Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Teitumam piecos gados 195 miljoni, "Lakers" piesaista pieredzējušo Gazolu

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Teitumam piecos gados 195 miljoni, "Lakers" piesaista pieredzējušo Gazolu
Marks Gazols. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvo aģentu tirgus trešajā dienā Bostonas "Celtics" vienojās ar Džeisonu Teitumu. 22 gadus vecais spēlētājs ar ķeltiem noslēgs līgumu uz pieciem gadiem, kuros viņam būs iespēja tikt pie 195 miljoniem dolāru. Spānis Marks Gazols piekritis pievienoties NBA čempionei Losandželosas "Lakers", bet Ārons Beinss ieņems Gazola vietu Toronto "Raptors" komandā.

Pie maksimālā līguma ticis arī cits 2017. gada NBA draftā izvēlētais spēlētājs. Bostonas "Celtics" galdā likusi maksimālo līgumu Džeisonam Teitumam, kurš aizvadītās sezonas regulārajā turnīrā vidēji izcēlās ar 23,4 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbās un trīs rezultatīvajām piespēlēm. Nākamo piecu sezonu laikā 22 gadus vecais spēlētājs saņems 195 miljonus dolāru. Nākamsezon spēlētājs saņems 33,7 miljonus dolāru, bet pēdējā līguma gadā Teitums nopelnīs 44,5 miljonus dolāru. Līgumā iekļauts punkts, ka pēc ceturtā līguma gada spēlētājam būs iespēja izvēlēties - saņemt atlikušo līguma summu, vai kļūt par brīvo aģentu.

Huančo Ernangomess ir panācis vienošanos ar Minesotas "Timberwolves". Spānis ar Minesotas klubu noslēgs trīs gadu līgumu, kuru laikā saņems 21 miljonu dolāru. Gada sākumā jeb aizvadītās sezonas otrajā pusē spānis maiņas darījumā rezultātā no Denveras "Nuggets" nonāca "Timberwolves" komandā. 14 aizvadītajās spēlēs viņš nodemonstrēja, ka spēj būt lietderīgs, gūstot vidēji 12,9 punktus un savācot 7,3 atlēkušās bumbas.

Maiņas darījumu veikusi Filadelfijas "76ers"., kas aizsargu Zairu Smitu aizmainījusi uz Detroitas "Pistons". Smits tika draftēts vienā gadā ar Rodionu Kurucu. Aizsargs tika izvēlēts ar augsto 16. numuru, bet līdz šim sevi NBA nebija pierādījis. Karjeras laikā aizvadījis vien 13 spēles, kuru laikā izcēlies ar 3,7 punktiem. Pretējā virzienā devies centra Tonijs Bredlijs – karjeras laikā aizvadījis 70 spēles, kuru laikā izcēlies ar 4,4 punktiem un 4,2 atlēkušajām bumbām.

Ostins Riverss ticis pie trīs gadu līguma ar Ņujorkas "Knicks". 28 gadus vecais spēlētājs, kuru 2010. gada NBA draftā ar 10. numuru izvēlējās Ņūorleānas "Pelicans", karjeras laikā spēlējis četrās NBA komandās, bet aizvadītajā sezonā bija Hjūstonas "Rockets" spēlētājs. Aizvadītajā sezonā viņš vidēji guva 8,8 punktus. Līguma summa būs 10 miljoni dolāru.

Izraēlietis Tīdžejs Līfs, kurš trīs sezonu laikā Indianas "Pacers" sastāvā nespēja izcīnīt savu vietu, aizmainīts uz Oklahomsitijas "Thunder". Līfam šī būs lieliska iespēja, jo nevienam vairs nav noslēpums, ka "Thunder" komanda pilnībā uzsākusi komandas pārbūves procesu. Papildus "Thunder" saņēma nākotnes otrās kārtas izvēli, bet pretējā virzienā uz "Pacers" nosūtīts Džeilens Leskjū, kurš NBA aizvadījis vien sešas spēles.

Minesotas "Timberwolves" maiņas darījumā ieguvusi Edu Deivisu no Ņujorkas "Knicks", bet pretējā virzienā devušies Omari Spelmans un Džeikobs Evanss, kā arī nākotnes otrās kārtas izvēle.

Losandželosas "Lakers", lai atbrīvotu vietu Markam Gazolam, uz Klīvlendas "Cavaliers" aizmainījusi Džaveilu Makgī. 32 gadus vecais basketbolists aizmainīts kopā ar nākotnes otrās kārtas izvēlēm, savukārt Marks Gazols panācis vienošanos ar Losandželosas "Lakers". Šobrīd līguma detaļas nav zināmas, bet tiek ziņots, ka spēlētājs ir vienojies ar komandu, un pieredzējušais spānis nākamsezon pārstāvējis NBA čempioni. Maiņas darījuma rezultātā Džordans Bels un Alfonso Makinijs no "Cavaliers" nonāks "Lakers". Abiem gan ir līgumi, no kuriem "Lakers" var atteikties.

Austrālijas centra spēlētājs Ārons Beinss papildinās Toronto "Raptors" rindas. Ar Sanantonio "Spurs" 2014. gadā čempiontitulu ieguvušais Beinss ir komandas spēlētājs, kurš spēj darīt melno darbu aizsardzībā. Divos gados austrālietis nopelnīs 14,3 miljonus dolāru.

Kriss Bušērs piekritis Toronto "Raptors" piedāvājumam un parakstīs jaunu līgumu ar 2019. gada NBA čempioni uz diviem gadiem. Divu gadu laikā 27 gadus vecais Bušērs nopelnīs 13,5 miljonus dolāru. 2019./20. gada sezonā piedalījās 62 spēlēs, kuru laikā vidēji tika pie 6,6 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/wojespn/status/...
https://twitter.com/ShamsCharania/s...
https://twitter.com/wojespn/status/...
https://twitter.com/wojespn/status/...
https://twitter.com/wojespn/status/...
https://twitter.com/wojespn/status/...
https://twitter.com/wojespn/status/...
https://twitter.com/ShamsCharania/s...
https://twitter.com/wojespn/status/...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 03:39, pirms 3 gadiem
Teitums nākamsezon pelnīs $9,897,120 nevis 33,7mil.

  -2 [+] [-]

, 2020-11-23 07:43, pirms 3 gadiem
Kāpēc aizmainīt Mcgee, lai dabūtu Gasolu? Gasols tak nepaspēs laukuma centru pārskriet, kad lal jau būs pa grozu uzmetuši

  +2 [+] [-]

, 2020-11-23 08:25, pirms 3 gadiem
Dzhony'sTeamate rakstīja: Kāpēc aizmainīt Mcgee, lai dabūtu Gasolu? Gasols tak nepaspēs laukuma centru pārskriet, kad lal jau būs pa grozu uzmetuši
Neviens jau nedomā viņu spēlēt 30 minūtes. Savas minūtes atstrādās pietiekami.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 08:41, pirms 3 gadiem
Visu cieņu. bet nu šādi līgumi spēlētajiem, kuri vēl pat nav sevi pierādījuši all star statusā. Nu kamooon.

  -2 [+] [-]

, 2020-11-23 09:01, pirms 3 gadiem
Teitums ar Mičelu abi divi vieni no nestabilākajām "zvaigznēm" NBA... Abiem 200 M. Absurds!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 09:07, pirms 3 gadiem
Jaunā sezona solās būt pārsteigumu pilna. Tikai ko tagad Cavaliers ar centriem darīs. Varbūt iemainīt mēģinās kaut ko...

  -2 [+] [-]

, 2020-11-23 09:11, pirms 3 gadiem
Markam Gazolam labāka komanda būtu veterānu līgā. Un aizmainīt McGee, common, džeks plosās tagad un ies startā un aizsūta kā tādu suni

     [+] [-]

, 2020-11-23 09:23, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Markam Gazolam labāka komanda būtu veterānu līgā. Un aizmainīt McGee, common, džeks plosās tagad un ies startā un aizsūta kā tādu suni
Pleiofos ļoti noplosījās. 41 punks + 44 izcīnītas bumbas.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 09:56, pirms 3 gadiem
Jā, it kā liekās, ka regulārās sezonas starting 5 Centrs vienkārši tiek atdots. Bet jāņem vērā, ka play-offos visdrīzāk viņš atkal sēdētu malā. Turpretī Gazols play-offos ar savām 15 min. būs daudz vērtīgāks. Ņemot vērā aizsardzību, pieredzi, augsto IQ un spēju lieliski piespēlēt. Un Gazols būs arī lētāks. Vienīgi prasās ļoti lēts C, kurš spēlētu visas "trash time" minūtes. Principā tagad Harells spēlēs ļoti lielas minūtes regulārajā sezonā.
Sāks Gazols 10-15 min. un pārējo spēli gandrīz visu Harells. Izņemot saspringtās spēļu galotnēs pēdējās 8 min., kad uz C pozīciju pārbīdīsies Deiviss. Play-offos visdrīzāk Harella minūtes samazināsies, zinot viņa vājās vietas.

     [+] [-]

, 2020-11-23 10:24, pirms 3 gadiem
Par Teituma/Mičela/Fox un visdrīzāk arī drīz Adebayo lielajiem līgumiem. Jā, nauda liekās pārāk liela, taču jāņem vērā, ka visi noteikumi un loģika spiež komandas maksāt. Principā nav izvēles, ja grib lielo talantu paturēt komandā. Protams var jau piedāvāt daudz mazāku līgumu, bet tad jārāķinās, ka jaunā zvaigzne apvainosies, nospēlēs pēdējo līguma gadu un būs prom, vai vienkārši pieprasīs maiņu. Tātad, ja tu esi "skops" īpašnieks un domā, ka šī iespējamā zvaigzne nebūs tā vērta, tad ir jāmaina prom pret nopietniem assetiem, bet bieži vien tas nav tā vērts. Īsā atbilde - nav izvēles.

     [+] [-]

, 2020-11-23 10:29, pirms 3 gadiem
TOR malači, dabūja labāko vēl palikušo FA Centru pa atbilstošu naudu. Nebija neviena Centra komandā, tagad vienas dienas laikā parakstīja divus. Bušēram gan drusku pārmaksāja, vairāk par 4-5 milj. viņš nav tā vērts, bet es pieņemu, ka vairs nebija cita ko paņemt un rezerves centru vajadzēja.

     [+] [-]

, 2020-11-23 10:34, pirms 3 gadiem
MakGī un Hovards prom, vietā Harels un Gazols. Gazols visai solīdi met 3pts, Harels ir atlētisks, tāpēc domāju ka LAL vairāk ieguva nekā zaudēja.

     [+] [-]

, 2020-11-23 10:34, pirms 3 gadiem
Riversam gan izgāšanās - iegājis savā "prime", bet līgums pa 3.3 milj./sez. Domāju, ka labs līgums priekš NYK. Tagad viņiem laiks līdz nākamajai "dead line" iesūkt algu sarakstā kādu pārmaksātu nevajadzīgu spēlētāju kopā ar draft izvēlēm, jo vienīgajiem līgā vieta lielai algai.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 10:36, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: TOR malači, dabūja labāko vēl palikušo FA Centru pa atbilstošu naudu. Nebija neviena Centra komandā, tagad vienas dienas laikā parakstīja divus. Bušēram gan drusku pārmaksāja, vairāk par 4-5 milj. viņš nav tā vērts, bet es pieņemu, ka vairs nebija cita ko paņemt un rezerves centru vajadzēja.
It kā jau labi papildinājās. Bet nez vai abi pilnvērtīgi varēs aizstāt abus spāņus. Tomēr savi plusi abiem arī ir, to nevar noliegt

     [+] [-]

, 2020-11-23 10:53, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Par Teituma/Mičela/Fox un visdrīzāk arī drīz Adebayo lielajiem līgumiem. Jā, nauda liekās pārāk liela, taču jāņem vērā, ka visi noteikumi un loģika spiež komandas maksāt. Principā nav izvēles, ja grib lielo talantu paturēt komandā. Protams var jau piedāvāt daudz mazāku līgumu, bet tad jārāķinās, ka jaunā zvaigzne apvainosies, nospēlēs pēdējo līguma gadu un būs prom, vai vienkārši pieprasīs maiņu. Tātad, ja tu esi "skops" īpašnieks un domā, ka šī iespējamā zvaigzne nebūs tā vērta, tad ir jāmaina prom pret nopietniem assetiem, bet bieži vien tas nav tā vērts. Īsā atbilde - nav izvēles.
Bamam šogad 100% nedos extension nākošā gada FA klases dēļ..Viņu pārslēgs kā pēdējo.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 10:56, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: TOR malači, dabūja labāko vēl palikušo FA Centru pa atbilstošu naudu. Nebija neviena Centra komandā, tagad vienas dienas laikā parakstīja divus. Bušēram gan drusku pārmaksāja, vairāk par 4-5 milj. viņš nav tā vērts, bet es pieņemu, ka vairs nebija cita ko paņemt un rezerves centru vajadzēja.
Nebija jau vispār ko vairs ņemt..Es vispār brīnos,ka ozijs tik ilgi meklējaa komandu..
Raptors fani pāris dienas dikti nervozi sēdēja,un nevarēja saprast ko pie velna Ujiri dara/nedara

     [+] [-]

, 2020-11-23 11:20, pirms 3 gadiem
Man personīgi Beinss ļoti patīk. Pieredzējis, labi met 3.p. Pagājušogad Suns komandā izskatījās lieliski. Es kaut ko neesmu pamanījis sliktu viņā? Kāpēc viņš tik ilgi netika parakstīts (arī no citām komandām)? Labi, Ujiri noteikti gaidīja Gazola lēmumu un tad nāktu ar piedāvājumu Beinsam. Bet nu man jau liekās ko tur gaidīt, lielisks mūsdienīgs centrs. Ja dabūtu Gazolu un Beinsu, vnk piedāvātu mazāku līgumu Bušēram.