Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kādreizējais NBA čempions un Eirolīgas MVP Bjelica oficiāli beidzis karjeru

Agris Suveizda

Kādreizējais NBA čempions un Eirolīgas MVP Bjelica oficiāli beidzis karjeru
Nemaņja Bjelica. Foto: Zumapress.com

Serbu spēka uzbrucējs Nemaņa Bjelica 35 gadu vecumā oficiāli pielicis punktu profesionāla basketbolista karjerai, taču apsver palikšanu sporta veidā citā ampluā.

2010. gadā ar 35. numuru draftētais Bjelica uz NBA pārcēlās tikai 2015. gadā, kad kļuva par Eirolīgas MVP, bet 2022. gadā līdz ar titulu Goldensteitas "Warriors" noslēdzās viņa karjeras posms Ziemeļamerikā. Bjelica atgriezās Stambulas "Fenerbahce", parakstīja divu gadu līgumu, bet 2023. gada septembrī priekšlaikus to pārtrauca, tūliņ atgriezās dzimtajā Belgradā, tomēr jau oktobrī pēc konflikta ar galveno treneri šķīrās arī no "Crvena zvezda". Jau rudenī tika runāts par Bjelicas karjeras iespējamajām beigām, nu tas ir paziņots oficiāli.

Šaipus okeānam Bjelica karjeru sāka Austrijā, pārstāvot Traiskirhenes "Lions", pēc tam spēlēja "Crvena zvezda", bet pirmās trīs sezonas Eirolīgā pavadīja Spānijas "Baskonia" kreklā, pēc tam vēl divus gadus nospēlējot "Fenerbahce" un dodoties uz NBA. Ziemeļamerikā Bjelica spēlēja Minesotas "Timberwolves", Sakramento "Kings", Maiami "Heat" un Goldensteitas "Warriors", titulpavasarī aizvadot 15 izslēgšanas spēles un piedaloties piecās no sešām finālspēlēm pret Bostonas "Celtics", vidēji 5,8 minūtēs tiekot pie 1,8 punktiem un 1,6 atlēkušajām bumbām.

NBA karjerā Bjelica sāka 163 no 449 spēlēm un vidēji 20,4 minūtēs sakrāja 7,6 punktus, realizējot 38,4% tālmetienu, 4,6 atlēkušās bumbas, 1,8 piespēles un 1,0 kļūdas, bet Eirolīgā 109 spēlēs un vidēji 21,3 minūtēs tika pie 8,6 punktiem, 5,3 atlēkušajām bumbām, 1,5 piespēlēm, 1,0 pārtvertām bumbām un 1,1 kļūdas. Ar Serbijas izlasi Bjelica kļuvis par 2009. gada Eiropas vicečempionu un 2014. gada pasaules vicečempionu.