Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pēc divām neveiksmēm Memfisā Bertānam un "Spurs" jāuzvar mājās

Rolands Eliņš

Pēc divām neveiksmēm Memfisā Bertānam un "Spurs" jāuzvar mājās
Gregs Popovičs sniedz norādes Dāvim Bertānam pirms došanās laukumā
Foto: Edward A. Ornelas /San Antonio Express-News

NBA izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā starp Dāvja Bertāna pārstāvēto "Spurs" un Memfisas "Grizzlies" rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2. Šonakt 4:00 sērijas piektā spēle, kurā viena komanda izvirzīsies vadībā un iegūs milzīgas priekšrocības tikšanai tālāk.

Iepriekšējā spēlē slimības dēļ nepiedalījās sākumsastāvā izejošais, bet salīdzinoši maz spēlējošais centrs Diveins Dedmons. Vakardienas treniņā viņš atkal bija ierindā, un paredzams, ka arī spēlē dosies laukumā kā ierasts. Taču Dedmona spēles laiks jebkurā gadījumā ir mazāks nekā regulārajā sezonā (vidēji 17.5 minūtes sezonā un 12.7 minūtes "play-off").

Līdz ar to Dedmona atgriešanās Dāvja Bertāna spēles laiku tieši, visticamāk, neietekmēs. Bertāns sērijas pirmajā pusē sūtīts laukumā gan mača pēdējās minūtēs, kad uzvarētājs visiem skaidrs, gan iepriekšējā mačā uz pamatlaika izšķirošo uzbrukumu. Tajā Bertāns gaidīja bumbu laukuma stūrī, taču bija nosegts. Lai vai kā, Kavai Lenards gāja pats uz savu metienu, kļūdījās, un papildlaikā Marka Gazola metiens pēdējā sekundē nokārtoja "Grizzlies" uzvaru.

Tā gan bija viena no retajām kļūdām, ko Lenards sērijas ceturtajā mačā pieļāva. Viņš spēles izskaņā izskatījās pilnībā neapturams un aukstasinīgi savāca 43 punktus. Uzvaru savai komandai gan viņam neizdevās sarūpēt.
"Godīgi sakot, es labprāt sagaidītu no jebkura kādus ieteikumus par to, kā nosegt Lenardu," izteicās "Grizzlies" treneris Deivs Fizdeils. "Esmu jau izmēģinājis visu, un viņš vienkārši ir tik spēcīgs. Jā, nav ne mazāko jautājumu, ka viņš ir superzvaigzne."

"Gazols trāpīja metienu, kas bija vissvarīgākais," teica Maiks Konlijs, Memfisas saspēles vadītājs, kurš sērijas ceturtajā mačā guva 35 punktus. "Bija patiešam bailīgi skatīties, kā spēlē Lenards. Viņš bija neticami labs. Taču mums sērijas piektajā spēlē jāturpina spēlēt tā, it kā atkāpšanās ceļa vairs nebūtu. Lai nu kā, saskaņā ar mediju iepriekš teikto, mums šajā sērijā vispār nebija izredžu."

Lai cik lieliski nespēlētu Lenards, "Spurs" joprojām ir tālu no uzvaras sērijā. Divās zaudētajās spēlēs izbraukumā gan netika zaudētas mājas laukuma priekšrocības, kas nozīmē, ka, lai uzvarētu sērijā, pietiek tikai nezaudēt savā laukumā. "Spurs" varētu vēlēties lielāku iesaistīšanos uzbrukumā Lamarkusa Oldridža izpildījumā - viņš šajā sērijā vēl ne reizi nav sametis vairāk par 20 punktiem un tikai vienreiz savācis vairāk par sešām atlēkušajām bumbām.

Tāpat jāatzīmē veterāna Manu Džinobili rezultativitāte, proti, tās nav vispār. Manu sērijā aizmetis garām visus 15 metienus no spēles un nav guvis nevienu punktu. Treneris Gregs Popovičs sarunā ar Sanantonio medijiem gan ne ar vārdu nelika noprast, ka grasās mainīt Džinobili lomu laukumā un spēles laiku: "Dažreiz bumba iekrīt grozā, dažreiz neiekrīt, tā nu tas ir."

Bertāns tikmēr savus uzdevumus izpildījis veiksmīgi - viņš trāpījis četrus no sešiem tālmetieniem. No tiem spēlētājiem, kas izslēgšanas spēlēs izmetuši vismaz piecus trejačus, Bertānam ir trešā labākā precizitāte. Veiksmīgāk "play-off" metuši tikai Normans Pauels (8/9) no Toronto un Derons Viljamss no "Cavaliers" (7/9). Jāpiemin, ka Memfisas centram Markam Gazolam ir tāda pati precizitāte kā Bertānam (trāpīti seši no deviņiem).

Izslēgšanas spēļu pirmā kārta

AustrumiRietumi
Wizards-Hawks 2:2Warriors-Trail Blazers 4:0
Celtics-Bulls 2:2Rockets-Thunder 3:1
Cavaliers-Pacers 4:0Spurs-Grizzlies 2:2
Raptors-Bucks 3:2Clippers-Jazz 2:2

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +4 [+] [-]

, 2017-04-25 20:31, pirms 7 gadiem
nu spuram janem,nav variantu!!! Spurs pec karteja titula,kruiza go go Bertans nessavtiguma iemiesojums. lenards pec otra final mvp

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 20:33, pirms 7 gadiem
finala vs cavs bertans varetu iet starta pret love

     [+] [-]

, 2017-04-25 20:34, pirms 7 gadiem
Aleksandrs Dreimanis - beidz murgot.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 20:38, pirms 7 gadiem
par lielu Bertānu!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 21:18, pirms 7 gadiem
Par MEM. Viņu pēdējais gads Grit`n`grind.

     [+] [-]

, 2017-04-25 21:58, pirms 7 gadiem
ravetajs rakstīja: nu spuram janem,nav variantu!!! Spurs pec karteja titula,kruiza go go Bertans nessavtiguma iemiesojums. lenards pec otra final mvp
Lūk to es saprotu!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 22:00, pirms 7 gadiem
Bilde vienkārši kolosāla! Leģendāri paspēt pie Popa vēl uzspēlēt. Vēl pirms 2 sez nebija neviens nba špīlers nu jau viens lielākajā mārketā NYK un otrs pie labākā NBA kouča. Un briest vēl 2 nba. Izcili!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 22:36, pirms 7 gadiem
Autoram buutu jaabuut neitraalam attieciibaa kam jauzvar. Varbuut spuraam jaapapis maajaas? Par grizlijiem!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 22:39, pirms 7 gadiem
ravetajs rakstīja: finala vs cavs bertans varetu iet starta pret love
Tie tavi komentaari ar katru dienu paliek arvien tizlaaki! Pabeidz pamatskolu un tad saac rakstiit!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 23:20, pirms 7 gadiem
man ir nojausma, ka Spurām var arī viss beigties 1. kārtā

     [+] [-]

, 2017-04-26 00:01, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: man ir nojausma, ka Spurām var arī viss beigties 1. kārtā
Ir jau pieredze tādā ziņā

Es gan par MEM, bet pilnīgi nekas nebūtu pret DB.

     [+] [-]

, 2017-04-26 01:23, pirms 7 gadiem
Kurš paņems piekto spēli, tas visticamāk paņems arī sēriju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-26 06:15, pirms 7 gadiem
Ir links uz speli?