Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs: Spēlētāju atpūtināšana pagarina karjeras

Andrejs Siliņš

Popovičs: Spēlētāju atpūtināšana pagarina karjeras
Gregs Popovičs un 37 gadus vecais Tims Dankans
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs ir slavens ar savu pamata spēlētāju aktīvu atpūtināšanu - treneris norāda, ka tas tiek darīts, lai pēc iespējas pagarinātu savu spēlētāju karjeras.

Pagājušajā sezonā Popovičs un "Spurs" saņēma 250 000 dolāru lielu naudas sodu pēc tam, kad treneris nolēma atpūtināt visus savus līderus - Toniju Pārkeru, Manu Džinobili, Timu Dankanu un Deniju Grīnu - spēlē pret Maiami "Heat", ko translēja valsts televīzijā. Tā būtu bijusi otrā spēle divās dienās, un Popovičs tādu slodzi saviem pieredzējušākajiem vīriem nevēlējās dot.

"Protams, tu negribi saņemt 250 000 dolāru sodu pārāk bieži, tāpēc skaidrs, ka tā nav laba prakse. Tomēr mēs esam atpūtinājuši spēlētājus jau 20 gadus kopš es šeit esmu," skaidroja Popovičs. "Domāju, ka tas pagarina viņu karjeras. Ir tikai loģiski - ja spēlē četras spēles piecās dienās vai astoņas spēles 12 dienās, vai notiek tamlīdzīgi trakumi, puišiem kļūstot vecākiem, tu dari to, kas šķiet saprātīgi."

NBA līdzjutēji bieži vien diskusijās norāda uz "Spurs" vecumu kā iemeslu tam, kas Sanantonio komandai var traucēt sasniegt augstākos mērķus. Fakti gan rāda ko citu - "Spurs" vidēji ir tikai piektā vecākā komanda līgā (28,3 gadi), bet vidēji visvecākā komanda ir...Maiami "Heat" (30,6). "Spurs" rindās vidēji viens spēlētājs NBA nospēlējis 6,3 sezonas, kamēr "Heat" - 8,8, kas ir pārliecinoši lielākais rādītājs līgā.

     [+] [-]

, 2014-02-25 00:25, pirms 10 gadiem
Jā jā, zinām, Mr.Pop ';

  +1 [+] [-]

, 2014-02-26 20:59, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jā jā, zinām, Mr.Pop
To apli varēji apvilkt ap bilanci, kas tāda (procentuālā ziņā) stāv 10 gadus.

SAS tādā ziņā ir unikums. Un arī labs pierādījums, ka nevajag nekādus blockbuster maiņas lai turētos augšgalā un paņemtu pāris čempus (ala LA Lakers un Gazols). Pēc Timija aiziešanas domāju, ka sekos pāris tukšie gadi. Ja Lenards atgriezīsies, kāds bija PO, tad Pārkers + Lenards var kaut ko veidot, bet diez vai varēs cīnīties ar OKC, HOU, LAC. Tiem visiem ir superjauni galvenie spēlētāji.