Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Krisam Dannam un Džabari Smitam nelielas diskvalifikācijas pēc konflikta ceturtdaļas ievadā

Agris Suveizda

Krisam Dannam un Džabari Smitam nelielas diskvalifikācijas pēc konflikta ceturtdaļas ievadā
Kriss Danns. Foto: AFP/Scanpix

Jūtas "Jazz" šonakt pret Dalasas "Mavericks" būs jāiztiek bez aizsarga Krisa Danna, bet Hjūstonas "Rockets" pret Portlendas "Trail Blazers" – bez spēka uzbrucēja Džabari Smita, kuri tika diskvalificēti par kautiņa mēģinājumu vakardienas spēlē Hjūstonā (147:119).

Otrās ceturtdaļas pirmajās sekundēs pie rezultāta 47:21 Hjūstonas labā saķērās Danns un Smits. "Jazz" aizsargs par konflikta izraisīšanu un sitiena mēģinājumu diskvalificēts uz divām spēlēm bez algas, bet Smitam par dalību konfliktā piespriesta viena mača diskvalifikācija. Dannam tādējādi būs jāizlaiž arī mājas spēle pret Sanantonio "Spurs".


Lai gan diskvalifikācijas ziņā bargāku sodu saņēmis Danns, finansiālo sankciju ziņā lielāks sods ticis Smitam. 30 gadus vecajam Dannam rit otrā sezona divu gadu līgumā par 3,3 miljoniem ASV dolāru, un viņš zaudēs (nesaņems) 35,7 tūkstošus ASV dolāru, bet 2022. gada drafta trešajam numuram Smitam rit otrā sezona četru gadu līgumā par 40,3 miljoniem – viņš paliks bez 53,6 tūkstošiem dolāru.

Smits šosezon sācis 65 spēles un vidēji 31,5 minūtēs sakrājis 13,3 punktus, 8,5 atlēkušās bumbas, 1,5 piespēles un 1,2 kļūdas, bet Danns ir sācis 32 no 62 spēlēm un vidēji 18,6 minūtēs atzīmējies ar 5,3 punktiem, 3,9 piespēlēm, 2,8 atlēkušajām bumbām un 1,2 kļūdām. Hjūstonas "Rockets" ar deviņām uzvarām pēc kārtas turpina cīņu par pārspēlēm, ar bilanci 35-35 ieņemot 11. vietu Rietumu konferencē (vietu augstāk ar 36-34 ir Goldensteitas "Warriors"), bet Jūtas "Jazz" ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas un bilanci 29-42 ir vietu zemāk.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/i/bookmarks?pos...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-03-25 12:34, pirms mēneša
Danns, manuprāt, ir tāds Shaktin nenovērtētākais čalis, kurš vienmēr pamanās nonākt neīstajā laikā un vietā. Atmiņā palicis kā viņš Bulls laikos, pēc danka, nožāvās un izsita sev zobus. Tad vēl šogad, pirmssezonā, viņam Monks episki pārdankoja pāri... cik redzēts spēlējam - rodas sajūta, ka tūlīt kaut ko neadekvātu izdarīs. Vēl tā sejas izteiksme - vienmēr dusmīgs un uz visiem apvainojies.