taisnība,tās bildes nevajadzēja publicēt,nu maksimums - pa gabalu avārijas vietu

     [+] [-]

, 2022-08-26 20:55, pirms 2 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Pēc likuma mantojumu pirmkārt sadala bērni,sieva tur ir pēdējā rindā,ja nav testamenta īpašs punkts. Ja bērnu nav - to tuvākie asinsradinieki - tantes,onkuļi,omes utt. Tikai tad sieva.
Neesiet TIK aprobežoti. Turklāt viņai ir taisnība,tās bildes nevajadzēja publicēt,nu maksimums - pa gabalu avārijas vietu
Tu esi ASV tiesību eksperts, ja jau tādi apgalvojumi? Vismaz Latvijā mantojumus sadala citādāk.